جیپ فرمان را به سمت الکتریکی شدن می‌چرخاند

جیپ اونجر جدید قرار است با موتورهای الکتریکی تولید شود. این خودرو که در سال آینده میلادی وارد بازار خواهد شد، قرار است در خط تولیدی در لهستان تولید شود. هم‌اکنون شرکت جیپ زیرمجموعه گروه خودروسازی استلانتیس است. در حال حاضر پژو رهبری گروه استلانتیس را بر عهده دارد، و این گروه شامل برندهای فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی و آمریکایی است.در طرح جدید استلانتیس، بسیاری از قطعات به‌صورت مشترک تولید و برخی قطعات پژو و سیتروئن هم از قطعه‌سازان آمریکایی تامین می‌شوند. گروه استلانتیس که حدود ۱۴ برند خودروسازی در جهان از جمله جیپ را هم شامل می‌شود، قصد دارد چندین پلتفرم برقی را طراحی کند. این گروه البته در ابتدا بیشتر به سمت خودروهای هیبریدی حرکت می‌کند اما در نهایت به سمت خودروهای تمام‌برقی خواهد رفت.

جیپ حالا با پشتوانه چنین گروه خودروساز بزرگی دست به برقی کردن خودروهای خود زده است. جیپ اونجر برقی ۴۰۰ کیلومتر را می‌تواند با یک بار شارژ شدن طی کند. البته پرسش اینجاست که اگر این خودرو در بی‌راهه شارژ تمام کند، چگونه برق باتری آن تامین خواهد شد؟ خودروهای برقی نیاز به زیرساخت‌های زیادی دارند که معمولا در محدوده‌های شهری وجود دارند و در بی‌راهه‌ها خبری از آنها نیست. همین موضوع کمی سبب شده برقی شدن خودروهای آفرود مورد تردید قرار گیرد. ریکان مدل بعدی جیپ برای برقی شدن است. این خودرو اول در بازار آمریکا و سپس در بازارهای جهانی عرضه خواهد شد. واگنیر برقی دیگر مدل برقی جیپ است که قرار است رقیبی برای خودروهای گران‌قیمت برقی باشد. این خودرو هم با یک بار شارژ می‌تواند ۶۰۰ کیلومتر را طی کند و شتاب صفر تا صد کیلومتر آن ۵/ ۳ ثانیه گزارش شده است. در مقابل جیپ احتمالا خودروهای دودیفرانسیل برقی تویوتا رقیب اصلی خواهند بود. سال گذشته تویوتا ۱۵ مدل برقی خود را معرفی کرد که چندین مدل آفرود بودند.

در حال حاضر خودروهای برقی با مشکلات فنی بسیاری روبه‌رو هستند؛ این خودروها دیر شارژ می‌شوند، پیمایش آن‌ها کم است، عمر باتری‌شان زیر ۱۰ سال است و در شرایط گرمسیری احتمال آتش گرفتن باتری‌هایشان وجود دارد. اما سرمایه‌گذاری گسترده تویوتا در این زمینه احتمالا سبب خواهد شد بسیاری از این مشکلات حل شود. گذشته از تویوتا، شرکت فورد هم برنامه گسترده برای تولید خودروهای آفرود برقی دارد. شرکت خودروسازی فورد در نظر دارد با سرمایه‌گذاری کلان، سهم خودروهای برقی از کل فروش خودروی این شرکت را تا سال ۲۰۳۰ به ۴۰درصد برساند. در سال‌های آینده خودروهای برقی دستخوش تحولات جدی و شگفت‌انگیزی خواهند شد. بعضی از این خودروها به طور رسمی با مشخصات و تاریخ رونمایی معرفی شده‌اند، اما تعداد دیگری از آنها هنوز در مراحل طراحی اولیه هستند. بسیاری از برندهای خودروساز در خط تولید جدید خود طراحی و تولید خودروهای برقی را لحاظ کرده‌اند.