رئیسی: قاضی نباید حکمی غیر از آنچه خداوند امر کرده، صادر کند
رئیسی در گردهمایی فعالان حوزه امر به معروف و نهی از منکر ضمن عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت ایام سوگواری اباعبداللهالحسین(ع) گفت: نامگذاری هفته اول ماه محرمالحرام به برکت قیام ابیعبدالله الحسین(ع) و فلسفه قیام حسینی به عنوان هفته امر به معروف و نهی ازمنکر بسیار نام گذاری بجا و مناسبی است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: فضای عاشورایی جامعه ما اقتضاء میکند که با فلسفه قیام حسینی آشنا و آشناتر شویم، بدانیم که پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر، حسین بن علی بن ابیطالب و یاران باوفای ایشان بودند و امروز در کسوت آمر به معروف و ناهی از منکر قرار گرفتن تاسی به حسین بن علی(ع) است.
وی افزود: موعظه، بسیار امر مبارکی است و موعظه شدن بسیار اهمیت دارد و سخن در اینجا از امر است. امر واژهای است که تعریف مخصوص به خودش را در واژگان قرآنی دارد و نهی نیز در جایگاه ناهی قرار گرفتن و نهی کردن از منکر، بدیها، زشتیها و پلشتیها است که در آن استعلایی وجود دارد.
رئیسی تصریح کرد: فقها در باب امر به معروف و نهی از منکر بحث کردند و این امر را مجاهدهای در راه خدا محسوب کردند، برخی فقها در ذیل بحث جهاد، امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کردند لذا امر به معروف و نهی از منکر جلوهای از جلوههای جهاد فیسبیلالله، مجاهدت، در راه خدا و وظیفه جهادی انجام دادن است.
رئیسی در بخش دیگری از اظهاراتش در این گردهمایی اظهار کرد: در حوزه زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و کسب و کار، منکرها نباید وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه جامعه بی حس در مقابل ترک معروفها و انجام منکرها در روایات ما جامعه مرده تعریف شده است، گفت: فردی که در مقابل ترک معروف و انجام منکر حس نداشته باشد و امر به معروف و نهی از منکر نکند و احساس مسئولیت نداشته باشد، در روایات ما مرده معرفی شده است؛ یعنی شاخص برای زنده و مرده بودن در یک جامعه آمر به معروف و ناهی از منکر بودن و احساس مسئولیت کردن در این زمینه است.
رئیس قوه قضاییه با طرح این پرسش که مگر میشود یک مومن ایمان به خدا داشته باشد، اما نسبت به ترک معروف و نهی از منکر حس و احساس مسئولیت نداشته باشد، تصریح کرد: این حس داشتن امری است که همواره امامان و پیشوایان دین و اولیای خدا بر آن تاکید کردهاند تا جایی که فرمودند تمام فرائض بند به این فریضه است.
وی ادامه داد: بر اساس این تاکیدات، اگر در جامعهای حس مسئولیت کمرنگ شد، در آن جامعه گسترش فساد، بی اخلاقی، بداخلاقی و انواع ظلمها را باید شاهد باشید.
رئیسی با اشاره به سخنان امام علی (ع) در واپسین لحظات زندگیشان، گفت: امیرالمومنین (ع) در آن لحظات امر به معروف و نهی از منکر و تسلط شِرار و بدان را در جامعه در دو کفه قرار دادند؛ به نحوی که اگر در جامعهای امر به معروف و نهی از منکر گسترش داشت، شاهد آن هستیم که بدان اهل قلم و اهل بیان، در بازار و کوچه و خیابان و در مسائل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی میدان ندارند و اگر کفه امر به معروف و نهی از منکر سبک شد، شاهد تسلط شرار خواهید بود و شرار در جامعه سلطه پیدا میکنند و در هر کوی و برزنی میدان دار آنها هستند.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: گله هم نکنید که چرا اینها میدان دار هستند؛ بلکه به خودمان نگاه کنیم که آیا وظیفه خود را انجام دادهایم یا کوتاهی و غفلت از انجام وظیفه کردهایم.
وی بیان داشت: جامعهای که در آن احساس مسئولیت و انجام وظیفه الهی نباشد، خطر پذیری نکند و مسئولیت پذیری در امور اجتماعی نسبت به همسایگان، اقوام، خویشان، بستگان و شهر و دیار خودش نداشته باشد، دچار مشکل میشود. در یک اداره رشوه میگیرند، او هم میشنود و میبیند، اگر احساس مسئولیت نکند، کم کاری کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر