شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۷ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۶۷

  • تیپ۵۸ چگونه فرو ریخت؟

    دنیای اقتصاد: برای ماه‌ها، سربازان اوکراینی در جنوب شرقی اوکراین توانستند از حملات روسیه جلوگیری کنند. حتی با وجود کمبود گلوله‌های توپخانه، تیپ۵۸ پیاده نظام موتوری، حملات مکرر را دفع کرد و آنها برای دفاع از دستاوردهای محدود ضدحمله خود در سال گذشته مبارزه و تلاش فراوانی کردند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این تیپ تلفاتی را متحمل شد؛ اما هر حمله روسیه، از جمله حمله توسط یک تیپ نیروی دریایی نخبگان روسیه را خنثی کرد و حاصل تلاششان خودروهای زرهی سوخته روسی است که در استپ‌های این منطقه به یادگار باقی مانده است. اما در پایان ماه مارس، نیروهای روسی تمرکز خود را بر دو روستای کوچک معطوف کردند: «اورژایین و استارومایورسکه».
  • «مادورو» تحت فشار متحدان

    دنیای اقتصاد: تظاهرات روز دوشنبه در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، با راهپیمایی صدها نفر از جوانان خشمگین در خیابان‌ها در اعتراض به نتایج انتخابات آغاز شد. در این انتخابات نیکولاس مادورو، با وجود اتهامات گسترده مربوط به تقلب، اعلام پیروزی کرد. این در حالی بود که کل صندوق‌ها هنوز شمارش نشده بود. ایالات متحده و برخی از کشورهای دیگر، نتایج رسمی رای‌گیری روز یکشنبه را محکوم کردند. آنها اعلام کردند که برآوردهای آماری نشان می‌دهد پیروزی‌رئیس جمهور مستقر با آرایی زیادتر از رقیب همخوانی ندارد. «فرانس رابلز» و «جک نیکاس» در گزارش ۳۰ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشتند تا بعدازظهر دوشنبه، دولت ونزوئلا اعلام کرد که نمایندگی‌های دیپلماتیک هفت کشور آمریکای لاتین را که نتایج رسمی انتخابات را محکوم کرده بودند، اخراج کرده است.
  • سابقه تاریخی تنش‌های فزاینده در جولان

    دنیای اقتصاد: حمله موشکی به یک زمین بازی در بلندی‌های جولان ترس از وقوع یک جنگ جدید در منطقه را تشدید کرده است. اگرچه اسرائیل انگشت اتهام را به سوی حزب‌الله نشانه رفت، اما این گروه چنین حمله‌ای را رد کرد. «رافی برگ»، سردبیر دیجیتال خاورمیانه در بی‌بی‌سی در گزارشی در همین رابطه به چند پرسش پرداخته و به دنبال پاسخ به آنهاست.
  • زوما از کنگره ملی اخراج شد

    دنیای‌اقتصاد: کنگره ملی آفریقا روز دوشنبه اعلام کرد که جیکوب زوما، رئیس‌جمهور سابق آفریقای جنوبی را از حزب اخراج کرده و او را خائنی می‌داند که یک سازمان سیاسی رقیب تشکیل داده و در تلاش برای سرنگونی حزبی است که زمانی آن را رهبری کرده است. در این بیانیه آمده است که زوما لفاظی‌های خطرناکی علیه حزب سابق خود به راه انداخته است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، فیکیله امبالولا، دبیر کل کنگره ملی آفریقا حزب حاکم آفریقای جنوبی، در جریان یک کنفرانس خبری درباره این موضوع گفت: «برنامه او خطرناک است، به غرایز افراطی متوسل می‌شود و یک پایگاه سیاسی را که ممکن است به ناآرامی‌های اجتماعی دامن بزند، برانگیخته است.» زوما یکی از فعالان مشهور ضد آپارتاید در کنگره ملی آفریقا بود، اما از زمانی که در سال۲۰۱۸ در بحبوحه یکسری رسوایی‌های فساد مجبور به استعفا از سمت ریاست‌جمهوری شد، با حزب سابق خود درافتاد.
  • چای‌کاران هندی؛ قربانی رانش زمین

    دنیای‌اقتصاد: به گفته مقامات، رانش زمین ناشی از باران‌های بی‌امان موسمی به مزارع چای در ایالت کرالای جنوبی در هند دست‌کم ۶۳کشته برجای گذاشته است و حداقل ۲۵۰نفر دیگر از گل و لای و آوار نجات یافته‌اند. به گزارش الجزیره، رانش زمین در حوالی مِپادی در ناحیه ویاناد حدود ساعت ۲بامداد روز سه‌شنبه رخ داد و ارتباط بین دست‌کم چهار روستا را قطع کرد و تلاش‌های امدادی به‌دلیل مسدود شدن جاده‌ها در منطقه فاجعه‌دیده با مشکل مواجه شد. کی راجان، دفتر وزیر ایالتی تعداد کشته‌شدگان را تایید کرد. این مسوول تصریح کرد که ۱۲۵نفر دیگر برای مداوا در بیمارستان بستری هستند. در همین حال «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر هند نیز از شنیدن خبر این حادثه ابراز تاسف کرده است. ویاناد به‌خاطر شهرک‌های چای که از حومه‌های تپه‌ای‌اش عبور می‌کنند، مشهور است. رسانه‌های محلی گزارش دادند که بیشتر قربانیان، کارگران مزارع چای بودند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    گستره‌ الجزیره -که قطر از طریق آن روایات منطقه‌ای و جهانی را تحت تاثیر قرار داده است- شامل بیش از ۲۰کانال است که همه بطور همزمان فعالیت نمی‌کنند؛ از جمله رسانه‌های عربی و انگلیسی، کانال‌های منطقه‌ای برای بالکان، ترکیه و آمریکا و کانال‌های تخصصی دیگر. بیش از ۷۰دفتر الجزیره در سراسر جهان وجود دارد. بر اساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۰۷، ۹۸درصد از بینندگان سایت خبری عرب‌زبان از ۲۰کشور عرب و دو کشور مسلمان غیرعرب (پاکستان و افغانستان) هستند. بینندگان وب‌سایت انگلیسی‌زبان الجزیره عمدتا از غرب (۸۱.۴درصد) و بیش از نیمی از ایالات‌متحده (۴۷درصد) هستند؛ درحالی‌که ۱۴درصد از بینندگان انگلیسی الجزیره از ۲۰کشور عربی و ۵کشور مسلمان دیگر هستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر