آموزش و پرورش: کتاب کمک آموزشی ممنوع است
حیدر تورانی (سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی آموزش و پرورش) در گفتوگو با ایلنا در واکنش به اظهارات اخیر یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه مولفان کتب درسی در تالیف کتب آموزشی دست دارند، آن هم با این استناد که وقتی یک کتب درسی هنوز بیرون نیامده کمک آموزشیهایش در بازار موجود است، گفت: چیزی که الان وجود دارد، این است که ارتباط ما با مسئولان رده بالا به خصوص نمایندگان قوی نیست و تقریبا ضعیف است، به همین دلیل از یکدیگر اطلاعات درستی نداریم.
وی ادامه داد: اصلا چیزی به اسم دفتر کمک درسی نداریم، ما دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی داریم و هیچکدام از مولفان حق این کار را ندارند که هم زمان هم کتاب درسی و هم کتب آموزشی تالیف کنند، زیرا ما این را ممنوع کردهایم، اما نمیتوانیم جلوی اقدامات افرادِ اهل اندیشه و قلم را در ساعات غیراداری و بیرون از محل کار بگیریم.
سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی آموزش و پرورش در خصوص مخالفت خود با نشر کتب کمک آموزشی گفت: ما با هر گونه کار کمک درسی به معنی اینکه پختهخواری را به بچهها تحمیل کند و به ذهن و خلاقیتشان آسیب وارد کند، مخالفیم، حال چه از طرف مولف باشد چه غیرمولف، به هر حال ما مولفانمان را مدیریت میکنیم.
تورانی افزود: استفاده از کتب کمک آموزشی را ممنوع کردیم و حتی امسال در جشنواره کتاب رشدکتب کمک درسی در ابتدایی را داوری نکردیم و اصلا به جشنواره راه ندادیم.
وی در پاسخ به این سوال که پس چگونه کتب کمک آموزشی پایه دوازدهم وارد بازار شد، در حالی که کتب درسی هنوز منتشر نشده بود؟ گفت: برای اینکه فرآیند تالیف و کیفیت کتابهای ما بالا برود و معلمان بتوانند در فرآیند تالیف نظر بدهند ما محتوای کتابها را در سامانههایمان بارگزاری میکنیم. خیلی از افراد هم از همین سامانهها مطالب را بر میدارند و کپی میکنند، اما اینطور نیست که اطلاعات درز پیدا کند.
سرپرست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: از این که کتابمان را در سامانه قرار دادهایم خلاف نکردیم، بلکه باید با آن کسی که از محتواهای ما رونویسی میکند، برخورد کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر