روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست روز پنجشنبه گزارش کرد در کنار جنگ تجاری، تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های چینی و دریای جنوبی، تایوان یکی از تنش‌های روبه فزاینده آمریکا با چین در منطقه است.

اعزام این کشتی‌ها به تایوان که به ادعای واشنگتن در راستای قانون حمایت از کشتیرانی آزاد در این تنگه است جدید‌ترین اقدام دولت ترامپ در حمایت از این جزیره است.

&#۳۹;کلی داس&#۳۹; سخنگوی ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در این ارتباط گفته است که اعزام این کشتی‌ها به تنگه تایوان بیانگر تعهد آمریکا به کشتیرانی آزاد در تنگه تایوان و آب‌های بین المللی است.

در همین حال وزارت دفاع تایوان نیز ضمن تایید این خبر اعلام کرد این دو کشتی بدون هیچگونه مشکلی از قسمت شمالی تنگه عبور کرده اند.

آمریکا هیچ رابطه رسمی با تایوان ندارد، اما کنگره این کشور قانونی را به منظور حمایت از این تنگه تصویب کرده است.

پنتاگون می‌گوید واشنگتن از سال ۲۰۱۰ تا کنون ۱۵ میلیارد دلار اسلحه به این جزیره فروخته است.

چین، منطقه تایوان را که در سال ۱۹۴۹ میلادی در پایان جنگ داخلی از این کشور جدا شد، همچنان بر اساس قانون &#۳۹;اصل یک چین&#۳۹; بخشی از خاک خود می‌داند.

مقام‌های چین و تایوان در سال ۱۹۹۲ میلادی به توافق رسیدند هر اقدامی در این منطقه و در روابط طرفین بر اساس اصل «چین واحد» باشد بر اساس این اصل، چین و تایوان به یک کشور که همان سرزمین مادری است تعلق دارند.

بر اساس اصل &#۳۹;یک چین&#۳۹; هر کشوری که دارای روابط رسمی با پکن است حق ندارد با مقام‌های تایوانی ملاقات کند.

اما از زمانی که «تسای اینگ ون» در سال ۹۴ شمسی به عنوان اولین زن تایوانی از حزب حاکم دمکراتیک ترقی خواه رئیس حکومت تایوان شد، روابط دو سوی تنگه تایوان (چین و تایوان) تیره شده است.

حزب او از نظر چین، دارای دیدگاه‌های استقلال طلبانه است و بخش‌هایی از اساسنامه آن از استقلال و منفک شدن تایوان از چین حمایت کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.