حسین صمصامی- سرپرست اسبق وزارت اقتصاد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که نرخ تعیین شده در بازار ثانویه ارز اگر نرخ مناسبی بود، نباید این قدر بی‌ثباتی و تورم ایجاد می‌کرد، اظهار کرد: ما وارد یک مارپیچ نرخ ارز شده‌ایم؛ به این معنا که قیمت‌ها بالا می‌رود تا خود را با نرخ ارز تعیین شده تطبیق دهد و از آن طرف  دوباره شرایطی ایجاد می‌شود که به خاطر گرانی‌ها نرخ ارز بالا برود. همه اینها هم به خاطر این است که ما یک بازار جعلی ارز درست کرده‌ایم تا نرخ ارز بازار آزاد را بر نرخ ارز قالب کنیم.

سرپرست اسبق وزارت اقتصاد با بیان این‌که در بازار ثانویه ارز کماکان سفته‌بازی‌ها و دلال‌بازی‌ها ادامه دارد، گفت: تا زمانی که افراد نااهل و ناپاک بازار ارز را در اختیار داشته باشند و به دنبال منافع شخصی خودشان باشند، این وضعیت ادامه دارد و به هیچ عنوان به این که بازار آزاد باشد یا دولتی، ارتباطی ندارد. در همین بازار ثانویه ارز چند صراف تمام خرید و فروش ارز را انجام می‌دهند و سودهای کلان به جیب می‌زنند.

صمصامی در ادامه با پیش‌بینی وضعیت تورمی در ماه‌های آینده اظهار کرد: تا سه چهار ماه آینده یک موج تورمی شدید ایجاد می‌شود که از آن طرف دولت هم نمی‌تواند آن را جبران کند؛ چرا که اساسا نه قدرت و نه منابع آن را دارد و نه اطلاعات کافی دارد که بداند کدام اقشار را چقدر باید تقویت کند.

به گزارش ایسنا، در بازار ثانویه یکی از مسائل مهم به تعیین نرخ برمی‌گردد. در این بازار یک نرخ توافقی در بازار شکل گرفته و معاملات روزانه بر اساس آن انجام می‌شود. این نرخ در رقابتی که شکل می‌گیرد قابل تغییر بوده و ثابت نخواهد بود، ولی به هر صورت ۴۲۰۰ تومان نیست و با آن اختلاف دارد. نرخ در این بازار حول و حوش ۸۰۰۰ تومان است که حدود دوبرابر نرخ قبلی اعلام شده بوده که این مساله می‌تواند بر قیمت‌ها اثر تورمی دو برابری و بیشتر هم داشته باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.