هشدار درباره فروپاشی ساختار جهانی کنترل تسلیحات
به گزارش اسپوتنیک، وی روز یکشنبه در کنفرانس خلع سلاح ژنو گفت که جامعه جهانی باید تمهیدات جدیدی در زمینه کنترل تسلیحاتی را اتخاذ کند که توجه به تسلیحات ابرصوتی، چالش های هسته ای و رشد فناوری های سایبری را شامل می شود.
وی افزود: فناوری های تسلیحاتی جدید، خطرات را به نحوی تشدید می کند که ما هنوز به آن پی نبرده ایم و حتی نمی توان آن را تصور کنیم.
گوترش گفت: ما به بینش و روش های جدیدی برای کنترل تسلیحاتی در فضای پیچیده امنیتی نیاز داریم. روش هایی که چالش های هسته ای، پیشرفت های فناوری شامل امنیت سایبری، هوش مصنوعی و تسلیحات ابرصوتی مورد استفاده در حملاتی با سرعت بی سابقه را مورد ملاحظه قرار می دهد.
دبیر کل سازمان ملل ضمن هشدار در خصوص راه افتادن مسابقه جدید تسلیحات هسته ای، تاکید کرد که نابودی ساختار کنترل تسلیحاتی مربوط به دوره جنگ سرد، تبعات عمیقی داشته است.
براساس این گزارش، «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه هفته گذشته اعلام کرد که مسکو از موشک ها پیشرفته ابرصوتی Zircon از سرعت ۱۱ هزار کیلومتر در ساعت و برد پروازی بیش از یک هزار کیلومتر برخوردار است.
رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که این موشک ها برای زیردریایی های چند منظوره و کشتی های سطحی طراحی شده است.
این موشک ها، در صورت مورد تهدید قرار گرفتن روسیه، مراکز تصمیم گیری آمریکا که سامانه های دفاع موشکی مستقر در اروپا را کنترل می کند، هدف قرار می دهد.
در همین حال، دبیر کل سازمان ملل گفت که روسیه و آمریکا باید معاهده کاهش تسلیحات راهبردی (استارت نو) را تا قبل از سرآمدن موعد آن در سال ۲۰۲۱، تمدید کنند و کاهش بیشتر زرادخانه هسته ای شان را مورد توجه قرار دهند.
گوترش یادآور شد که این معاهده، تنها ساختار قانونی بین المللی است که حجم زرادخانه های هسته ای این دو کشور را محدود می کند.
وی همچنین گفت که بندهایی از این معاهده در مورد بازرسی های متقابل، باعث اعتمادسازی می شود که به نفع سراسر جهان است.
پیمان استارت نو بین آمریکا و روسیه در سال ۲۰۱۱، برای یک دوره ۱۰ ساله به اجرا درآمد و بند احتمال تمدید پنج ساله، در آن قید شد.
این پیمان مبتنی بر تمهیدات مشترک در زمینه مقابله با تکثیر هسته ای و محدود کردن تعداد موشک های بالستیک قاره پیما، موشک های بالستیک پرتاب شونده از زیردریایی، بمب افکن های هسته ای و کلاهک های هسته ای است.
مذاکرات در مورد تمدید این توافقنامه به دلیل نگرانی های متقابل در زمینه پیروی از آن، به تاخیر افتاده است.
ایر
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر