ناوگان ریلی نونوار شد؟
«بزرگترین نهضت ریلی را در کشور به اجرا گذاشتهایم.» این جمله را چندی پیش وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد. عباس آخوندی فروردین امسال درباره نوسازی ناوگان لوکوموتیو و واگن، اعلام کرد: «سن لوکوموتیو و واگن را از ۶۴ سال به ۴۵ سال کاهش دادهایم و به زودی واگنهای با عمر ۳۵ سال را هم کنار خواهیم گذاشت.»
بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد تعداد کل لکوموتیوها در سال ۱۳۹۱ برابر ۷۷۸ دستگاه و تعداد واگنهای باری در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۲ هزار و ۲۳۰ دستگاه بوده است. همچنین بررسی آماری تعداد سالنهای مسافری نشان میدهد که در پایان سال ۱۳۹۲ تعداد این سالنها حدود ۲ هزار و ۱۰۵ دستگاه بوده است.
طبق برنامه وزارت راه و شهرسازی، از سال ۱۳۹۲ تا بهمن سال ۱۳۹۶ در جهت توسعه ناوگان ریلی، در مجموع ۱۱۱ دستگاه لکوموتیو نو، ۴۹ دستگاه لکوموتیو بازسازی و تبدیل شده و ۳۰ دستگاه لکوموتیو وارداتی وارد ناوگان ریلی کشور شده است. همچنین ۲۸۷ دستگاه واگن مسافری نو و وارداتی، ۹۱ دستگاه واگن مسافری بازسازی و تبدیل شده، ۷۶ دستگاه واگن خودکشش (ریلباس و ترنست) و ۲ هزار و ۴۵۰ واگن باری نو به مجموعه ناوگان ریلی کشور افزوده شده است.
در حال حاضر توسعه شبکه ریلی از اولویتهای دولت است و ایجاد زیرساختهای حملونقل و شهرهای ریل پایه به یک استراتژی بلند مدت بخش حمل و نقل ایران تبدیل شده است. هماکنون طول خط آهن کشور به حدود ۱۳ هزار کیلومتر رسیده و دولت در نظر دارد در پایان ۱۴۰۴ طول شبکه ریلی کشور را به ۲۵ هزار کیلومتر افزایش دهد و بخش زیادی از بار و مسافر از جاده به روی ریل منتقل شود.
طبق برنامهریزیهای وزارت راه و شهرسازی و شرکت راهآهن قرار است در چشمانداز ۱۴۰۴ بیش از ۳۰ درصد بار و ۲۰ درصد مسافر کشور با شبکه حمل ونقل ریلی جابهجا شوند و یکی از برنامههای مهم و اولویت دولت توسعه شبکه حمل ونقل ریلی در کشور است.
گزارش عملکرد ریلی دولت نشان میدهد هماکنون سرعت قطارهای مسافری از ۱۲۰ به حد اکثر ۱۴۰ و ۱۵۰ عمدتا محور تهران- مشهد و قطارهای مسافری از ۱۱۰ به حد اقل ۱۲۰ عمدتا محور تهران-مشهد افزایش یافته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر