تمام استانهای کشور دچار خشکسالی شده
طوشنگ جزی گفت: تمامی استانهای کشور دچار خشکسالی شده و این روند ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه نمیشود به برخی آمارها در ارتباط با خشکسالی و حتی جنگلها اشاره کرد، یادآورشد: متاسفانه استانهای شمالی ایران هم دچار خشکسالی شدهاند بهگونهای که کشت برنج در برخی مناطق این استانها ممنوع اعلام شده است.
مدیرکل دفتر آبخیزداری سازمان جنگلها افزود: تغییر اقلیم آب و هوایی شرایط ناگواری را برای ایران ایجاد کرده و باید تدابیر ویژهای برای جلوگیری از خشکسالیها اندیشیده شود.
جزی از ادامه خشکسالیها در ایران هم اظهار نگرانی کرد و ادامه داد: درحالیکه این پدیده شوم در کشور روبه رشد است شاهد کم شدن تخصیص اعتبارات برای مقابله با این پدیده هستیم.
وی گفت: برای عملیات آبخیزداری در هر هکتار یک میلیون تومان اعتبار نیاز هست و این درحالی است که برای هر هکتار فقط ۴۰۰ هزار تومان در سال گذشته اعتبار تخصیص داده شده است.
مدیرکل دفتر آبخیزداری سازمان جنگلها با بیان اینکه ۲۶ میلیون هکتار هم اکنون در حوزه مطالعاتی درحال انجام است، یادآورشد: تخصیص اعتبارات در این حوزهها بسیار ناچیز و قابل بیان کردن هم نیست. هم اکنون حدود ۸۵ میلیون هکتار مرتع، ۱۲۰ میلیون هکتار آبخیز تحت فرسایش و ۱۳۶ میلیون هکتار حوزه بیابانی درحال بررسی مطالعاتی است.
وی با تاکید بر کمی اعتبارات در حوزه خاک سازمان جنگلها، اظهارداشت: امسال برای اولین بار از محل صندوق توسعه ملی اعتبارات ویژهای به موضوع خاک تخصیص داده شد. از این محل ۷۰۰ میلیاردتومان برای ۶۰۲ حوزه آبخیز، اعتبار تخصیص یافت که شاید بتوان گفت: این تخصیص اعتبار از مهمترین اقدامات دولت تدبیر برای حفظ منابع طبیعی است. امیدوارم اعتبارات تخصیصیافته به این حوزه در سال آینده دوچندان شود.
جزی همچنین گفت: یکمیلیون و ۶۰۰ هزار هکتار در حوزه آبخیز استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای هر هکتار تنها ۴۰۰ هزار تومان یعنی حدود ۴۰ درصد اعتبار تخصیص داده شده است.
جزی، میزان اعتبار تخصیص یافته برای حفظ خاک و انجام پروژههای آبخیزداری را ناچیز خواند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر