راشا تودی گزارش داد، به عنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان انرژی جهان، چین پنجمین اجرای آزمایشی تجارت قراردادهای خرید نفت با پشتوانه یوآن را به پایان رساند. از انجام این عملیات به عنوان به چالش کشیدن دلار توسط پکن یاد شده است.

طبق اعلام بلومبرگ انگلیسی، که به بیانیه‌ای از این بورس چینی اشاره کرده است، ۱۴۹ عضو بورس بین‌المللی انرژی شانگهای، ۶۴۷۹۳۰ معامله به صورت تمرینی انجام داده‌اند که ارزش کل آن ۲۶۸.۲ میلیارد یوآن بوده است. این بیانیه اضافه می‌کند که پس از انجام این آزمایش، همه چیز با لیست ملزومات معاملات اوراق پیش‌خرید نفت، مطابقت داشته است.

یائو وی، اقتصاددان ارشد امور چین در شرکت سوسیت‌جنرال پاریس، می‌گوید: این قراردادها پتانسیل این را دارد که تا حد زیادی به تلاش‌های چین برای بین‌المللی سازی یوآن کمک کند.

هرچند او اضافه کرد موفقیت این امر تا حد بسیار زیادی به درجه آزادی جریان سرمایه مربوط به قراردادها بستگی دارد.

ایسوار پراساد، مدیر سابق بخش امور چین در صندوق بین‌المللی پول، می‌گوید: غیرمنطقی نیست که چشم‌اندازی جهانی داشته باشیم که سهم بسیار زیادی از قراردادهای تجارت کالاها، به ویژه در مورد نفت، دیگر تحت حکم‌فرمایی دلار نباشد.

او اضافه کرد: اما نقش یوآن در فاینانس جهانی در نهایت با درجه التزام دولت شی‌ جین‌پینگ به اصلاحات اقتصادی و بازارهای مالی، تعیین خواهد شد.

دولت چین در اوایل امسال برنامه‌های خود برای آغاز تجارت قراردادهای پیش‌خرید نفت که با یوآن قیمت‌گذاری شده و قابل تبدیل به طلا باشند را اعلام کرد. این قراردادها به شرکای تجاری چین کمک می‌کند بتوانند با طلا تجارت خود را انجام دهند و یا یوآن دریافتی را به طلا تبدیل کنند و دیگر نیازی نباشد که پول دریافتی بابت نفت رابه صورت دارایی‌هایی در چین نگاه دارند و یا آن‌را به دلار آمریکا تبدیل کنند.

گزارشات متعدد حاکیست که این بنچ مارک جدید به صادرکنندگان بزرگی مثل روسیه، ایران و ونزوئلا اجازه می‌دهد با تجارت نفت به یوآن، از تحریم‌های آمریکا دوری کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.