در نمایشگاه بینالمللی خودروی گوانگژو چه میگذرد؟
خودنمایی رقبای چینی تسلا
بر اساس گزارشی از بلومبرگ، خودروهای شاسیبلند و مینیونها در نمایشگاه خودروی گوانگژو غالب بودهاند، زیرا خودروسازان به دنبال جلب رضایت نسل جدیدی از رانندگان آگاه به فناوری و محیطزیست هستند. درحالیکه بزرگترین بازار خودرو و خودروهای برقی در جهان ممکن است به اندازه ۱۲ ماه پیش پررونق نباشد، اما خودروسازان همچنان در حال تلاش برای جذب خریداران و افزایش فروش برای دستیابی به اهداف تحویل سالانه خود هستند. در این گزارش برخی محصولات برجسته به نمایش درآمده در نمایشگاه خودروی گوانگژو ۲۰۲۳ معرفی شدهاند.
بیوایدی سی لئون ۰۷
این خودرو یک شاسیبلند برقی متوسط است که توسط بیوایدی، برند برتر چینی، تولید شده و رقیبی برای مدل Y شرکت تسلا محسوب میشود. سی لئون ۰۷ در حالی وارد بازار میشود که بیوایدی قصد دارد تسلا را از مقام بزرگترین سازنده خودروهای برقی جهان خلع کند. سیستم کنترل بدنه داخلی به نام DiSus که به گفته این شرکت باعث میشود خودرو تقریبا در هر شرایط و سناریویی از رانندگی، توانمند و پایدار باشد از جمله ویژگیهای آن است. برد ۳۰۰مایلی نیز آن را در مقایسه با سایر شاسیبلندهای برقی سایز متوسط در چین، به یک گزینه رقابتی تبدیل میکند. قیمت مقرونبهصرفه از دیگر مزایای این خودروست که انتظار میرود از مدل پایه تسلا Y کمتر باشد. براساس گزارش رسانههای محلی، قیمت این خودرو بین ۲۰۰هزار تا ۲۶۰هزار یوان (۲۷هزار تا ۳۶هزار دلار) خواهد بود که پایینتر از مدل پایه تسلا مدل Y است. این محصول تسلا در حال حاضر ۲۶۶هزار و ۴۰۰ یوان در چین قیمت دارد.
لی اتو مگا امپیوی
شرکت خودروسازی لی اتو که در پکن مستقر است، سرانجام اولین مدل تمامبرقی خود را با نام مگا امپیوی معرفی کرد. این خودروی هفتنفره در عرض دو ساعت پس از عرضه، بیش از ۱۰هزار پیش خرید را ثبت کرد. طراحی آن با شیشه جلو و سقف پیوسته، یکی از موضوعات بحثبرانگیز بوده است که شرکت مدعی است باعث آیرودینامیکتر شدن خودرو و افزایش برد آن میشود. مگا امپیوی که مجهز به باتری با برد ۱۰۰۰کیلومتری شرکت قطعهسازی CATL است، قادر است در عرض ۱۲دقیقه، برای پیمایش ۵۰۰کیلومتری شارژ شود. قیمت اولیه این خودرو کمتر از ۶۰۰هزار یوان خواهد بود و تولید انبوه و تحویل آن ممکن است از فوریه آغاز شود.
زیکر ۰۰۷
زیکر ۰۰۷، اولین خودروی برقی سدان از برند لوکس جیلی، با طراحی آیندهنگر و فناورانه خود، پتانسیل ایجاد تحولی در بازار خودروهای برقی لوکس را دارد.این خودرو که توسط تیمی به رهبری استفان سیلاف، طراح ارشد آئودی، طراحی شده است، مجهز به بدنهای با خطوط تمیز و منحنی است که ظاهری مدرن و جذاب به آن میبخشد. دستگیرههای درها به شکل مخفی طراحی شدهاند و نورپردازی هوشمند در سپر جلو، توجهها را به خود جلب میکند. زیکر ۰۰۷ در دو نسخه با برد ۶۸۸کیلومتر و ۸۷۰کیلومتر عرضه میشود. فناوری شارژ سریع آن میتواند در عرض ۱۵دقیقه، توان ۶۱۰کیلومتر برد را تامین کند. این خودرو در ۴۸ساعت اول عرضه، ۲۰هزار پیشسفارش ثبت کرد. قیمت پیش فروش آن با تخفیف، از ۲۲۴هزار و ۹۰۰یوان شروع میشود و تحویل آن از ژانویه آغاز خواهد شد.
ایکسپنگ ایکس ۹
این خودروی هفتنفره ایکسپنگ، اولین مینیون تمامبرقی این خودروساز چینی است که اخیرا با فولکسواگن برای توسعه دو خودروی برقی قرارداد همکاری امضا کرده است. پرچمدار جدید ایکسپنگ با قیمت پایه ۳۸۸ هزار یوان و برد ۶۱۰ کیلومتری با یک بار شارژ، عرضه خواهد شد و نشاندهنده گام رو به جلوی ایکسپنگ در بازار خودروهای برقی لوکس است. کابین داخلی ایکس ۹ برای خانوادهها طراحی شده و از ویژگیهایی مانند صفحهنمایش سرگرمی ۲۱.۴اینچی و یک یخچال داخلی برخوردار است. ایکسپنگ همچنین ویژگیهای رانندگی خودکار خود را در این مدل اعمال خواهد کرد.
کادیلاک اوپتیک
کادیلاک به عنوان یکی از معدود خودروسازان خارجی حاضر در نمایشگاه خودروی گوانگژو، شاسیبلند برقی خود با نام اپتیک را معرفی کرده است. این خودرو که برای خریداران بالقوه مدل Y تسلا نیز هدفگذاری شده است، دارای برد ۵۰۲کیلومتری بوده و درحالیکه قیمت آن هنوز اعلام نشده است، انتظار میرود ارزانتر از مدل خواهر خود، یعنی شاسیبلند لوکس لیریک باشد. کادیلاک و جنرال موتورز در چین سهم بازار خود را از دست دادهاند و برای جلب نظر مشتریانی که به طور فزایندهای خودروهای برقی را ترجیح میدهند، در تلاش هستند.
چانگان لیشو
خودروی پیکاپ لیشو از شرکت چانگان در میان سدانها و شاسیبلندهای متعددی که در نمایشگاه خودروی شانگهای حضور داشتند، خودنمایی کرده است. پیکاپها در چین به دلیل محدودیتهای ورود به برخی شهرها، محبوبیت زیادی نداشتند، اما به دلیل ورود مدلهای برقی و هیبریدی بیشتر به بازار، در سالهای اخیر این ممنوعیتها لغو شده است.لیشو به عنوان یک خودروی برقی با برد گستردهشده (EREV) طراحی شده است. این عنوان به خودروهای برقیای اطلاق میشود که نیروی محرکه آنها به طور کامل به وسیله یک واحد الکتریکی تامین میشود و علاوه بر این، به یک موتور احتراق داخلی کوچک برای تولید انرژی بیشتر مجهز هستند. برد این خودرو در حالت استفاده صرف از باتری، ۱۷۰کیلومتر و مصرف سوخت آن حدود ۱.۹ لیتر در ۱۰۰کیلومتر است. در مقایسه با مصرف سوخت خودروهای بنزینی کوچک که بین ۶ تا ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است، این عدد بسیار کم است.