در روزهای اخیر برخی ادعاها مبنی بر خرید و فروش کارت سوخت توسط افراد سودجو منتشر شده است.

گفته می شود هدف اصلی سودجویان، استفاده از این کارت سوخت ها برای قاچاق بنزین و گازوییل به کشورهای همسایه است؛ در واقع قاچاقچیان از کارت های سوخت متعدد استفاده می کنند تا شناسایی نشوند.

در ماه های اخیر به علت افزایش نرخ دلار، اختلاف قیمت انواع سوخت در ایران و کشورهای همسایه به شدت افزایش یافته که این موضوع باعث رونق دوباره قاچاق شده است.

آمار دقیقی از میزان قاچاق سوخت وجود ندارد اما گزارش ها از رونق کار قاچاقچیان در مرزهای غربی و شرقی کشور حکایت دارد.

بر این اساس، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در اطلاعیه‌ای هشدار داد: در پی انتشار برخی اخبار و شایعه ها مبنی بر خرید و فروش کارت‌های هوشمند سوخت از سوی برخی افراد سودجو به اطلاع می‌رساند هر نوع خرید و فروش کارت سوخت، غیرقانونی است و در این زمینه با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

در این اطلاعیه آمده است: در صورتی که تعداد غیرمتعارف کارت سوخت توسط اشخاص حمل شود قابل پیگرد قانونی از سوی سازمان‌های ذی‌صلاح است.

«کارت‌های هوشمند سوخت، فاقد تاریخ انقضا و برای همیشه قابل استفاده است و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هیچ برنامه‌ای برای تعویض و جایگزینی کارت‌های هوشمند سوخت ندارد».

به گزارش ایرنا، چندی پیش خبری درباره وجود ۷۰ هزار کارت سوخت قاچاق گازوییل در یک استان شرقی کشور منتشر شد.

بیش از ۱۱ سال از آغاز نصب تجهیزات سامانه هوشمند سوخت در جایگاه‌های عرضه می‌گذرد و به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، ۲۱ میلیون کارت بنزین برای خودروهای سراسر کشور صادر شده است.

اکنون هر لیتر بنزین معمولی به صورت تک نرخی یک هزار تومان از طریق کارت سوخت به فروش می رسد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.