&#۳۹;الکساندر نواک&#۳۹; وزیر انرژی روسیه درپایان نشست مجموعه کار روسیه - عربستان که در زمینه انرژی همکاری می کنند، اعلام کرد که شرکت هسته ای روس اتم درخواست مشارکت در مناقصه تاسیس اولین نیروگاه هسته ای عربستان را به ریاض ارایه کرده است.

ریاض و مسکو در نیمه دسامبر (۲۴ آذرماه) طرحی را برای همکاری در زمینه انرژی هسته ای امضا کردند.

امضای این طرح در شرایطی صورت گرفت که ریاض اعلام کرده بود که قصد دارد ۱۶ نیروگاه اتمی در طول ۲۰ تا ۲۵ سال آینده تاسیس کند.

بر اساس برآوردها هزینه ساخت این ۱۶ نیروگاه امتی، ۸۸ میلیارد دلار است.

در نتیجه این پروژه، عربستان در سال ۲۰۴۰ به ۱۷ مگاوات انرژی هسته ای دست خواهد یافت. علاوه بر انرژی هسته ای ریاض طرح های همانند استفاده از انرژی خورشیدی دارد که انتظار می رود تا سال ۲۰۴۰ به ۴۰ مگاوات برق خورشیدی دست یابد.

دولت ریاض مدت‌ها قبل اعلام کرد برای اجرای طرح چشم انداز ۲۰۳۰، پایان دادن به وابستگی نفتی و کاهش مصرف داخلی سوخت‌های فسیلی، درصدد دستیابی به فناوری انرژی هسته‌ای و ساخت نیروگاه‌های اتمی است. عربستان مایل به تولید سوخت هسته‌ای از طریق غنی سازی اورانیوم و تولید پلوتونیوم از سوخت‌های حاصل از نیروگاه‌های هسته‌ای است که این خواسته تا کنون با استقبال دولت‌های قبلی آمریکا رو به رو نشده بود.

ریاض قصد دارد ۱۶ نیروگاه هسته‌ای ایجاد کند و شرکت‌های آمریکایی هم دنبال مشارکت در این طرح‌های سودآور هستند.

«خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان سعودی ۲۰ ماه دسامبر ۲۰۱۷ اعلام کرده بود، کشورش در صدد از سرگیری مذاکره با آمریکا جهت دستیابی به توافقی است که به شرکت‌های این کشور اجازه دهد، در پیاده سازی برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای مشارکت داشته باشند.

براساس تحلیل ها بی توجهی آمریکا به خواسته عربستان می تواند ریاض را به سمت روسیه و چین سوق دهد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.