چرا نام خیابان تختی تغییر کرد؟
۱- خیابان تختی براساس نقشه سازمان جغرافیایی و کارتوگرافی ملی ایران به سال ۱۳۴۷ و ۱۳۵۵، به نام خیابان ژاله بوده و براساس نقشههای بعد از انقلاب(سال ۱۳۶۴)، این خیابان به نام تختی تغییر نام داد.
۲- انتصاب خیابان تختی به آن نامآور شاید به دلیل قرارگرفتن ویلای ییلاقی جهان پهلون تختی باشد که توسط محمدرضا پهلوی به وی اعطا شد و او نیز از ویلا استفاده نکرد و آن را به خواهرش واگذار کرده و همان ویلا هم حدود ۲۰سال پیش تخریب شده و جای آن امروز یک برج احداث شده است.
۳- خانه پدری تختی در منطقه ۱۲، محله خانی آباد قدیم قرار دارد که از سالها پیش خیابان مجاور خانه او به نام جهانپهلوان تختی نامگذاری شده و به همین دلیل نیز آن محله به تختی مشهور شده است. تابلو خیابان نیز به نام کامل جهان پهلوان غلامرضا تختی نصب شده است.
۴- قرار است براساس مصوبه شورا در بودجه ۹۷ و ۹۸ شهردرای تهران، خانه پدری تختی توسط مدیریت شهری خریداری و خانه موزه تختی در این محل راه اندازی شود. همچنین زورخانه گردان که در ابتدای تقاطع خیابان تختی و مولوی قرار داشت و محل ورزش جهان پهلوان تختی بود، در ادوار گذشته تخریب شده که براساس مصوبه شورا قرار است بازسازی شود و یادمان تختی نیز در ابتدای خیابان نصب شود.
۵- از خیابان تختی ۱۵ معبر به همین نام در شهر تهران وجود دارد که سیاست شورای شهر تهران این است که اسامی اشخاص در جای اصلی خود حفظ شوند و اسامی تکراری به دلیل تکراری بودن و بهاشتباهانداختن شهروندان در آدرسهای شهری، به اسامی دیگر تغییر نام یابند.
قطعا نام تختی برای همه مردم ایران زمین مهم و حائز اهمیت است و این موضوع بر شورای شهر نیز پوشیده نیست. این شورا در تلاش است نام تختی را در زادگاه اصلی او در منطقه ۱۲ به عنوان یکی از مناطق تاریخی پایتخت حفظ نماید و قطعا تغییر نام خیابان های دیگر که به اشتباه در ادوار گذشته به نام های یکسان از این نام آور و دیگر بزرگان نامگذاری شده است، دلیلی بر بی اهمیت انگاشتن تختی و سایر بزرگان توسط شورای شهر نیست. این شورا و به ویژه کمیسیون نامگذاری همیشه در تلاش برای حفظ یاد و خاطره نامآوران ایران زمین بوده و خواهد بود.
*رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.