به گزارش رسانه های هند راجنات سینگ که از روز دوشنبه به فرانسه سفر کرده بود، صبح روز سه شنبه با امانوئل ماکرون رییس جمهوری فرانسه دیدار و گفت و گو کرد.

وزارت دفاع هند در بیانه ای گفت: راجنات سینگ در این دیدار فرانسه را یا شریک راهبردی مهم برای هند دانست و ابراز امیدواری کرد که روابط دفاعی دو کشور گسترده تر شود.

پس از تحویل جنگنده رافائل و انجام مراسم سنتی و مذهبی هند، وزیر دفاع هند با این جنگنده پرواز کرد تا اولین مقام رسمی هندی باشد که یک جنگنده رافائل را به پرواز درآورده است.

وزیر دفاع هند قرار است عصر امروز در نشست سالانه دفاعی هند و فرانسه شرکت کند. دهلی نو در سپتامبر(شهریور) سال ۲۰۱۶ قرارداد خرید ۳۶ فروند جنگنده رافائل به ارزش هشت میلیارد یورو را با فرانسه امضا کرد.

هند از سال ۲۰۰۷ جست و جوی خود را برای خرید جنگنده های جدید آغاز کرد. این کشور ابتدا شرکت داسالت فرانسه را برای خرید ۱۲۶ جنگنده رافائل به قیمت ۱۱ میلیارد دلار انتخاب کرد. اما به دلیل اختلاف هند و فرانسه بر سر قیمت و ضمانت کیفیت، دهلی نو مجبور شد به منظور سرعت دادن به امور تنها به خرید ۳۶ فروند جنگنده رافائل کفایت کند.

جنجال قرارداد رافائل در هند:

در یک سال گذشته، مساله خرید جنگنده های رافائل ساخت فرانسه توسط دولت به جنجال سیاسی تبدیل شد اما تنش ها بر سر این موضوع پس از سخنان رییس جمهوری سابق فرانسه درباره این قرارداد باعث افزایش یافت.

&#۳۹;فرانسوا اولاند&#۳۹; رییس جمهوری سابق فرانسه اعلام کرده بود که این کشور هیچ گزینه ای برای انتخاب همکار هندی در قرارداد جنگنده های رافائل نداشته است. مخالفت  در هند هم برای خرید این جنگنده ها از فرانسه به رهبری راهول گاندی رهبر حزب مخالف کنگره هم تا آنجا پیش رفت که مودی را به خیانت به کشور متهم کرد و خواستار استعفای وی به جرم هدر دادن منابع ملی شد.

احزاب مخالف اعلام کرده بودند که قرارداد ۸.۷ میلیارد دلاری برای خرید ۳۶ فروند رافائل شفاف نیست . فرانسه قرار است ۳۰ درصد از این هزینه را در برنامه های تحقیقاتی هوایی هند و ۲۰ درصد را در تولید محلی قطعات رافائل در هند سرمایه گذاری کند.

بر اساس گزارش های منتشر شده ،جنگنده های رافائل مجهز به موشک های پیشرفته ای است که می تواند جنگنده ها و موشک های کروز دشمن را از فاصله  ۱۰۰ کیلومتری هدف قرار دهد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.