&#۳۹;مارک سدویل&#۳۹; معاون ترزا می از اعضاء دولت که در نشست سه‌شنبه گذشته شورای امنیت ملی حضور داشتند خواست تا به نقش خود در این افشاگری اعتراف و یا آن رد کنند.

&#۳۹;جرمی هانت&#۳۹; و &#۳۹;گاوین ویلیامسون&#۳۹; وزیران امور خارجه و دفاع انگلیس اعلام کردند که در این افشاگری نقشی نداشته و ساجد جاوید وزیر کشور هم گفته است درز اطلاعات محرمانه‌ای که در سطح افکار عمومی نیست، &#۳۹;کاملاً غیرقابل ‌قبول است.&#۳۹;

 

منابع نزدیک به لیام فاکس و پنی موردنت وزیران امور تجارت و توسعه بین‌الملل هم نقش این دو وزیر در ماجرای افشاگری را رد کردند.

روزنامه دیلی تلگراف روز چهارشنبه گزارش داد که در جلسه شب گذشته شورای امنیت ملی انگلیس، با واگذاری پروژه ساخت بخش &#۳۹;غیر مرکزی&#۳۹; اینترنت نسل پنجم برای انگلیس توسط هواوی موافقت شده است.

به‌ این ‌ترتیب تأسیسات و قطعات تأمین ‌شده از طرف هواوی شامل 'کانون و هسته' شبکه نخواهد شد؛ قطعاتی که وظیفه آن‌ها کنترل مشخصات و هویت مشترکان است و تصمیم‌گیرنده هدایت و اتصال تماس‌های تلفنی و جریان داده‌هاست.

دولت انگلیس که از سوی آمریکا و چند کشور غربی دیگر زیر فشار زیادی قرار دارد تا همکاری‌های خود با هواوی را به دلیل احتمال جاسوسی این شرکت قطع کند، هنوز این مساله را تائید نکرده است.

مارگوت جیمز، معاون وزیر دیجیتال، فرهنگ و رسانه هم در واکنش به این خبر در توییتر نوشته است: &#۳۹;باوجود درز اطلاعات از هیات دولت، هنوز درباره چگونگی مواجهه با تهدیدهای متوجه زیرساخت‌های مخابراتی تصمیم نهایی گرفته نشده است.&#۳۹;

در همین حال اسکای نیوز روز جمعه گزارش داد که روند تحقیقات ممکن است جنبه کیفری پیدا کند و متهم دست‌کم به دو سال حبس و پرداخت جریمه محکوم شود.

هواوی چین که پیشرو فنآوری نسل پنجم در دنیا شناخته می‌شود، در ماه‌های گذشته به دلیل پیشرفت‌های فنی در این عرصه از سوی آمریکا بشدت تحت ‌فشار قرارگرفته است.

این شرکت هم‌اکنون هم بخش مهمی از تأسیسات شبکه تلفن‌های همراه در انگلیس را تأمین می‌کند و همواره این نگرانی که تحت تأثیر و تسلط دولت چین است را انکار کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.