شش مصوبه دولت برای رفع مشکل داروهای وارداتی
دکتر کیانوش جهانپور در گفتوگو با ایسنا، در تشریح مصوبات ستاد ویژه اقتصادی دولت برای رفع مشکل واردات اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی گفت: بر اساس مصوبه دولت، به منظور افزایش نقدینگی شرکتها جهت خرید مواد اولیه، داروی ساخته شده و تجهیزات پزشکی، حد اعتباری تسهیلات ریالی و ارزی شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی در بانکها به اندازه ۳۰ درصد بیش از حد اعتباری سال ۱۳۹۶ افزایش مییابد. همچنین محدودیت ذینفع واحد و اشخاص مرتبط در نظام بانکی برای شرکتهای متعلق به گروههای دارویی دولتی و نهادهای عمومی مطابق لیست پیوست که به تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده، لغو میشود و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز موظف است اقدام لازم را جهت ابلاغ این بند از مصوبه به سیستم بانکی به عمل آورد.
وی افزود: بر اساس این مصوبه، سررسید تسویه حساب اعتبارات اسنادی مدتدار گشایش شده برای دارو و تجهیزات پزشکی از شش ماه به ۹ ماه افزایش مییابد. به گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز اجازه داده شده تا محمولههای دارویی وارداتی را با تعهد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با کپی یا حداقل اسناد ترخیص کند. البته شرکتهای دارویی هم مکلف شدهاند اسناد بانکی محمولههای مذکور را حداکثر ظرف مدت سه ماه به گمرک تحویل دهند.
جهانپور با استناد به مصوبات ستاد ویژه اقتصادی دولت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، ادامه داد: کلیه شرکتهای دارویی و تجهیزات وارد کننده میتوانند از حد اعتباری شرکتهای خارجی استفاده کرده و نسبت به واردات اقدام نمایند. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هم موظف است در زمان تسویه حساب (حداکثر شش ماه) نرخ ارز را بر اساس قیمت زمان ترخیص و توزیع محاسبه کند.
وی تاکید کرد: همچنین وزارت بهداشت موظف شده در محتوای کالا و قیمتگذاری آنها نظارت کامل داشته باشد و گزارش عملکرد این مصوبه را در مقاطع سه ماهه به ستاد ارائه کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر