پشت پرده سناریو از پیش طراحی شده در عراق
عصر جمعه گذشته در جریان حمله موشکی به پایگاه نظامی آمریکا موسوم به «کی وان» در کرکوک عراق یک کارمند قراردادی آمریکایی کشته و تعدادی از نیروهای آمریکایی و عراقی زخمی شدند. متعاقب این حمله که از جزئیات و خسارات آن گزارش دقیقی منتشر نشده است، برخی مقامات ارشد آمریکا از جمله وزیر خارجه آمریکا و تام کاتن سناتور جمهوریخواه که به شدت مواضع ضدایرانی دارند، بدون هیچ دلیل و مدرک محکمهپسندی، انگشت اتهام را به سوی نیروهای مردمی عراق «که در جنگ با داعش و تروریسم در خط مقدم پیکار قرار داشتهاند» گرفتند. پس از این اتهامات واهی، عملیاتی توسط ارتش آمریکا علیه مراکز تجمع نیروهای مدافع مرزهای عراق صورت گرفت که در نتیجه جمعی از رزمندگان و مدافعان مرزهای عراق شهید و و زخمی شدند. اعتراض مردم عراق به این اقدام آمریکا با تجمع در مقابل سفارت این کشور در بغداد بار دیگر موجب برآشفتگی و هذیانگویی مقامهای آمریکایی از جمله ترامپ، پومپئو و برخی از نمایندگان کنگره شده و باز با اتهامزنی به ایران، تهدیداتی را متوجه ایران کردند.
از مجموعه این اقدامات چنین برداشت میشود که این رفتار مبتنی بر سناریو از پیش طراحی شده و کاملا هدفمند است. اتهام زنی به نیروهای شیعه و مردمی عراق در شرایطی مطرح شد که پس از آزادسازی بخشهای عمده عراق و سوریه از سیطره تروریستهای داعشی، نیروهای باقی مانده ی داعش همراه با بعثیون با استفاده از شرایط نابسامان منطقه و برخورداری از حمایتهای پنهان سازمان های اطلاعاتی آمریکا نسبت به تجدید سازمان و ساختار اقدام نموده و به تحرکات خود در منطقه ادامه میدهند. گروههای تروریستی با جذب، آموزش و سازماندهی نیروهای جدید، مبادرت به انجام جنگهای چریکی پراکنده علیه اهداف، پایگاههای نظامی و حتی مراکز دولتی و مردمی عراق مینمایند، در حالیکه مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا از کم و کیف فعالیت و جزئیات اهداف عملیاتی تروریستها مطلعند و کوچکترین واکنش بازدارندهای در مقابل آنها نشان نمیدهند.
با در نظر داشتن سابقه تاسیس داعش از جانب آمریکا و برخی از بازیگران منطقهای، عامل بحران کنونی عراق هم مشخص میشود. نیروهای مردمی عراق، موجب ناکامی اهداف آمریکا و بازیگران منطقهای شدهاند، بنابراین باید تنبیه شده و از بین بروند. حملات مشکوک به پایگاههایی چون کی وان عراق، بهانهای را در دست آمریکا قرار میدهد تا انتقام خود را از نیروهای مردمی بگیرد. سناریوی آمریکا، با هدف تخریب ساختارهای ملی، مذهبی و سیاسی - نظامی عراق تدوین شده که به فروپاشی حاکمیت در این کشور ختم شود.
سناریویی که در مرحله نخست با همکاری و مشارکت برخی جریانهایی سیاسی در داخل و خارج عراق آغاز شد و توام با تحریک افکار و احساسات عمومی، مجموعه دولت و ارگانهای انتخابی عراق را تا مرز فروپاشی مورد هجمه قرار داده است. اینک سناریوسازان قصد آن دارند تا در مرحله دوم پروژه، نیروهای قدرتمند نظامی مردم نهاد را هم هدف گرفته تا در سایه فروپاشاندن توان این نیروها، دولت بر آمده از هرج و مرج و کودتای مورد نظر آنها در عراق مستقر شود. اما مقامهای آمریکایی از این مهم غفلت دارند که عراق از مردمی هوشمند با دیرینه تاریخی عمیق برخوردار است. سالها ظلم حاکمان دست نشانده بر سر مردم این کشور اعم از شیعه، سنی، کرد و دیگر اقوام فراموش نشده است. مردم عراق از حمایتهای آمریکا از بعثیون و سپس داعش و ظلم و جنایتهای آنان آگاهی کامل دارند. مردم عراق به خوبی دوست و دشمن را تمیز داده و میدانند که ایرانیان نه تنها به عنوان همسایه، بلکه به عنوان برادران دینی در کنار آنان ثابت قدم ایستادهاند. از این حیث با هوشیاری ملت بزرگ عراق، نتیجه بخشی تبلیغات هدفمند مقامات آمریکا در خصوص حملات مشکوک به پایگاههایی چون کی وان هرگز به مقصد خود نخواهد رسید.
مقامهای آمریکایی هنوز به این درک نرسیدهاند که با تروریسم اقتصادی علیه ایران و تهدید کشورمان، راه به جایی نخواهند برد و تنها راه باقی مانده برای آنها، دست برداشتن از دشمنی با مردم کشورمان و بازگشت به تعهدات بینالمللی خود در قبال مردم ایران، است. چنانچه مقامهای آمریکایی به این درک برسند، راه برای حل و فصل مشکلات فی مابین باز خواهد شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.