حبیب جهانساز از انجام ۵ هزار و ۵۳۲ هکتار هرس و توسعه و تجهیز ۷۵ واحد کارخانه چای‌سازی خبر داد و اظهار داشت: در سال زراعی جدید ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره بهزراعی به چایکاران و تجهیزات و نوسازی به کارخانجات از طریق صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور پرداخت شد.

رئیس سازمان چای کشور افزایش قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای به نسبت سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: این اقدام بسیار خوب تأثیر به سزایی در افزایش میزان رضایتمندی بین چایکاران گیلان و مازندران از یک سو و ایجاد رغبت بیشتر در آنان جهت احیاء باغات چای کشور نسبت به سال گذشته داشته است.

جهانساز افزایش ۳۲ درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک و افزایش ۴۴ درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز درجه دوم را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: نرخ خرید برگ درجه یک از ۲۷ هزار و ۲۹۲ ریال به ۳۶ هزار ریال و نرخ خرید برگ سبز درجه دوم از ۱۵ هزار و ۲۸۳ ریال به ۲۲ هزار ریال افزایش یافت.

وی از خرید تضمینی حدود ۱۰۱ هزار تن برگ سبز چای از ابتدای دوره بهره‌برداری تا تاریخ یکم شهریور امسال سخن گفت و ابراز داشت: این حوزه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۴ درصد رشد داشته از طرفی دیگر در حال حاضر بیش از ۱۹۸ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران نیز به حسابشان واریز شده است.

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود میزان تولید برگ سبز چای در سال ۹۸ تا حدود ۱۲۰ هزار تن افزایش پیدا کند اظهار داشت: پرداخت تسهیلات باغ و کارخانه به میزان ۲ میلیارد تومان و احداث ۳ مجتمع باغ و کارخانه از دیگر فعالیت‌های مثبتی است که در عرصه صنعت چای کشور به انجام رسیده است.

جهانساز آبیاری به شیوه نوین در سطح معادل ۸۶۴ هکتار از باغات چای کشور را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: سازمان چای کشور در کنار این هدف یاد شده موضوع افزایش ضریب مکانیزاسیون و بهره‌گیری بیشتر از فناوری‌های نوین نظیر ماشین‌آلات هرس و برگ چین را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

وی از توزیع ۶ هزار و ۳۲۵ تن کود در سال زراعی جدید بین کشاورزان چایکار و افزایش حدود ۲۰ درصدی آن در مقایسه با سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: تهیه طرح ساماندهی و توسعه پایدار زنجیره ارزش محصول راهبردی چای از موضوعات مهمی است که در اولویت سازمان چای کشور قرار گرفته است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.