یحیی کمالی پور در گفت‌وگو با ایسنا در توضیح آخرین وضعیت بررسی طرح جامع وکالت در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: سال گذشته مجلس لایحه جامع وکالت و دو طرح مرتبط با آن را از دستور کار خارج کرد چون شرایط آن زمان اقتضا نمی‌کرد که به قانون جامع وکالت بپردازیم. از طرف دیگر این لایحه به کشمکشی بین کانون وکلا و مرکز مشاوران قوه قضاییه تبدیل شده بود لذا فضا برای تصمیم‌گیری مناسب نبود.

وی افزود: تصمیم بر این شد که لایحه جامع وکالت از دستور کار خارج شده تا در زمان مناسب به زوایای پیدا و پنهان وکالت بپردازیم در نهایت ترتیبی اتخاذ شود که نظر قوه قضاییه، کانون وکلا و مرکز مشاوران دیده شود.

کمالی‌پور توضیح داد: قطعا در کانون وکلا ایرادات و ابهاماتی بخصوص در بحث تعرفه‌ها، نظارت‌ها و پذیرش‌ها وجود دارد. در مرکز مشاوران نیز برداشت‌ها و تفسیرهایی از برنامه ششم شده که مطابق با آن قوه قضاییه معتقد است که می‌تواند مشاور جذب کند، عده‌ای با این نظر مخالفند و می‌گویند قوه قضاییه چنین اختیاری نداشته و مرکز مشاوران مقطعی بوده است.

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ادامه داد: بحث ادغام مرکز مشاوران با کانون وکلا هم وجود دارد ولی در ادامه، این سوال پیش می‌آید که آیا باید کانون وکلا زیرمجموعه قوه قضاییه شود یا اینکه برعکس آن اتفاق افتد. این مسائل وجود دارد باید راهکار علمی و عملی پیدا کرد که هم استقلال کانون وکلا حفظ شود و هم نواقص آن برطرف گردد. در عین حال زمینه‌ای فراهم شود تا فارغ‌التحصیلان رشته حقوق بتوانند به راحتی به مجموعه وکالتی ورود پیدا کرده و از این ظرفیت استفاده کنند.

وی با بیان اینکه «هنوز کمیسیون حقوقی وارد بررسی طرح جامع وکالت نشده است» گفت: طرح جامع وکالت ترکیبی از لایحه وکالت و دو طرح مرتبط دیگر است، لایحه وکالت دنبال استقلال کانون وکلا و موارد دیگر بود طرح نمایندگان هم معجونی از نظر قوه قضاییه و نظر دولت بود. ما می‌خواهیم جمع‌بندی نظرات را به دست آورده تا بتوانیم در نهایت قانون جامع، شفاف و کاملی در حوزه وکالت داشته باشیم. پیش‌بینی می‌کنیم که کمیسیون حقوقی دو ماه آینده وارد بررسی طرح جامع وکالت شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.