چهار ماه از موافقت شورای پول و اعتبار با راه‌اندازی بازار متشکل ارزی می‌گذرد اما زمان آغاز به کار آن همواره به امروز و فردا افتاده است. آخرین اظهار نظر درباره زمان اجرای این بازار را رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس داشته که از راه اندازی بازار متشکل ارزی تا پایان خردادماه خبر داده است.

از آنجا که صادرکنندگان و واردکنندگان و به طور اعم بخش خصوصی ذی‌نفع اصلی بازار متشکل ارزی به حساب می‌آیند، انتظار می‌رود آن‌ها در وهله اول از چگونگی نحوه کار و جزئیات این بازار مطلع باشند.

«فریال مستوفی» رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق ایران روز پنجشنبه در این زمینه گفت: هنوز جزئیات بازار متشکل ارزی برای ما مشخص نیست و ابهام در آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه بازار متشکل ارزی بیشتر مربوط به ارز نقد است، ادامه داد: صرافی‌هایی که می‌توانند حواله صادرکنندگان را به اسکناس تبدیل کنند، به تبع سودی از این کار به دست می‌آورند. بعید به نظر می‌رسد این صرافی‌ها علاقه‌مند باشند ارز نقدشان را به بازار متشکل ارزی وارد کنند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به بخشنامه جدید بانک مرکزی درباره راه‌های بازگشت ارز صادراتی اظهار کرد: در زمان حاضر سامانه نیما و سنا داریم، بازار متشکل ارزی هم به زودی راه‌اندازی می‌شود. وجود این‌ همه بازار و سامانه تنها به سردرگمی فعالان اقتصادی منجر می‌شود.

مستوفی پیشنهاد داد که سامانه‌های دیگر در بازار متشکل تلفیق شوند تا بتوان آن را به درستی مدیریت کرد.

وی همچنین گلایه کرد: برای گرفتن چنین تصمیماتی که نتایج آن مستقیما متوجه فعالان اقتصادی است، باید با فعالان اقتصادی مشورت شود اما معمولا این اتفاق نمی افتد.

مستوفی تاکید کرد که در تدوین آئین‌نامه اجرایی بازار متشکل ارزی باید همه زوایا در نظر گرفته شود تا افراد سودجو نتوانند در آن ورود کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.