شرکت دیپلماتهای انگلیسی در نشستهای سفارت آمریکا در قدس
راشاتودی گزارش داد، انگلیس با وجود آنکه نزدیکترین همپیمان اروپایی آمریکا محسوب میشود چند روز پیش به جمع کشورهایی که مراسم افتتاح سفارت جدید آمریکا در شهر قدس را تحریم کردند، پیوست.
این در حالی است که مناقشه مربوط به افتتاح این سفارتخانه باعث موجی از اعتراضات در مرز نوار غزه شد که دستکم ۶۰ شهید برجای گذاشت.
در آن زمان انگلیس اعلام کرد که با موج مخالفتهای بینالمللی با این اقدام آمریکا همراهی میکند و از نیروهای اسرائیلی خواست تا در مواجهه با ناآرامیها خویشتنداری نشان دهند.
با این حال گزارش شد که این مخالفت انگلیس با اقدام همپیمان خود کوتاه مدت بوده است.
سه روز قبل یک مقام دولت انگلیس به نام آلیستر برت که مقام ارشد مسئول امور خاورمیانه در این دولت است به اعضای شورای سیاست گذاری فلسطین در دولت انگلیس گفته لندن حاضر نیست تا آنجا پیش برود که حتی از هرگونه بازدید از سفارت آمریکا هم خودداری کند.
یک منبع حاضر در این نشست با برت به پایگاه میدل ایست آی گفت: هنگامی که ما از او خواستیم که تایید کند مقامهای انگلیسی با توجه به عدم به رسمیت شناختن ساختمان سفارت جدید آمریکا در قدس در نشستها در محل این سفارتخانه حضور پیدا نخواهند کرد، او صراحتا گفت که آنها به آنجا خواهند رفت و در نشستها شرکت خواهند کرد.
این در حالی است که به غیر از آمریکا دو کشور دیگر شامل گوآتمالا و پاراگوئه نیز به پیروی از آمریکا سفارتخانههایشان در اسرائیل را به شهر قدس منتقل کردهاند.
مناقشه مربوط به این تصمیم انگلیس برای اجازه به رفتن دیپلماتهایش به ساختمان سفارت جدید آمریکا در قدس نشان دهنده ابهام در موضع لندن نسبت به تحولات اخیر مربوط به فلسطین محسوب میشود.
روز جمعه انگلیس در یک رایگیری شورای حقوق بشر سازمان ملل بر سر طرح تحقیق درباره وقوع جرایم جنگی در سرکوبهای بیرحمانه معترضان فلسطینی از سوی اسرائیل اقدام به دادن رای ممتنع کرد.
همچنین دو کشور شامل آمریکا و استرالیا به این طرح رای منفی دادند.
این تصمیم موجب شد که امیلی تورنبری، وزیر خارجه دولت در سایه انگلیس از حزب کارگر واکنش منفی نشان داده و بگوید: از بابت عدم حمایت دولت بریتانیا از این تحقیقات مستقل منزجر شده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر