آخرین تلاش‌ها برای جلوگیری از انحلال کابینه اسرائیل

شماره روزنامه: ۵۰۵۰ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۷۱۷۶۱۰ دنیا

دنیای‌اقتصاد : یک روز پس از حمایت مقدماتی از انحلال کنست و درخواست برای انتخابات دوباره، «بنی گانتس»، وزیر دفاع و نخست‌وزیر تناوبی رژیم صهیونیستی، روز پنج‌شنبه ۱۳ آذرماه گفت با وزیر دارایی یعنی «اسرائیل کاتز» (از حزب لیکود) هفته جاری دیدار می‌کند و آخرین تلاش‌ها برای جلوگیری از انحلال کابینه و جلوگیری از برگزاری انتخابات دوباره را انجام خواهد داد.

«رائول ووتلیف» در گزارش ۳ دسامبر در «تایمز آو اسرائیل» به نقل از سخنگوی گانتس نوشت: «وزیر دارایی با وزیر دفاع دیدار خواهند داشت و در مورد بودجه ۲۰۲۱-۲۰۲۰ رایزنی خواهند کرد. دو طرف احتمالا فردا یکشنبه (۱۶ آذرماه) دیدار کنند». این دیدار اگر به نتیجه برسد می‌تواند مانع از برگزاری چهارمین دور انتخابات در مارس ۲۰۲۱ شود. اما اگر به نتیجه‌ای منتج نشود، کابینه ائتلافی و «دو نخست‌وزیره» اسرائیل منحل خواهد شد. این گزارشگر می‌نویسد هم «لیکود» و هم «آبی- سفید» می‌کوشند از زمان به دست آمده استفاده کرده و به راه‌حلی دست یابند. با این حال، بیشتر تحلیلگران بر این باورند که این دیدار چه به نتیجه برسد و چه نرسد، اسرائیل در بازه زمانی حدود مارس یا ژوئن به پیشواز دور چهارم انتخابات خواهد رفت.

گانتس روز پنج‌شنبه گفت نمی‌تواند از کابینه‌ای که در تصویب بودجه ناکام است حمایت کند. او نتانیاهو را «شکننده سریالی مصالحه‌ها» نامید. با این حال، گانتس یک راه پیش روی نتانیاهو گذاشته است: برداشتن گامی برای تصویب بودجه ۲۰۲۰- ۲۰۲۱ چنان‌که در مذاکرات پیش از تشکیل کابینه ائتلافی بر سر آن توافق شده بود. گانتس می‌گوید: «تمام تلاشم را خواهم کرد تا بودجه عملیاتی شود تا بتوانم به کشور خدمت کنم.» کاتز هم که به سرعت پس از سخنان گانتس توییت می‌کرد نوشت، او هنوز برای تصویب بودجه ۲۰۲۰ تا مهلت زمانی ۲۳ دسامبر امید دارد و «آبی و سفید» را به «سیاست‌بازی» متهم کرد. اگر لایحه انحلال کنست تایید نشود، کابینه تا ۲۳ دسامبر باید بودجه ۲۰۲۰ را تصویب کند، در غیر این صورت منحل و انتخابات به‌طور خودکار در مارس ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن