غزنوی در خصوص افزایش قیمت لوازم خانگی داخلی گفت:‌ با انتشار این لیست متوجه شدیم که برندهای خارجی تمام ارز مورد نیاز خود را با همان قیمت مصوب دریافت کرده‌اند اما هیچ کدام به قیمت ۴۲۰۰ جنس خود را نفروخته‌اند بلکه با قیمت ۸ هزار تومان با مردم محاسبه کردند و در این مدت سود زیادی کسب کرده‌اند.

 

وی با بیان اینکه برخی واردکنندگان خون مردم را می‌مکند،گفت: دولت با انتشار لیست دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی حرکت صحیحی آغاز کرده چرا که این ارز حق مردم و مربوط به بیت المال است بنابراین مردم باید بدانند که این پول‌ها چه شده و کجا مصرف شده است و این شفاف‌سازی‌ها باید ادامه پیدا کند.

 

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تاکید کرد: در صورت ادامه این شفافیت مشخص می‌شود که چه حد هر سال ارز از کشور برای واردات لوازم خانگی خارج می‌شود.

 

وی با بیان اینکه دولت برای ممنوعیت واردات به درستی عمل کرده است،گفت: اکنون با این وضعیت اطمینان خاطر موقتی برای تولیدکنندگان ایجاد شده است. اما این کافی نیست چون واردکنندگان در پی دور زدن ممنوعیت‌های جدید می‌روند به طور مثال الان به این فکر افتادند که قطعات لوازم خانگی را به صورت منفصله SKD وارد کنند و در کشور با چهار تا پیچ این قطعات را به هم وصل کنند.

 

غزنوی تصریح کرد: این اتفاق به ضرر کشور است اول آنکه حقوق دولت کمتر می‌شود زیرا عوارضی که برای دستگاه کامل می‌گرفت بیشتر از قطعات منفصله است و در نهایت نیز همان محصول خارجی وارد بازار می‌شود. دوم آنکه میزان ارز بیشتری از کشور خارج می‌شود و هزینه‌های حمل و نقل و بسته‌بندی اضافه می‌شود فلذا قوانین و بخشنامه‌های بعدی جهت این ممنوعیت لازم است.

 

وی در خصوص کیفیت کالاهای ایرانی نسبت به مدل‌های خارجی آن گفت: کیفیت تولید ما مانند کارخانه‌های خارجی در ایران است در بخش پژوهش نه تنها کم نداریم بلکه در بعضی از حوزه‌ها از آن شرکت‌ها جلو هستیم زیرا آنها کالا را براساس آب‌و هوای کشور خودشان تولید می‌کنند و ما در تولیدات داخل متناسب با اقلیم ایران لوازم خانگی را تولید می‌کنیم.

 

غزنوی ادامه داد: لوازم خانگی دومین صنعت استراتژی ایران است. ما دانش فنی را خریدیم و در این موضوع صاحب سبک هستیم الان تکنولوژی یخچال ساید بای ساید فقط در دست چند کشور است اما ما در طراحی تا خدمات پس از فروش آن را کاملا برون سازی کرده‌ایم به همین جهت که لوازم خانگی ما بین ۲۰ تا ۴۰ درصد ارزان‌تر از مدل خارجی است.

 

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ادامه داد: نکته دیگر تجمیع برندهاست اکنون ما نزدیک به ۲۰۰ کارخانه تولید لوازم خانگی داریم که اگر آنها را به دو کارخانه محدود کنیم و تمام منابع خود را به آن اختصاص دهیم می‌توانند حرف زیادی برای گفتن داشته باشند.

 

وی در خصوص دریافت ارز دولتی گفت: متاسفانه اکنون بیش از یک ماه است که نتوانستیم ارزی را برای تامین قطعات و مواد اولیه دریافت کنیم و همین باعث خلل در تولید شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.