علی ربیعی در نشست خبری خود در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: در جهانی که افراطی‌گری‌ها در بنیان‌های نظری اسلام به زندگی مردم آسیب می‌رساند هفته وحدت الگو و نمونه‌ای برای ملل مسلمان است.

اهم سخنان وی به نقل از ایلنا به شرح زیر است؛

*{در خصوص مصوبات امروز هیئت دولت}: امروز در جلسه دولت بر چگونگی حمایت اجتماعی-معیشتی از ۷ دهک جامعه بحث شد و تاکید شد که بیش از ۱۸ میلیون خانوار را در برخواهد گرفت که این ترکیبی از درآمد و شاخص‌های برخورداری و گروه‌های هدف مشخص است. این شمولیت، دهک‌های متوسط به پایین را هم در برخواهد گرفت. 

* بحث اصلی دولت افزایش قدرت خرید این طبقات اعم از کالاهای مورد نیاز و اساسی است. امکان مصرف این شمول ممکن است متفاوت باشد اما اساس افزایش قدرت خرید است.

 *{در پاسخ به سوالی درباره اظهارات رئیس جمهوری در یزد در زمینه مقابله با فساد}: امروز در دولت تاکید شد که تمام دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها اطلاعات مشروح درباره صحبت‌های آقای روحانی ارائه دهند.

* ۱.۸ میلیارد دلار اوراق خریداری شده در دولت احمدی نژاد بوده است؛ آنها اخطار دادند پول را بردارید ولی در زمانش صورت نگرفت. اینکه چرا پول در زمان خودش برداشت نشد، ابهام است و باید روشن شود.

* اعتقاد ما این است که حتما باید افکار عمومی را قانع کنیم که اهتمام ما در جهت مقابله با فساد یکسویه و موقتی نیست. نظر دولت مقابله با فساد به شکل ساختارمند و افزایش نظارت مردم است. دولت در موارد دیگر از قوای قضائیه و مقننه و هرکسی که در مقابله با فساد اقدام کرده، حمایت کرده است.

* بارها گفته شد ۱.۸ میلیارد دلار و در ارتباط با ارز مطالبی را گفتند ولی مشخص شد آن پول چه شده است. این نوع حرف زدن ها شایع شده است.

* آیا شیوه تبلیغات در زمینه مقابله با فساد دو قطبی کردن نبود؟ جامعه این احساس را دارد که این اقدام همه گیر بوده است. حاشیه‌سازی‌هایی که صورت می‌گیرد به مبارزه با فساد آسیب می‌زند وگرنه رئیس‌جمهور در انجام رسالت خود پایدار خواهد بود. دولت با مبارزه با فساد مقابله نمی‌کند ولی خواستار مقابله ساختارمند و همه جانبه است که سایه امنی برای کسی وجود نداشته باشد.

* یکی از بحث‌های امروز مربوط به پولی است که بابک زنجانی به میزان ۸۰۰ میلیون دلار از بانک گرفته است، اینکه چه کسی دستور این را داده است، باید مشخص شود؛ بحث نه بر سر بازداشت وی(بابک زنجانی)، بلکه بر سر نحوه پیگیری و منابع آن است اینکه این پول به کجا رفته است؛ آیا فردی یا برای دستگاه خاصی بوده است؛ این موضوعات به روشنگری نیاز دارد.

* در یکی از موارد، تحت عنوانی از دولت نفت گرفته شده و پول آن برگشت داده نشده است و معلوم نیست که این پول به کجا رفته است؛ به دنبال ارائه اطلاعات کامل هستیم به همین منظور باید با کارشناسان صحبت کنیم؛ پولی که از محل فروش نفت گرفته اند، مقدار قابل توجهی است که با آن چیزهای دیگر را خریداری و وارد کرده اند، ما به کسی اتهام نمی‌زنیم، بلکه به دنبال روشن شدن این ارقام و اعداد هستیم.

*{ در پاسخ به سوال درباره انتقاد به رئیس‌جمهور و انتخاباتی خواندن اظهاراتش در یزد}: آنچه رئیس‌جمهور در زمینه مقابله با فساد بیان کرد، نشانگر دغدغه است و هیچ ربطی به انتخابات ندارد.

*متاسف شدیم که بیانیه‌ای صادر شده و دولت را متهم به چیدمان خطی استانداران کردند ولی نقد به دولت این است که استانداران از یک حزب نیست.

* از مردم بپرسیم و ببینیم که از کدام رفتار در انتخابات نگران هستند؛ بنابراین بهتر است به این نگرانی‌ها پاسخ دهند نه اینکه دولت را متهم کنند. دولت جز ایجاد امنیت و ظرفیت برای حضور همه، دخالتی در انتخابات نخواهد داشت. دولت تلاش می‌کند که مردم احساس کنند که نماینده‌شان می‌تواند در انتخابات ثبت نام کند.

* بنیان دولت از نظر شرعی، تعهد به مردم و اخلاقی دخالت در انتخابات نیست بلکه می‌خواهیم جلوی مداخلات دیگر در انتخابات را بگیریم. من هرگونه انتخاباتی عمل کردن دولت را تکذیب می‌کنم.

*{در خصوص رد انتخاباتی بودن اظهارات رئیس‌جمهور}: دولت از روز اول خواستار مقابله با فساد شد. طرح و نامه‌ها وجود دارد و دولت ۶ سال سکوت نکرده است. جامعه شهادت دهد آیا آنچه که در مقابله با فساد بیان شده دوقطبی‌سازی بوده است یا خیر؟

* دوقطبی‌سازی پیش از اظهارات رئیس‌جمهور آغاز شده بود. مهم این نیست که مردم هیجانی در انتخابات شرکت کنند و رای دهند. دولت درباره اظهارات رئیس‌جمهور بیانیه می‌دهد و جزئیات را ذکر خواهد کرد.

* تلاش می‌کنیم جامعه و دستگاه‌ها در یک مسیر حرکت کنند. دولت خواستار این است که القا نشود برخی در یک گوشه امنیت دارند ولی دیگران متهم می‌شوند.

* در حال بررسی هستیم که دولت به صورت داوطلبانه بخش‌های مربوط به خود در لایحه شفافیت را اجرا کند. همه باید بدانند که دستگاه‌ها و شوراها چگونه رای می‌دهند و چگونه عمل می‌کنند. سامانه‌ای را راه‌اندازی می‌کنیم تا در زمینه شفافیت از مردم نظرگیری شده و به مردم پاسخ داده شود.

*مباحث مطرح شده را به تقابل دو قوه ربط ندهید. حرف‌ها برای رفع اشکالات و بهبود اقدامات است.

*{ در پاسخ به انتقاد از ارز ۴۲۰۰ تومانی}: وقتی ارز را اعلام و پول را به بازار تزریق کردیم گفتند چقدر کالا زیاد شده است؛ سوال من این است آیا ما می‌توانیم ارز را از کالاهای کشاورزی و دارو برداریم. منتقدین امروز م‌ گویند چرا ارز ۴ هزار و ۲۰۰ چرا ۳ هزار و ۸۰۰ نه.

*{ با اشاره با توزیع شبنامه در مجلس و این که گفته می‌شود رئیس‌جمهور را برکنار خواهند کرد}: سنت شبنامه چیز جدیدی است؛ این که می‌گویند رئیس‌جمهور را پائین می‌کشیم آرامش جامعه را بهم می‌ریزد. هیات رئیسه خودش به این موضوع ورود کرده است و از مجلس هم خواستیم که خودش رسیدگی کند. 

*{در پاسخ به سوالی درباره سهمیه‌بندی بنزین }:هفته دیگر اعلام خواهم کرد. سناریوهای مختلفی هست که تامین منابع از کجا صورت می‌گیرد و این‌طور نیست که ما یک جا متمرکز شده باشیم. قضاوت زودرس صورت نگیرد هنوز سناریوها تکمیل نشده فکر می‌کنم در نشست سخنگوی هفته آینده می‌توانم در این مورد توضیحات بیشتری ارائه کنم.

*{ در پاسخ به این سوال که دولت و وزارت ارتباطات برای برخورد با شرکت های متخلف ارزش افزوده که میلیاردها تومان در سال درآمد دارند و بیش از یک میلیون شکایت مردمی درباره فعالیت این شرکت ها ثبت شده، چه برنامه‌ای در پیش خواهد گرفت}: شواهد نشان می‌دهد که این موضوع باعث نارضایتی عمومی شده است. مراجعات زیادی شده بود؛ وزیر مربوطه در این زمینه ورود و گزارشی را ارائه کرد.

* جمع زیادی از مردم پول هایی از آنها اخذ شده که بی اطلاع  هستند و این تأسف انگیز است. نباید بدون اطلاع مردم از آنها پولی اخذ شود. تعداد معدودی از شرکت ها به هر حال ناآگاهانه مردم را عضو این خدمات کردند و مردم آگاهی نداشتند و به طور ناآگاهانه، عضو بخشی از خدمات شدند که ممکن است، تمایلی برای ورود به این خدمات نداشته باشند. 

* حتی من شاهد بودم برخی #۶*۸۰۰* را زدند و متوجه شدند که پول آنها کسر شده و اطلاعی نداشتند و این اتفاق خوبی نیست. باید نحوه جذب کاربر و درآمدهای شرکت ها بررسی شود و طبعا پول‌هایی که بدون اطلاع بوده به مردم برگردانده شوند. از جهرمی می خواهم که بیشتر در این زمینه توضیح بدهد و از اساس آنچه که مورد اعتراض وزیر بود، توضیح دادم.

*{ با یادآوری اینکه بحث زلزله اخیر در آذربایجان نیز در جلسه امروز هیات دولت مطرح شد}: تاکید رئیس‌جمهور بر مسئله تامین گرما بود چراکه از این بعد سرمای بیشتری در آن منطقه حاکم می‌شود. آقای جهانگیری هم عازم این منطقه هستند. همه تلاش بر این خواهد بود آواربرداری در همین یکی، دو روز تمام شود.

*همانطور که اعلام شد، یکی از بهترین روش‌ها این است که پول در اختیار خود افراد قرار بگیرد که در جلسه امروز هم بر آن تاکید شد تا از طریق این پول، یک مسکن روستایی را تامین کنند. این پول در اختیار همین افراد است. استانداری هم تهمیداتی را فراهم کرده است که توسط بنیاد مسکن و سایر دستگاه‌ها خانه‌های ۱۵ تا ۲۰ متری آغاز به‌کار شود.

* این خانه‌ها برای کسانی است که پول نقد نمی‌خواهند تا به صورت موقت از سرما در مصون باشند. بحث زلزله و شیوه‌های مقابله با آن بخش دیگری از مباحث جلسه امروز هیات دولت بود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.