تیم ترامپ دلیل ممانعت از شکل‌گیری معامله مذکور را موضوعات امنیت ملی مطرح کردند. ترامپ با امضای نامه‌ای به طور آشکار اعلام کرد اگر این معامله صورت گیرد(بزرگ‌ترین معامله تاریخ آی تی)، رهبری آمریکا در حوزه تراشه‌های موبایل و صنعت ریزپردازنده زیر سوال خواهد رفت و در نتیجه چین شماره یک جهان خواهد شد.

علی‌رغم این تصمیم، کمپانی سنگاپوری همچنان نقشه خود برای انتقال دفتر مرکزی خود از سنگاپور به آمریکا را در سوم آوریل اجرایی خواهد کرد.

قبل از نامه ترامپ، وزارت خزانه‌داری و کمیته سرمایه‌گذاران خارجی در ایالات متحده / CFIUS از برادکام خواسته بودند تا تضمین‌های لازم بعد از معامله را اعلام کند و کمپانی برادکام نیز قول داد تا بخش‌های حیاتی کوآلکوم را به خارجی‌ها (چینی‌ها) نفروشد. اما در نهایت آمریکایی‌ها زیر بار نرفته و اجازه ندادند بلایی که چینی‌ها دو دهه قبل بر سر واحد لپ تاپ آی بی ام (لنوو تینک پد) آوردند و آن را از چنگ آمریکایی‌ها درآوردند؛ بر سر کوآلکوم در بیاورند.

بدین ترتیب آمریکا قصد دارد با حفظ کوآلکوم همچنان برتری خود را در دنیا تراشه‌ها به خصوص بخش موبایل حفظ کند، چیزی که چینی‌ها به شدت نگران آن هستند و در صورت فروش کوآلکوم آمریکا نمی‌توانست در ۵G که کوآلکوم یکی از پیشروان آن است، حرفی برای گفتن داشته باشد؛ در حالی که ترامپ در حال ساخت شبکه کاملا امن ۵G برای دولت آمریکا از طریق مشارکت با کوآلکوم است و افتادن چنین شبکه‌ای به دست سنگاپوری‌ها و بعضا چینی‌ها، همه چیز را خراب می‌کند.

بخشی از مسدودسازی هوآوی و ZTE در آمریکا نیز به این موضوع بر می‌گردد و داستان جاسوس بودن هوآوی را زیر سوال می‌برد اما آمریکایی‌ها به این نکته توجه نکرده‌اند که کمپانی‌های پولدار چینی به سوی استارتاپ‌های آمریکایی در سیلیکون ولی حمله کرده و در حال پول خرج کردن روی این کمپانی‌ها هستند تا در دهه آینده کمپانی‌های آمریکایی را از آنِ خود کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.