ترامپ روز دوشنبه در جدیدترین سری از پیام‌های توییتری خود خطاب به اوپک از این گروه خواست کاهش تولید خود را تسهیل کند و نسبت به بالا رفتن قیمت نفت هشدار داد. در این راستا، وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرد: ما به اظهارات رئیس جمهور آمریکا گوش داده و نگرانی‌های وی درباره مصرف‌کنندگان را درک می‌کنیم و به همه اطمینان می‌دهیم که به همان اندازه که به منافع تولیدکنندگان توجه داریم، به منافع اقتصاد جهانی و مصرف‌کنندگان سراسر جهان نیز توجه داریم.

 

توئیت هفته جاری ترامپ باعث سقوط چشمگیر قیمت نفت در روز دوشنبه شد اما در روز سه‌شنبه قیمت‌های نفت تحت تأثیر ادامه پایبندی به کاهش تولید اوپک ثبات یافت. عربستان سعودی تاکنون عمده بار کاهش تولید را به دوش کشیده و قصد دارد تولید خود را در مارس ۵۰۰ هزار بشکه دیگر کاهش دهد.

در این راستا، مرتضی بهروزی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا به بررسی تأثیر رفتار ترامپ در بازار نفت پرداخت و اظهار کرد: چند موضوع مطرح است. نخست آنکه اقتصاد آمریکا بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا است و وضعیت آن روی دنیا تأثیرگذار است.

وی افزود: دوم آنکه بخش قابل توجهی از اوپک در اختیار کشورهای عربی خلیج فارس است که در بلوک قدرت ایالت متحده قرار دارند و همانطور که ترامپ هم چندی پیش اعلام کرد اگر دست خود را از پشت این کشورها بردارد، عملاً سیستم آن‌ها متزلزل می‌شود. از سوی دیگر این کشورها نمی‌خواهند کاری انجام دهند که ترامپ را از خودشان ناراضی کنند.

این کارشناس انرژی، با تاکید بر این‌که آمریکا تمایل ندارد قیمت نفت به بیش از ۶۰ دلار برسد، افزود: باید در نظر داشت ممکن است نظر رئیس جمهور آمریکا با تولیدکنندگان نفت این کشور متفاوت باشد. تولیدکنندگان نفت آمریکا مخالفتی با افزایش قیمت نفت ندارند زیرا افزایش قیمت به نفع آن‌هاست اما اگر قیمت نفت ارزان‌تر شود، می‌تواند باعث افزایش رشد اقتصادی آمریکا شود. چشم‌اندازهای ۲۰۱۹ برای رشد اقتصادی آمریکا روشن نیست. قیمت‌های پایین‌تر نفت می‌تواند برای آمریکا مزیت باشد.

بهروزی‌فر پیش‌بینی کرد نرخ نفت برای ۲۰۱۹ بین ۵۵ تا ۶۵ دلار باشد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.