«یاتاکا کاتادا»، مالک یکی از نفتکش‌های ژاپنی که روز گذشته (پنجشنبه) در دریای عمان هدف قرار گرفت گفته که روایت واشنگتن درباره نحوه حمله به نفت‌کش‌ها در این دریا اشتباه است. 

طبق گزارش «دیلی‌بیست»، مالک این کشتی در جریان یک کنفرانس خبری در توکیو روز جمعه، سخنان «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا را زیر سوال برد. 

به نوشته دیلی‌بیست آقای کاتادا در فیلمی که نیروی دریایی آمریکا منتشر کرده و در آن ادعا شده یک قایق کشتی ایرانی در حال جدا کردن یک مین عمل‌نکرده از بدنه نفتکش ژاپنی به نام «کوکوکا» است، تشکیک کرده است.  

مالک نفتکش ژاپنی گفته بر خلاف ادعای آمریکا کشتی کوکوکا توسط یک شی پرنده هدف قرار گرفته نه توسط مین. او گفت: «به نظر می‌رسد یک شی به سمت آنها پرواز کرد. این شی، باعث ایجاد حفره مورد نظر [در بدنه کشتی] شد. گزارشی که من دریافت کردم این است.»

وی در ادامه هدف قرار گرفتن نفت‌کش توسط اژدر را هم رد کرد. او گفت: «به نظر می‌رسد به احتمال زیاد این کشتی‌ها توسط یک شی پرنده هدف قرار گرفته‌اند. محل اصابت، کاملاً بالای آب است. فکر نمی‌کنم اژدر بوده باشد.»

جزئیات حادثه دریای عمان

منابع خبری صبح پنجشنبه (23 خرداد/ 13 ژوئن) گزارش‌هایی از وقوع انفجار در دو نفتکش در دریای عمان منتشر کردند که ادعا شده «هدف حمله قرار گرفته‌اند.»

جزئیات منتشر شده از این حادثه حاکی است نفت‌کش «فرونت التر» با پرچم جزایر مارشال و «کوکوکا کاریجس» با پرچم پاناما به ترتیب حامل محموله‌های «اتانول» و «متانول» بوده‌اند. 

نفتکش اول مدتی پس از بارگیری در بندر ابوظبی دچار سانحه شده و کشتی دوم از «الجبیل» عربستان راهی سنگاپور بوده است. 

وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد یکی از نفتکش‌های حادثه‌دیده در دریای عمان حامل «محموله متعلق به ژاپن» بوده‌اند. این حادثه همزمان با سفر «شینزو آبه»، نخست‌وزیر ژاپن به تهران رخ داده است.

«عباس موسوی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنجشنبه از بروز این حادثه ابراز نگرانی کرد و «محمد جواد ظریف» نیز در توئیتر آن را مشکوک توصیف کرده بود.

دولت آمریکا بدون ارائه شواهد مستند، ساعاتی بعد از این حادثه ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد. «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت ارزیابی دولت آمریکا این است که ایران عامل این حمله بوده است. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.