دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی روز سه‌شنبه گفت که این سازمان پیشنهاد ارائه پشتیبانی فنی و تدارکات برای مبارزه با شیوع این بیماری از جمله آزمایش های تشخیصی، داروهای ضروری و واکسن‌ها را داده است. او در یک کنفرانس خبری در ژنو گفت: «این سازمان عمیقا از خطر گسترش بیشتر کووید در این کشور نگران است؛ به‌ویژه به این دلیل که جمعیت واکسینه نشده هستند و بسیاری از آنها شرایط زمینه‌‌ای دارند که آنها را در معرض خطر بیماری شدید و مرگ قرار می‌‌دهد.» به گزارش خبرگزاری دولتی کره‌شمالی، پیونگ‌یانگ، پایتخت کره‌شمالی روز دوشنبه تحت «سیستم پیشگیری از همه‌‌گیری اضطراری حداکثری» قرنطینه شد و گزارش شد که ارتش در حال توزیع دارو است. مقامات پیش از این به همه شهرها و شهرستان‌های سراسر کشور دستور قرنطینه داده و گفته بودند که ویروس کرونا «به‌طور انفجاری» در حال گسترش است. «کیم جونگ اون» خشمگین از ناتوانی مسوولان در پیشگیری از ورود پاندمی به کره‌شمالی، ارتش را به حال آماده‌‌باش درآورد و مقابله با گسترش پرشتاب «موارد تب» را به نظامیان سپرد. بر همین اساس، ارتش کره‌شمالی سربازان را به تمام داروخانه‌های پایتخت اعزام کرده تا شبانه روز بر توزیع دارو نظارت کنند. پیونگ‌‌یانک حدود ۳میلیون نفر جمعیت دارد و استقرار سربازان در داروخانه‌ها ظاهرا در مرحله نخست فقط در این شهر اجرا می‌‌شود. گسترش کنترل نشده ویروس می‌تواند به‌ویژه در کره‌شمالی کشنده و مرگبار باشد. سیستم بهداشتی ناچیز این کشور به‌دلیل برخی از سخت‌‌ترین تعطیلی‌های مرزی همه‌‌گیری در جهان، بیش از حد تصور کاهش یافته و منابع خود را از دست داده است و عرضه از جانب چین نیز قطع شده است. [جدیدترین گزارش‌ها حاکی از این است که کره‌شمالی هواپیماهایی را به چین فرستاده تا داروی کرونا بار بزنند. این نخستین پرواز بین‌‌المللی کره‌شمالی از زمان آغاز شیوع کرونا است.] معدود سازمان‌های کمک‌رسانی بین‌المللی که در آنجا فعالیت می کردند نیز مجبور به عقب‌نشینی شدند. کره‌شمالی همچنین پس از سیل گسترده در سال۲۰۲۱ با بدترین بحران غذایی خود در دهه‌های اخیر مواجه بوده است که احتمالا مردم این کشور را بیشتر از قبل دچار سوءتغذیه کرده است.

«لینا یون» محقق ارشد دیده‌بان حقوق بشر، در گزارشی نوشت: «هر نوع دارو در این کشور کمیاب است، و زیرساخت‌های مراقبت‌های بهداشتی بسیار شکننده است و فاقد تجهیزات پزشکی مانند اکسیژن و سایر داروهای درمانی کووید است.»

این گزارشگر که از دولت‌ها و سازمان ملل می‌‌خواهد تا این کشور را متقاعد کنند که کمک‌‌های خارجی را بپذیرد، افزود: «کره‌شمالی با یک فاجعه حاد منحصربه‌فرد مواجه است و جهان نباید روی برگرداند.» سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌‌ای گفت: «محدودیت‌‌های اخیر و ایزوله‌‌کردن افراد مشکوک به کرونا ممکن است برای مردم کره‌شمالی که قبلا آسیب‌‌پذیر بودند، از جمله کودکان، مادران شیرده و افراد مسن، فاجعه‌‌بار باشد.» برخی ناظران خارجی کره شمالی هشدار دادند که گزارش‌‌ رسانه‌های دولتی درباره این همه‌‌گیری را جدی نگیرید. آنها درباره اینکه آیا این کشور واقعا از امواج گذشته ویروس در امان بوده تشکیک روا داشته و این سوال را مطرح کردند که چرا کشور به‌طور ناگهانی گزارش‌های روزانه دقیق درباره شیوع این بیماری را ارائه کرده است. «چوی جونگ هون» که قبل از فرار از کشور در سال۲۰۱۱ به‌عنوان پزشک و مسوول بهداشت عمومی محلی در کره‌شمالی کار می‌کرد، گفت که این گزارش‌ها می‌تواند راهی برای دولت به‌منظور توجیه این مساله باشد تا مردم را با عمیق‌تر شدن اثرات اقتصادی انزوا زیر اقدامات ظالمانه خود نگه دارد و یوغ اسارت بر گردنشان بیندازد. وی گفت که تعداد ۵۶مورد فوتی گزارش‌شده در مقایسه با تعداد موارد مشکوک گزارش شده به‌‌ویژه با توجه به وضعیت نظام سلامت کشور به‌طور مشکوکی پایین است. چوی گفت: «نارضایتی داخلی زیاد است و آنها باید توضیح دهند.»