حملات خرابکارانه در دریای عمان ؛ بازی جدید تیم بی؟
زهره نوروزپور در خبر آنلاین: چوپان دروغگو بار دیگه منطقه را به آشوب کشید، ماه گذشته کمیسر شورای حقوق بشر سازمان ملل رسما اعلام کرد که حادثه الفجیره از سوی موساد انجام شده است. این در حالی است که رسانه های خبری اسرائیل در گزارشات تازه خود درباره این حادثه ایران را متهم کردند که وزیر امور خارجه ایران در واکنش به این گزارش ها در توئیتر خود از چوپان دروغگوی «تیم ب» گفت که این بار اقدام به جعل اطلاعات برای وانمود کردن دخالت ایران در خرابکاری الفجیره کرده است.
وزیر خارجه کشورمان بیش از این در نیویورک اهداف تیم بی را افشا کرده بود و درباره خرابکاری این تیم در منطقه به رهبران جهان هشدار داده بود. امروز بار دیگر تیم بی چهره خود را نمایان کرد و همزمان با دیدار نخست وزیر ژاپن با رهبر معظم انقلاب به اهدافی در دریای عمان و تنگه هرمز حمله کرد.
این حملات بار دیگر نشان داد که تیم بی از نتایج مذاکرات و رفت آمدهای دیپلماتیک عصبانی است. آنها صلح نمی خواهند بلکه به زعم خود با حمله به کشتی های نفتی به ایران پیام مذاکره یا جنگ را ارسال کردند.
پس از حادثه الفجیره و ناکامی شورای امنیت در بررسی این پرونده، دو مساله حائز اهمیت است، اینکه آمریکا بر اساس سیاست فشار و مذاکره بر ایران دستی در این عملیات داشته است و نکته دوم اینکه تیم بی صلح را نمی خواهد. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران سیاست مقاومت را پیش گرفته است، این تیم برای شکست مقاومت با حمله به کشتی های نفتی و تجاری در دریای عمان این پیام را رساند که آنها به دنبال برهم زدن آرامش منطقه هستند. این وضعیت فرضیه دیگری را مطرح می کند که آیا واشنگتن به دنبال تغییر زمین بازی است؟ بر اساس سیاست های دوگانه واشنگتن با خروج از برجام و فشار برای مذاکره مجدد احتمال آن می رود که اقدامت امروز در خلیج فارس نشانه ای از نارضایتی از فرستاده خود در ایران است.
اما تیم بی به گفته وزیر خارجه کشورمان با رهبری نتانیاهو انگیزه قوی تری برای حوادث امروز دارد. چراکه قبل از سفر آبه شینزو به تهران، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با همتای ژاپنی خود گفتگو کرد و خواهان فشار بر ایران شد. او همچنین با ترامپ نیز گفتگوی تلفنی داشت و نارضایتی خود را از سفر آبه شینزو به تهران اعلام کرده بود.
با اینحال امروز مقام معظم رهبری، در دیدار با نخست وزیر ژاپن فرمودند: ما در حسن نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما در خصوص آنچه از رئیس جمهور آمریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد.
پیام واضح رهبر انقلاب تکلیف واشنگتن را روشن کرد؛ ایران به مقاومت ادامه خواهد داد.
عبدالله شهبازی درباره موضع آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ در کانال تلگرام خود نوشت: حمله به دو نفتکش در دریای عمان، یکی در مالکیت ژاپن و دیگری نروژ، همزمان با سفر شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن به تهران و دیدار با رهبری، با حمله هوایی اسرائیل به غزه مقارن شد.
این تقارن فرضیه انتساب خرابکاری دریایی فوق به اسرائیل و شرکا (ابوظبی یا سعودی یا شبکه متحد و شریک آنان) بمنظور تهدید و ترسانیدن ایران از جنگ، و از اینطریق تأثیرگذاری بر مذاکرات با ژاپن، را تقویت میکند.
بار دیگر؛ تاکتیک پرچم دروغین
با توجه به تحولات امروز و انتشار تحلیل ها و فرضیه های بسیار، تاکتیک پرچم دروغین از تمام فرضیه های مطرح شده قوی تر است. عملیات پرچم دروغین به عملیاتهایی گفته میشود که توسط نهادهای نظامی، شبه نظامی، اطلاعاتی یا سیاسی به گونهای انجام میشود که این تصور به وجود آید که گروهها یا کشورهای دیگری این عملیاتها را انجام دادهاند. یکی از بارزترین موارد این ماجرا در تاریخ هم ادعای وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق بود که جورج بوش را به عملیات حمله به عراق کشاند.
پس از خروج آمریکا از برجام و متعاقب آن اعمال تحریم های ثانویه و سیاست به صفر رساندن نفت ایران، برخی تحلیلگران معتقد بودند که واشنگتن این عملیات را درباره ایران به کار گرفته است و سرنوشت بغداد در انتظار تهران است.
در همین باره اطهری کارشناس مسائل بین الملل نیز به خبرانلاین گفت سوال بسیار مهمی که این روزها مطرح است این است آیا ما در زمان قبل از حمله امریکا به عراق افغانستان و لیبی قرار داریم،یا اینکه خوشبینانه نگاه میکنیم که جنگی رخ نمیدهد؟
بنا بر طرح سوال این کارشناس می توان این فرضیه را مطرح کرد که سفر آبه شینزو به خودی خود یک دستاورد دیپلماتیک و نشان دهنده این است که سیاست عملیات پرچم دروغین روی ایران پاسخ مطلوب آنها را نمی دهد. چراکه رهبر معظم انقلاب در این دیدار همزمان با حملات تیم بی به کشتی های نفتی در خلیج فارس ژاپن را دوست ملت ایران خطاب کرد، به این معنا که جمهوری اسلامی همچنان با همپیمانان و دوستان بین المللی خود به مقاومت ادامه خواهد داد.
این در حالی است که تنش بیشتر در خلیج فارس به نفع اروپا، و کشورهای منطقه و حتی خود آمریکایی ها نیست چراکه عمده انرژی دنیا از این منطقه تامین می شود. اگر درگیری ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان شدت یابد به هیچ عنوان به نفع کشورهای جهان خصوصا کشورهای صنعتی نیست.
فصل الخطاب
دکتر ظریف در توئیت خود درباره دیدار آبه شینزو با رهبر معظم انقلاب نوشت: پس از گفتگوهای ثمربخش با کونو تارو وزیر امور خارجه ژاپن، سفر تاریخی نخستوزیر آبه شینزو هم انجام شد. رئیسجمهور روحانی و آیتالله خامنهای گفتگوهای گسترده، دوستانه و ثمربخشی با نخستوزیر آبه داشتند. دلیل تنش روشن است: نقض برجام توسط ایالات متحده و تحمیل جنگ اقتصادی بر مردم ایران. "
ظریف در توئیتی دیگر عنوان کرد: " حملات گزارش شده به تانکرهای مرتبط با ژاپن زمانی اتفاق افتاد که نخستوزیر آبه شینزو برای گفتگوهایی گسترده و دوستانه در حال دیدار با آیتالله خامنهای بود. مشکوک بودن برای توصیف آنچه که احتمالا امروز صبح اتفاق افتاده، کفایت نمیکند. مجمع گفتگوی منطقهای پیشنهادی ایران، ضروری است."
توئیت رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان و اعلام فصل الخطاب از سوی رهبری، تکلیف را مشخص کرد و پیام واضح را به تیم بی و شخص ترامپ رساند. ایران مقاومت خواهد کرد و عملیاتهای پرچم دروغین برای متهم کردن ایران یا ایجاد تنش در منطقه بیفایده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر