دولت اسلامآباد تحت فشار افکار عمومی قرار گرفت
تب ضد آمریکایی در پاکستان
پیشتر ترامپ در اظهاراتی با بیهوده خواندن حمایت واشنگتن از اسلامآباد از تغییر سیاست دولت خود در قبال ادامه کمک مالی به پاکستان خبر داده و اسلام آباد را به اهمال در مبارزه با تروریسم متهم کرده بود. ترامپ در نخستین اظهار نظر خود در سال نو میلادی، پاکستان را متهم کرده که با وجود دریافت میلیاردها دلار کمک مالی از آمریکا، به مهد و مامن تروریستها تبدیل شده و مانع اصلی بر ثبات اوضاع در افغانستان است. او در توییتی هم نوشته بود که آمریکا طی ۱۵ سال به شکل احمقانهای ۳۳ میلیارد دلار به پاکستان کمک مالی کرده است و آنها به جز دروغ و فریب چیزی تحویل ما ندادند و فکر میکنند رهبران ما احمق بودهاند. آنها به جز اینکه مامنی برای تروریستها فراهم کرده باشند و کمک اندکی برای مبارزه با تروریسم بکنند، چیز دیگری تحویل ما ندادهاند. اما این اظهارات موجب تنش لفظی بین دو کشور شد و مقامات پاکستانی گفتهاند که صدقه از آمریکا نگرفتهاند. اما معترضان پاکستانی روز سهشنبه همزمان با آتش زدن پرچم آمریکا این اظهارات ترامپ در شبکه اجتماعی توییتر را اهانت به پاکستان خواندند و از دولت این کشور خواستند که در روابط خود با واشنگتن تجدید نظر کند.
در همین حال، روز سه شنبه از اسلام آباد گزارش شد که اعضای شورای امنیت ملی این کشور در جلسهای فوق العاده درباره اظهارات ترامپ و چشمانداز روابط دیپلماتیک با آمریکا گفتوگو کردند و در پایان این جلسه بیانیهای صادر شد که به موجب آن پاکستان گفته است به شدت از آمریکا ناامید شده و رفتار آمریکاییها برای آنها غیر قابل درک است و تناقض آشکاری در سخنان آنها دیده میشود. پاکستانیها همچنین تاکید کردند که رابطه پاکستان و آمریکا بر اساس حس اعتماد بنا شده و آمریکا در پی تخریب این بنا است. آنها در این بیانیه تاکید کردند که پاکستان در راه مبارزه با تروریسم هزینههای مالی زیادی انجام داده است. در پایان این بیانیه هم اسلام آباد گفته است که به روند صلح و گفتوگوهای افغان-افغان همچنان متعهد است.در همین حال سفیر آمریکا در اسلام آباد هم برای ادای توضیحات و اعلام مراتب اعتراض دولت پاکستان به وزارت خارجه این کشور احضار شد. تحلیلگران میگویند تنش در روابط میان پاکستان و آمریکا در یک سال گذشته و از زمان بر سر کار آمدن دونالد ترامپ، بدتر شده و همین امر موجب شده است تا اسلام آباد خود را به مسکو و پکن نزدیک کند.پاکستان برای سالهای متمادی است که از متحدان استراتژیک آمریکا در خاورمیانه محسوب میشود و بخش بزرگی از پشتیبانی نیروهای آمریکایی در افغانستان هم از خاک پاکستان و مسیر زمینی این کشور شکل میگیرد؛ اما تنشهای اخیر ادامه همکاریها را در هالهای از ابهام فروبرده است.
اما هیلی روز سهشنبه در یک کنفرانس خبری با انتقاد از رویه پاکستانیها در قبال افغانستان گفت: آنها از یک طرف با ما همکاری میکنند و از سوی دیگر به تروریستها چراغ سبز نشان میدهند تا سربازان ما را در افغانستان بکشند. هیلی در این جلسه خاطر نشان کرد که آمریکا انتظار همکاری بیشتری از پاکستان دارد و گفته است که ترامپ اگر چنین تغییر رویکردی از سوی پاکستان مشاهده نکند، تمایل دارد کمکهای بیشتری را از این کشور دریغ کند. اما سفیر پاکستان پس از اظهارات نیکی هیلی گفت که پاکستان در زمینه مبارزه با تروریسم بیشترین همکاری را با واشنگتن و جامعه بینالملل داشته و این منصفانه نیست که پاکستان را در زمینه شکستهایش مقصر بداند. ملیحه لودهی همچنین افزود: سخنگویان آمریکا نباید درباره شکستهایشان فرافکنی کنند و آن را به گردن دیگران بیندازند.
ارسال نظر