عبدالرضا گلپایگانی درباره راه‌های تقویت هویت محله‌ای گفت:برای تقویت هویت محله‌ای در شهر تهران باید ارتباط مردم با مدیریت محلات تقویت شود و رسیدن به این مرحله نیازمند احساس تعلق بیشتر مردم است.

وی با بیان اینکه تقویت هویت محله‌ای درنهایت باعث عمران و آبادانی بیشتر شهر می‌شود،گفت:در کلان‌شهرها معمولاً مردم نسبت به شهر و مسائل آن بیگانه هستند که بخشی از این بیگانه بودن با مسائل شهری به دلیل نگاه از بالا به پایین سیستم مدیریتی بوده است که البته گام اصلی برای اصلاح این نگاه مدیریتی در انتخابات شورای شهر برداشته شد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران گفت: در تداوم این نگاه و به‌ واسطه احساس نیاز به ارتباط بهتر با مردم محلات ،موضوع شورایاری از همان ابتدا مطرح شد و نتایج به نسبت خوبی شکل گرفت، البته در دوره قبل انحرافاتی به وجود آمد که باید آن را اصلاح کنیم.

گلپایگانی افزود:ارتقای ارتباط مردم با مدیریت شهری از طریق شورایاری‌ها کمک می‌کند مسائل بهتر حل شوند، ضمن اینکه یک نظارت عمومی بر عملکرد مدیریت شهری ایجاد می‌شود.

وی درباره تأثیر تقویت شورایاری‌ها بر زندگی مردم گفت: شناخت مردم از محدودیت‌ها و امکاناتی که مدیریت شهری دارد، و مشارکت آن‌ها در طرح‌ها،ایده‌ها ،لوایح و برنامه‌های توسعه‌ای که برای محلات در نظر گرفته می‌شود ازجمله نتایج تقویت شورایاری‌هاست که درنهایت  باعث ارتقای کیفیت این نهاد می‌شود.

گلپایگانی گفت: هویت محله را فقط شهروندان یا محله‌وندان نمی‌سازند،این موضوع به مسائل مختلفی چون موضوعات طبیعی و تاریخی و اجتماعی مرتبط است. مثلاً اگر در محله‌ای یک شخصیت فرهنگی زندگی کرده باشد همین امر به محله یک هویت ویژه می‌دهد، مثلاً توتستان‌های محله طرشت جزو هویت این محله به‌حساب می‌آیند و شورایاری‌ها باید کمک کنند این ارزش‌های محلی و محیطی در محلات حفظ و تقویت شوند.

براساس گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، وی درباره پررنگ شدن موضوعات سیاسی در انتخابات شورایاری پیشین و اثرات آن گفت: مسائل سیاسی با همه جوانب زندگی شهرنشینان ارتباط پیدا می‌کند، و نمی‌شود این موضوعات را تفکیک کرد. اما وقتی پای اولویت‌بندی موضوعات، پیش می‌آید شاهد این هستیم که مسائل مربوط به محلات بیشتر در حوزه مسائل روزمره و جاری است که با این نگاه مسائل سیاسی در اولویت قرار نمی‌گیرند.از سوی دیگر برای تصمیم‌گیری درباره موضوعات سیاسی ما انتخابات دیگری داریم که در آن مردم یک نظارت عمومی بر نمایندگان خود در قوه‌های مقننه و مجریه دارند.اما مسائل روزمره مردم از طریق شورایاری‌ها می‌تواند به مدیریت شهری منتقل شود.

وی افزود: مردم باید کسی را انتخاب کنند که نماینده واقعی‌شان باشد و به حل مشکلات محله‌ای و تحقق شعار "تهران، شهری برای همه" کمک کنند،شورایاری‌ها یعنی حکم‌فرمایی مردم است

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.