یارگیری قالیباف در موسسه خیریه
روز گذشته خبر رسید قالیباف نامهای به سران قوا نوشته است. سردار انتظار داشت با انتشار این نامه توجه رسانهها و افکار عمومی به سمت قالیباف جلب شود و او بتواند راهکارهای نظامی (با ادبیات قالیباف: جهادی) خودش را به اطلاع همه برساند. با این حال این خبر را کسی ندید؛ چنانچه سردار قالیباف را مدت زیادی است کسی نمیبیند.
کمتر کسی به یاد دارد قالیباف همچون نجفی و افشانی، نشست خبری برگزار کند و خبرنگاران از او سوال بپرسند. قالیباف خبرنگاران را دوست نداشت اما رسانه را چرا! و این تناقض را با دوپینگ خبری حل کرده بود. دهها رسانه در این دوازده سال تاسیس شدند تا به قالیباف شکوه و جلوه دهند. گاهی حتی تعمیر شیر آب دستشویی مترو بهانهای بود تا کسی به تملق از قالیباف تمجید کند و در بیست رسانه زنجیرهای تیتر یک شود. اما حالا که رسانههای حقوقبگیر قالیباف، کمتر شدند، دیگر صحبتهای سردار با آب و تاب بازتاب پیدا نمیکند. اما قالیباف مرد عمل است و میخواهد در بطن سیاست باشد. دوست دارد در قلب جریان تصمیمگیر اصولگرایان مشارکت کند گرچه بدنه جریان اصولگرایی، این پیوند را پس زده است. گفته میشود سردار به دنبال راه تازه، نیمنگاهی به خیریه همسرش داشته باشد...
بازگشت وفادارترین یار قالیباف
این روزها بیشتر از هر زمانی محمدجواد شوشتری به موسسه خیریه همسر آقای شهردار رفت و آمد دارد. محمدجواد شوشتری در دوره ریاست قالیباف هم رییس دفتر شهردار بود، هم رییس بازرسی شهرداری. درباره او میگویند شوشتری وفادارترین یار قالیباف است و قرار است به عنوان مدیرعامل خیریه امام رضا (ع) مشغول شود. لطف قالیباف همیشه شامل حال موسسه همسرش میشده، در آخرین نمونه قالیباف تلاش کرد رقمی میلیاردی به آن مجموعه کمک کند.
قالیباف هیچگاه مشکل مالی نداشته، آنچه او را به دردسر انداخته، پایگاه اجتماعی او بوده است که هیچگاه پایگاهی جدی نبوده است. همین دلیل کافی بوده که اصولگرایان هر زمان خواستهاند او را کنار بگذارند، چه سال ۸۴ وقتی گفته شد نامزد نهایی اصولگرایان علی لاریجانی است. (هرچند لاریجانی هم پیروز نشد) سال ۹۲ هم اصولگرایان از قالیباف میخواستند به نفع جلیلی کنار بکشد. سال ۹۶ هم سردار قصد انصراف نداشت. او به جهانگیری کنایه میزد که نامزد پوششی است. اما وقتی قرار شد سردار انصراف دهد و قبل از جهانگیری انتخابات را ترک کرد، سردار بیشتر از همیشه در موضع اختلاف با اصولگرایان قرار گرفت.
قالیباف هیچوقت یک اصولگرا با استانداردهای اصولگرایان نبوده است. همین اختلافها دلیل مناسبی است تا سردار قالیباف حالا با اطمینان به نفس خاصی پرچم جدیدی به نام «نواصولگرایی» به دست بگیرد و در پی به دست آوردن پایگاهی اجتماعی برای خود باشد؛ پایگاهی به پشتوانه آن، اصولگرایان به راحتی نتوانند او را کنار بگذارند. گفته میشود شیرازی قرار است بخش اجرایی برنامههای قالیباف را برعهده بگیرد. برنامههایی که قرار است به تثبیت و گسترش پایگاه اجتماعی قالیباف بینجامد. برای این هدف، چه ابزاری بهتر از موسسه خیریه! نهادی که معمولا ایرانیان به لحاظ احساسی دید مثبتی به آن دارند.
قالیباف میخواهد خانهای نو برای اصولگرایان بسازد. خانهای متشکل از نظامیان سابق، سیاستمداران اقتدارگرا، اقتصاددانان تمرکزگرا، اما اصولگرایان با مسائل زیادی درباره سردار مواجه هستند از جمله ماجراهای عیسی شریفی قائم مقام او. آنها نه صلاح میدانند درباره پرونده قائم مقام وی سکوت کنند نه تمایل ندارند سکان رهبری اصولگرایی را به قالیباف بسپارند. اما گویا قالیباف بیشتر از همه اصولگرایان برای مجلس برنامه دارد؛ آنهم در شرایطی که تحلیلگران، لاریجانی را بخت اول اجماع اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ میدانند. قالیباف در این سالها متخصص نامزدی در انتخابات شده است، او پوتینهایش را واکس میزند اما بهتر از هر کسی میداند این آخرین فرصت اوست ...
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر