به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال نیوز تودی، در گذشته برخی از ترکیبات سویا به مزایای بهداشتی مختلفی از قبیل رفع علائم حسی یائسگی مرتبط دانسته شده است.

این مزایا شامل "ایزوفلاون‌ها"(isoflavones) نیز می‌شود که ترکیباتی استروژن مانند هستند که از این گیاه گرفته شده و در زمان مصرف می‌تواند بر روی گیرنده‌های استروژن تاثیرگذار باشد.

ایزوفلاون‌ها ترکیباتی گیاهی هستند که ساختار شیمیایی آنها شبیه به استروژن در انسان‌ها بوده و در بدن انسان مانند استروژن‌ها عمل می‌کنند.

ایزوفلاون‌های حاصل از سویا نیز با کاهش عود سرطان پستان همراه بوده، اما مزایای بیشتر آنها همچنان مبهم باقی مانده است.

در حال حاضر، یک تحقیق جدید که در مرکز سرطان دانشگاه آریزونا انجام شده، نشان دهنده پتانسیل ژنیستئین(ایزوفلاون موجود در سویا) در توقف رشد تومورهای سرطان پستان است.

محققان در این پژوهش نشان دادند که ژنیستئین نقش محافظتی در رابطه با BRCA۱ که ژن مهار کننده رشد تومور است، دارد.

ژن BRCA۱ نقش مهمی در سرکوب توسعه سرطان پستان داشته و از بدن در برابر توسعه تومورهای سرطانی محافظت می‌کند. هنگامی که BRCA۱ عملکرد نامناسبی داشته باشد، اولین خط دفاعی در برابر سرطان تضعیف می‌شود.

در آزمایشات آزمایشگاهی که محققان بر روی سلول‌های سرطان پستان که از انسان‌ها گرفته شده بود انجام دادند، نقش حمایتی ژنیستئین از ژن BRCA۱ به خوبی اثبات شده و دلیل تاکید محققان بر مصرف مواد غذایی حاوی سویا بیش از پیش مشخص شد.

یافته‌های این پژوهش در مجله Current Developments in Nutrition منتشر شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.