نازیها به سرزمین ژرمنها بازگشتهاند
وضعیت اضطراری در آلمان
اشنباخ تاکید میکند که قطعنامه در واقع تعهد آنها را به دموکراسی، جامعه باز و متکثر نشان میدهد. این قطعنامه با ۳۹ رای موافق در برابر ۲۹ رای مخالف توانست به تصویب برسد. اشنباخ گفت: سالها است که سیاستمداران نتوانستهاند واضح و قدرتمند خود را برابر راستگرایان نشان دهند و آنها را از اعمال خود منع کنند.» وی افزود که شهر درسدن از ابتکارات، آموزشها و فرهنگی که به رشد دموکراسی کمک کند، حمایت میکند. سیانان در این زمینه از مقامات آلمانی خواسته است که درخصوص این قطعنامه تصویب شده توضیح دهند اما هنوز پاسخی از سوی مقامات آلمانی دریافت نکردهاند.
آلمان و تروریسم راستافراطی
اخیرا اخبار ناخوشایند زیادی از رشد افراطیها از آلمان به گوش میرسد. این خبر زمانی اهمیت مییابد که بدانیم آلمان درگیر تهدیدهای جدی و یکسری قتلهای مرموز هم شده است. به گزارش خبرگزاری آلمان ابتدا قتلهای سریالی ناسیونالسوسیالیستهای زیرزمینی، بعد قتل سیاستمدار آلمانی و در نهایت حمله به کنیسهای با اهداف خارجیستیزی و یهودیستیزی، خطر رشد افراطیگرایی در آلمان را به حد اعلای خود رسانده است. اخیرا نیز گروه راست افراطی «لشکر سلاح اتمی» با ارسال ایمیل به «جم اوزدمیر» از سران حزب سبزهای آلمان، وی را تهدید به مرگ کرده است. در این راستا خبرگزاریها گفتند که جم اوزدمیر، از رهبران سرشناس حزب سبزهای آلمان، با ایمیل بهطور مشخص به مرگ تهدید شده است. گروهی که خود را «لشکر سلاح اتمی» خوانده در اوایل ماه اکتبر به این نماینده پارلمان خبر داده که نام او در راس «لیست مرگ» قرار گرفته است. گروهی با همین نام و با گرایش راستافراطی در آمریکا وجود دارد و گفته میشود که اکنون در آلمان نیز فعال شده است.در ایمیلی که هماکنون در اختیار پلیس آلمان قرار گرفته، گروه یادشده سیاستمدار ۵۳ ساله حزب سبزها را اینگونه تهدید میکند: «هنوز قطعی نیست که شما را کی و کجا اعدام کنیم. شاید در یک گردهمایی عمومی باشد و شاید هم در محل سکونت به سراغ شما بیاییم.» پلیس آلمان در روزهای گذشته مکررا به تهدید روزافزون نیروهای راستافراطی تاکید کرده است. اوزدمیر بهخاطر مخالفت جدی با بیگانهستیزی، خشم و نفرت نیروهای راست افراطی را برانگیخته است، اما افزون بر آنها ناسیونالیستهای هوادار رجب طیب اردوغان نیز بارها او را به مرگ تهدید کردهاند و به همین دلیل تحت حفاظت پلیس زندگی و فعالیت میکند. اوزدمیر به رسانههای گروهی گفته است: «من از حمایت پلیس سراسری آلمان برخوردار هستم. اما بسیاری از سیاستمداران محلی و فعالان متعهد از چنین حمایتی برخوردار نیستند.» او گفته است که در جامعهای باز و آزاد همه باید بتوانند نظر خود را بازگو کنند، بدون آنکه پس از اظهارنظر در شبکههای اجتماعی آماج حملات تنفرآمیز قرار گیرند.
