آذرتاج گزارش داد، الهام علی اف در مصاحبه با معاون اول خبرگزاری &#۳۹;تاس &#۳۹; روسیه، با اشاره به وجود حسن تفاهم در حل این مسئله منطقه ای افزود: بخش عمده کارهایی که لازم بود در این راستا انجام شود ، تحقق یافته است .

علی اف اظهارداشت : معتقدم حسن نیتی که از سوی همه کشورهای ساحلی خزر تاکنون شاهد آن بودیم ، امکان خواهد داد به نتیجه نهایی در تعیین رژیم حقوقی این پهنه آبی مشترک برسیم .

وی افزود: برخی مسائل حل نشده در زمینه رژیم حقوقی دریای خزر، درهمکاری های چند جانبه و دوجانبه کشورهای حاشیه این دریا تاثیری ندارد .

رئیس جمهوری آذربایجان گفت : ما با همه کشورهای حاشیه خزر روابط تنگاتنگ دوستانه داریم و این روابط پرثمر و مبتنی براعتماد بالای طرفین است .

علی اف افزود:همه کشورهای حاشیه این پهنه آبی بر این باورند که نباید مساله رژیم حقوقی دریای خزر را بعنوان موضع شماره یک در دستور کار روابط با همسایگان قرار دهیم، بلکه باید بیشتر توجه خود را به اشتراکات و مسایلی که می توانیم و لازم است در آن زمینه همکاری داشته باشیم معطوف کنیم و از این طریق شرایطی را برای حل این مساله هم فراهم کنیم .

وی تصریح کرد :همانند سایر مسائل بین المللی در حل این مسئله نیز باید اصول و موازین حقوق و تجربه بین المللی و حسن نیت طرف ها در اولویت باشد .

رئیس جمهوری آذربایجان گفت: تلاش هایی که تاکنون انجام شده ، قابل تقدیراست و پیشرفت های نیز در این مورد بدست آمده و در آینده نزدیک شاهد نتایج خوبی خواهیم بود.

کشورهای ساحلی دریای خزر پس از فروپاشی شوروی تعیین رژیم حقوقی جدید خزر و توسعه همکاری های چند جانبه مربوط به مسائل این دریا رادر دستور کار دارند .

تاکنون چهار اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر و ۴۸ نشست گروه کاری تدوین رژیم حقوقی جدید دریای خزر برگزار شده است .

کشورهای حاشیه دریای خزر شامل ایران و چهار کشور روسیه ، جمهوری آذربایجان ، ترکمنستان و قزاقستان می شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.