رونمایی از ون برقی فولکس
ون برقی فولکس امسال ابتدا در خیابانها و جادههای اروپا به حرکت درمیآید و برای ورود به بازارهای دیگر دنیا از جمله آمریکا مستلزم تغییرات مطابق با استانداردهای آن بازارهاست. بهعنوان مثال، برای ورود به بازار آمریکا فاصله بین دو محور آن باید کمی کوتاهتر و در دستهبندی خودروهای تجاری عرضه شود. از این رو به احتمال زیاد، در سال ۲۰۲۴ به مشتریان آمریکایی تحویل داده میشود.
در شهر هامبورگ آلمان، این ون برقی با سطح۴ خودران عرضه میشود و در سال ۲۰۲۵ به دست مشتریان میرسد. خودرانها را به ۶سطح تقسیمبندی میکنند که از صفر شروع میشود.
سطح صفر: هیچ کاری خودکار انجام نمیشود.
سطح۱: خودران به کمک راننده نیاز دارد.
سطح۲: بدون نیاز به راننده حرکت میکند؛ اما به توجه راننده نیاز دارد.
سطح۳: خودران عمل میکند؛ اما مسوولیت همچنان با راننده است.
سطح۴: سطح بالایی از خودران که به دخالت راننده نیاز ندارد؛ اما همچنان مسوولیت با راننده است.
سطح۵: خودران کامل که امکان بروز حادثه در آن به صفر رسیده است.
کئوگ میگوید مدت زمانی که آمریکاییها باید منتظر بمانند تا این ون به دستشان برسد، ارزشش را دارد؛ چون برای بازار آمریکا مجهزتر خواهد بود. یک ورژن خاص با نام «ادیشن کمپر کالیفرنیا» هم برای ایالت کالیفرنیا مخصوص اردو و کمپینگ ارائه میشود. این ورژن فاصله بین دو محور بیشتری دارد و در آن سه ردیف صندلی جا میشود، در حالی که ورژن اروپایی آن فقط دو ردیف جا دارد. آی.دی.باز روی پلتفرم مدولار ماتریکس درایو طراحی شده است. فورد هم قرار است روی این پلتفرم محصولی برای اروپا عرضه کند. باتری ۷۷ کیلووات ساعتی فولکس جدید، با ظرفیت شارژ ۱۷۰وات میتواند موتور برقی ۱۵۰کیلووات آن را به حرکت درآورد. باتری ون برقی فولکس قابلیت شارژ دوطرفه دارد؛ یعنی هم شارژ میشود و هم شارژ میکند و در صورت برقرفتگی در منزل میتوان از آن کمک گرفت. نوع اروپایی آن به آپشنهای کمک به راننده از جمله حفظ بین خطوط، کمک به پارک، اتصال به اینترنت و اشتراک اطلاعات از
نوعV۲X و سامانههای هشدار جاده مجهز است. نکته جالب این ون برقی فولکس، عدماستفاده از حیوانات برای تزئینات داخل خودرو است. فرمان آن از جنس پلیاُرتان است؛ اما به هیچ عنوان به ظاهر و استایل آن لطمه نخورده است. کفپوشهای آن نیز از پلاستیکهای بازیافتی اقیانوسهاست که نسبت به محصولات دیگر ۳۲درصد کمتر ردپای کربنی برجای میگذارد. فولکس تا سال ۲۰۵۰ از لحاظ آلایندگی کربنی به صفر خواهد رسید.