حمله راستافراطیها به یک کنیسه در ۹ اکتبر سالجاری بار دیگر این موضوع را مطرح ساخت که آیا آلمان در مسیر ترور و وحشت قرار گرفته است؟ یکی دیگر از پرسشهایی که در این رابطه مطرح میشود این است که مسوولان و دستگاههای مربوطه در آلمان، خطر راستگرایان افراطی و اقدامات خشونتآمیز آنان را چگونه ارزیابی میکنند؟ آیا با یک قطعنامه نمادین میتوان از سر این کشور خطر بزرگ راستگرایی افراطی را برطرف کرد؟ هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان (از حزب سوسیال مسیحی) تهدید برآمده از راستگرایی افراطی را «بزرگترین تهدید کشور» آلمان میداند. سازمان امنیت داخلی آلمان (نهاد حفاظت از قانون اساسی)، از تشدید خشونتطلبی راستگرایان افراطی بهویژه به دلیل بحثهای داغی که در شرق آلمان درباره پناهجویان در جریان است، گزارش میدهد. در تازهترین گزارش سالانه سازمان امنیت داخلی آلمان آمده است: «این خطر وجود دارد که بحثهای جاری احساسی، منجر به تندرو شدن راستگرایان افراطی خشونتطلب و در نتیجه اعمال خشونت از سوی آنها شود.» بر پایه تجزیه و تحلیل این نهاد، این مساله میتواند منجر به «تشکیل گروههای تروریستی» شود. درحالی که در سال ۲۰۱۸ جرایم راستگرایان افراطی در مجموع با کاهشی۳/ ۰درصدی همراه شده بود، اما آمارها از افزایش اعمال خشونتآمیز راستگرایان به میزان ۲/ ۳درصد و رسیدن آن به رقم ۱۰۸۸ مورد حکایت میکنند.
بر پایه اطلاعات دستگاههای امنیتی آلمان، شمار راستگرایان افراطی هیچگاه در این کشور به اندازه کنونی نبوده است. بر پایه گزارش نهاد حفاظت از قانوناساسی آلمان، شمار راستگرایان افراطی در سال گذشته به ۲۴ هزار و ۱۰۰ تن رسیده است که ۱۰۰ نفر بیشتر از سال پیشین است. سازمان امنیت داخلی آلمان میگوید: نیمی از این تعداد یعنی ۱۲۷۰۰ نفر از اعمال خشونت ابایی ندارند. با استناد به گزارشها، بسیاری از هواداران خشونتطلب راستگرایان افراطی، بهویژه در شرق آلمان جذب گروههایی میشوند که در این کشور بهعنوان گروههای تروریستی طبقهبندی شدهاند. در این فهرست نام سازمان ناسیونال سوسیالیستی زیرزمینی (NSU) که در مورد ۱۰ قتل مسوول شناخته شده، تنها نام نیست. از اواخر ماه سپتامبر سالجاری، رسیدگی به پرونده ۸ مرد به اتهام تاسیس گروه «انقلاب کمنیتس» در جریان است. در گزارش دادستان کل آمده است: «این افراد برای حملات مسلحانه و مرگآور برنامهریزی میکردند و خواستار چرخش در سیستم بودند.» در ماه مارس سال ۲۰۱۸ هم دادگاه شهر درسدن آلمان ۸ تن از اعضای گروهی دیگر به نام «گروپه فرایتال» را به دلیل اتهامهایی چون عضویت در گروهی تروریستی، اقدام به قتل و انفجار محکوم کرد. اما همیشه اینگونه نیست که راستگرایان افراطی خشونتطلب در قالب یک گروه یا وابسته به یک گروه عمل کنند. مظنون به قتل والتر لوبکه میگوید که به تنهایی دست به این جنایت زده است. لوبکه سیاستمدار آلمانی بود که دوم ژوئن سالجاری در منزل مسکونیاش در شهر ولفهاگن در نزدیکی کاسل از فاصله نزدیک مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در اثر جراحات وارد آمده، درگذشت. لوبکه از جمله سیاستمدارانی بود که در سال ۲۰۱۵ از سیاستهای مهاجرتپذیری صدراعظم آلمان حمایت کرده بود. مهاجم شهر هاله آلمان هم که در ۹ اکتبر با انگیزههای خارجی و یهودیستیزی به دو نفر شلیک کرد، میگوید که او نیز تکرو است. اما با توجه به افزایش اعمال خشونتآمیز از سوی راستگرایان افراطی بر پایه آمارها و گزارشهای نهادهای امنیتی آلمان، واکنش مسوولان و این نهادها نسبت به تحولات اخیر چیست؟ اینترنت و بازیهای کامپیوتری یکی دیگر از حوزههایی هستند که سازمانهای امنیت داخلی آلمان حالا آنها را بهطور ویژهای زیر ذرهبین بردهاند. وزیر کشور آلمان و دیگر مسوولان سازمان امنیت داخلی این کشور نسبت به نقش اینترنت در شبکهسازی و یارگیری در میان راستگرایان افراطی و همچنین بازیهای کامپیوتری و تاثیر آنها بر مجرمان و مجرمان بالقوه این جریان هشدار میدهند.
ارسال نظر