اسپوتنیک گزارش داد، اوایل دسامبر مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت ایالات متحده ظرف ۶۰ روز تبعیت از پیمان آی‌ان‌اف را به حالت تعلیق در می‌آورد مگر اینکه روسیه هم به طور کامل این توافق را اجرا کند.

فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا سه‌شنبه در کنفرانس عدم اشاعه و خلع سلاح اتمی اتحادیه اروپا گفت: همگی ما می‌دانیم که طراحی امنیتی پسا جنگ سرد عالی نبوده است و اکثر توافق‌های بین‌المللی هم با عالی بودن فاصله دارند، مثل همه چیزها در زندگی عادی، مثل همه انسان‌ها اما این دلیل نمی‌شود که عقب‌گرد کنیم و آنچه تاکنون به آن دست یافته‌ایم از بین ببریم. به عنوان مثال پیمان آی‌ان‌اف یکی از توافق‌های کلیدی است که به جنگ سرد پایان داد و قاره اروپا را امن‌تر کرد.

او افزود: تنها راه پیش‌رو درباره تمام مسائل مربوط به عدم اشاعه و خلع سلاح، اجرای توافق‌های کنونی است و توسعه طراحی امنیتی با کنترل‌ها و قوانین بیشتر. نگرانی‌های آمریکا درباره تبعیت روسیه از این پیمان باید به نحوی واقعی و شفاف مورد رسیدگی قرار بگیرد، نه با کلمات بلکه با عمل.

موگرینی گفت: ما به رقابت تسلیحاتی جدیدی در اروپا نیاز نداریم، برخی از ما هنوز اوایل دهه ۸۰ میلادی را به یاد داریم. بنابراین اجازه دهید بحران کنونی را که تمایلی نداریم ادامه آن را ببینیم، به فرصت تبدیل کنیم؛ نه اینکه آی‌ان‌اف از بین برود، بلکه تقویت شود و در مسیر صحیح خلع سلاح حرکت کنیم.

مسکو و واشنگتن در سال‌های اخیر مرتبا یکدیگر را به نقض پیمان آی‌ان‌اف متهم می‌کنند. روسیه مکررا تاکید کرده است که قویا به تعهداتش طبق این توافق پایبند است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تاکید کرد مسکو سوالاتی جدی درباره اجرای این پیمان از سوی ایالات متحده دارد.  

در همین حال مسکو مرتبا اتهامات آمریکا مبنی بر کارشکنی روسیه در اجرای پیمان آی‌ان‌اف که موشک‌های بالستیک زمین به زمین و موشک‌های کروز با برد بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر را منع می‌کند، رد کرده است. روسیه همچنین اعتراض دارد که سامانه‌های دفاعی آمریکا در اروپا می‌توانند موشک‌های کروز را تا بردی که شرایط آی‌ان‌اف را نقض می‌کند، پرتاب کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.