شماره روزنامه ۶۱۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۰۴ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۰۴

  • بازی تقصیر در رفح

    دنیای اقتصاد: اسرائیل روز سه‌شنبه اعلام کرد که تانک‌های خود را به گذرگاه مرزی رفح فرستاده است. این حمله پس از یک‌روز «گیج‌کننده» رخ می‌دهد که اسرائیل دستور تخلیه رفح را صادر و حماس هم اعلام کرد که شروط آتش‌بس را پذیرفته است. یک کارشناس مسائل منطقه به الجزیره می‌گوید اکنون «بازی تقصیر» شروع شده است. یعنی اسرائیل و حماس دیگری را سرزنش و متهم می‌کنند. با این حال آنچه واضح است عدم علاقه نتانیاهو به آتش‌بس است.
  • تحلیف پوتین، بایکوت شد

    دنیای‌اقتصاد: ایالات متحده و اکثر کشورهای اتحادیه اروپا برای مراسم تحلیف ولادیمیر پوتین در روز سه‌شنبه، نماینده نفرستادند. به گزارش الجزیره، پوتین ۷۱ساله در انتخابات مارس که به گفته منتقدان فاقد مشروعیت دموکراتیک بود، پنجمین دوره ریاست‌جمهوری را به‌دست آورد. او ۸۷.۲۸درصد آرا را چند هفته پس از مرگ ناگهانی سرسخت‌ترین منتقدش، الکسی ناوالنی در زندانی در قطب‌شمال به‌دست آورد. یک روز پیش از مراسم، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما در مراسم تحلیف او نماینده‌ای نخواهیم داشت. ما قطعا آن انتخابات را آزاد و عادلانه ندانستیم؛ اما او رئیس‌جمهور روسیه است و ما با همین سمت با او رفتار خواهیم کرد.»
  • سایه جنگ بر دیدار بزرگان در پاریس

    دنیای‌اقتصاد: شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در سفر دو روزه به فرانسه، قاطعانه به انتقاد از کشورش به‌دلیل روابط نزدیکش با روسیه در طول جنگ در اوکراین پاسخ داد و گفت: «ما مخالف استفاده از بحران برای انداختن تقصیرات به گردن کشور ثالث، تحقیر وجهه آن و برانگیختن جنگ سرد جدید هستیم.» به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، شی که در کنار مکرون ایستاده بود، درحالی‌که از عملکرد چین دفاع می‌کرد، قاطعانه گفت: «چین نه منشأ بحران است، نه یک طرف آن و نه مشارکتی در آن دارد.» این اظهارات تند عمدتا هدفش ایالات متحده بود که معتقد است چین، جدای از خرید مقادیر هنگفت نفت و گاز روسیه به جنگ مسکو در اوکراین کمک می‌کند. آمریکا با ارائه تصاویر ماهواره‌ای مدعی شده است که چین به نیروهای روسی قطعات جنگنده، ریزتراشه‌ها و تجهیزات دو منظوره می‌دهد. مکرون و اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا که در جلسه صبحگاهی مذاکرات شرکت کردند، شی را تحت فشار قرار دادند تا از نفوذ خود بر مسکو برای پایان دادن به جنگ استفاده کند.
  • چه خبر از انتخابات یک‌ماهه هند؟

    دنیای اقتصاد: رای‌گیری‌ها در سومین دوره از انتخابات هفت‌مرحله‌ای هند در جریان است و ۱۱ایالت برای ۹۳کرسی در مجلس سفلی رای دادند. به گزارش الجزیره، دو مرحله اول رای‌گیری در ۱۹ و ۲۶ آوریل در ۱۹۰حوزه انتخابیه برگزار شد که مشارکت رای‌دهندگان به ترتیب ۶۶.۱درصد و ۶۶.۷درصد بود که حدود ۴درصد کمتر از سال۲۰۱۹ بود. در این انتخابات، اتحاد دموکراتیک ملی، با هدایت حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) و به رهبری نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند دوباره در مقابل ائتلاف فراگیر توسعه ملی هند، به رهبری حزب اصلی اپوزیسیون، یعنی کنگره ملی هند قرار گرفته است. رای‌دهندگان نمایندگانی را برای پر کردن ۵۴۳کرسی برای مجلس سفلی انتخاب خواهند کرد. حزب یا ائتلافی که اکثریت را به‌دست آورد، دولت بعدی را تشکیل خواهد داد. داده‌ها نشان می‌دهد حدود ۹۶۹میلیون رای‌دهنده برای بزرگ‌ترین تمرین دموکراتیک جهان طی ۶هفته ثبت‌نام کرده‌اند. نتایج در ۴ژوئن اعلام خواهد شد.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    بیشتر انواع شناخته‌شده قدرت، از جمله قدرت سخت، قدرت چسبنده (قدرت اقتصادی) و قدرت تا حدی ظریف به ظرفیت یک دولت، یعنی قدرت اقتصادی متکی هستند. ثروت عنصر تعیین‌کننده‌ قدرت ظریف است، نظریه‌ جدیدی از قدرت که توسط مهران کامروا بر اساس مطالعه‌اش از قطر ارائه شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر