افطاری آشرشته و کلهپاچه نخورید
مریم نصیری اظهار کرد: با توجه به این که در ماه رمضان سه الگوی وعدههای غذایی، تغذیهای و خواب روزهدارن تغییر میکند، این افراد باید توصیههای پزشکی و تغذیهای در این زمینه را رعایت کنند.
وی ادامه داد: روزه داران باید از خوردن تنقلات فراوان، انواع دسرها و شیرینی های دارای شکر زیاد در وعده افطار و سحر پرهیز کنند.
وی با اشاره به غذاهایی که خوردن آنها در ماه رمضان توصیه میشود، توضیح داد: با توجه به ملین بودن خورش آلو و خورشت سبزی، خوردن این غذاها در ماه رمضان برای پیشگیری از یبوست توصیه میشود.
وی افزود: سالاد بدون پیاز، مکمل خوبی برای وعدههای غذایی در ماه رمضان است و به همین دلیل مصرف سالاد در وعدههای افطار و سحر توصیه میشود.
این متخصص تغذیه ابراز کرد: به روزهداران توصیه میشود در افطار غذاهایی سبک مانند نان و پنیر، شیر و خرما و سوپ سبک و پس از آن در شب نیز شام سبک مصرف کنند.
نصیری توضیح داد: مصرف برخی از غذاها به هنگام افطار مثل آش رشته، زولبیا و بامیه و کلهوپاچه مناسب نیست و به جای آن بهتر است از شیرینیهای طبیعی مثل عسل، کشمش، مویز و خرما استفاده شود.
وی در ادامه با اشاره به راهکارهای رفع کمبود آب بدن در ماه رمضان اظهار کرد: باید تلاش شود پس از افطار به تدریج آب از دست رفته بدن در طول روز جبران شود . باید یک بخش از این آب در قالب شربتها و نوشیدنیها و بخش دیگر به صورت آب خالص جبران شود و این مصرف باید به صورت تدریجی باشد.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از غذاهای تند و پر ادویه، سرخکرده، غذاهای آماده و بستهبندی شده، فستفود، یخ، چای پر رنگ، سالاد الویه، قارچ، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، قهوه و کاکائو و انواع نوشابهها توصیه نمیشود و به جای آن بهتر است آبمیوههای طبیعی مصرف شده و خوردن میوه نیز با یک تا دو ساعت فاصله از غذا مصرف شود.
وی تصریح کرد: مسئله دیگری که در ماه مبارک رمضان برای بیشتر روزه داران اتفاق میافتد تغییر الگوی خواب است که موجب خستگی و کسالت آنان در طول روز میشود بنابراین روزهداران باید دقت کنند در طول شبانهروز خواب کافی و مناسب داشته باشند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر