به نظر می‌رسد دولت در حال حاضر در یک سردرگمی کامل به سر می‌برد و در چند سال اخیر نتوانسته است راهکاری برای هدفمند کردن انرژی ارائه کند. 

اگرچه با گران شدن یکباره سوخت در کشور بدون درنظرگرفتن مولفه‌های تاثیرگذار آن بر نهاده‌های تولید موافق نیستیم اما در حال حاضر که کشور با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه است اتلاف بیش از ۳۰۰ هزار میلیاردتومان پول که می‌توان در بخش‌های زیرساخت و عمرانی کشور مصروف شود، کار صحیحی نمی‌باشد. به نظر می‌رسد دولت باید در حال حاضر جسارت کافی داشته باشد و با استفاده از تجربیات هدفمندی انرژی در دولت‌ گذشته و بهره‌جستن از اقتصاددانان و نخبگان روشی قابل قبول ارائه کند. 

مقایسه مصرف بنزین بین ایران و ترکیه نشان می‌دهد که اگرچه جمعیت این دو کشور نزدیک به هم است اما ایرانی‌ها ۱۰ برابر ترک‌ها بنزین مصرف می‌کنند. ایران روزانه نزدیک به ۸۱ میلیون لیتر بنزین می‌سوزاند این در حالی است که این رقم در ترکیه نزدیک به ۸ میلیون لیتر است. یعنی ایرانی‌ها روزانه ۷۳ میلیون لیتر بیشتر از ترکیه بنزین می‌سوزانند و اگر قیمت بنزین را در بازارهای جهانی را فقط ۵هزارتومان در نظر بگیریم یعنی ایرانی‌ها بیش از ۳۶۵ میلیاردتومان در روز بنزین را می‌سوزانند. یعنی ایرانی‌ها هر ۵ روز یکبار به اندازه بودجه یکسال راه‌آهن در کشور را هدر می‌دهند. 

آمار نشان می‌دهد ایرانیان براساس قیمت متوسط جهانی بنزین، در یک دهه گذشته حداقل ۱۵۰ میلیارد دلار بنزین سوزانده‌اند در حالی که در کشور همسایه ترکیه این رقم فقط ۱۵ میلیارد دلار بوده است. 

هدفمندی قیمت بنزین و گازوئیل از یک‌سو می‌تواند باعث کاهش و از بین رفتن قاچاق سوخت در کشور شود و از سوی دیگر دولت با به دست آوردن منابع مالی می‌تواند بدهی‌های خود را به شرکت‌ها و پیمانکاران پرداخت کند.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.