۲۶ نفر از فرماندهان نظامی اسبق رژیم صهیوینستی در نامه‌ای خواستار حفظ توافق هسته‌ای «برجام» شده‌ و درباره تبعات اقدام آمریکا برای خروج از آن هشدار داده‌اند. 

نظامیان و نیروهای امنیتی پیشین رژیم صهیونیستی در این نامه به آمریکا هشدار داده‌اند خروج از این توافق هسته‌ای امنیت این رژیم را به خطر خواهد انداخت. 

در متن بیانیه آمده است: «اجماع موجود میان نهادهای نظامی و اطلاعاتی سراسر دنیا- از جمله جامعه دفاعی خود اسرائیل- این است که این توافق کارساز است و منافع امنیتی اسرائیل در صورت ماندن ایالات متحده در توافق و همکاری‌های دیپلماتیک با سایر طرف‌های برجام برای مقابله با سایر جوانب سیاست‌های ایران در خاورمیانه (غرب آسیا) به بهترین نحو تأمین خواهد شد.»  

نگارندگان نامه همچنین با یادآوری تأیید پایبندی ایران به مفاد برجام توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشته‌اند: «ما علی‌رغم اذعان به وجود برخی معایب در این توافق، اجماعاً بر سر اینکه توافق فعلی از نداشتن هیچ توافقی بهتر است، اتفاق نظر داریم.»

مقام‌های سابق رژیم صهیونیستی هشدار داده‌اند «خروج آمریکا از برجام نه تنها این توافق بلکه امنیت اسرائیل را هم به خطر می‌اندازد.»

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار است در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند. 

کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا شدت گرفته؛  او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود، تهدید کرده کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داده است.

 «دونالد ترامپ» روز ۲۲ دی‌ماه در جدیدترین اقدام خود ضد برجام تهدید کرد ممکن است آخرین باری باشد که رفع تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران به موجب مفاد این توافق را تمدید می‌کند. 

او به نمایندگان کنگره و دولت‌های اروپایی ضرب‌الاجل داد تا فرارسیدن موعد بعدی تعلیق تحریم‌ها در روز ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشت‌ماه) برای «اصلاح معایب فاجعه‌بار» برجام اقدام کنند و گرنه آمریکا را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.