هشدار سازمان حمایت درباره آگهی‌های فروش خودرو

شماره روزنامه: ۵۴۱۱ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۴۹۶۳۴ خودرو

دنیای‌اقتصاد: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در اطلاعیه‌‌‌ای به شهروندان توصیه کرد که از وجاهت قانونی آگهی‌های فروش خودرو در فضای مجازی مطمئن شوند. در این اطلاعیه آمده است: نظر به اینکه اخیرا در فضای مجازی، شاهد انعکاس حجم بالای درج آگهی‌‌‌های فروش خودرو تحت روش‌های مختلف هستیم، بنابراین به منظور تنویر افکار عمومی و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی آتی و متضرر نشدن هموطنان در مراحل ثبت‌‌‌نام، خرید و تحویل خودرو، موارد ذیل مورد تاکید است:

١) متقاضیان خرید خودرو باید صرفا از طریق اطلاعیه‌‌‌های موجود در سایت‌‌‌های رسمی شرکت‌های تولیدکننده و در چارچوب بخشنامه‌‌‌های رسمی صادره که شماره و تاریخ مجوزهای اخذشده در آن درج شده باشد، اقدام به ثبت‌‌‌نام کنند.

٢) هرگونه آگهی و اطلاعیه صادره در فضای مجازی که همزمان از طریق شرکت‌های اصلی اطلاع‌رسانی نشده باشد، فاقد وجاهت قانونی است.

٣) تمامی شرکت‌های تولیدکننده خودرو مکلف به اطلاع‌‌‌رسانی سریع و جامع بخشنامه‌‌‌های فروش از طریق سایت رسمی شرکت و با درج شماره و تاریخ مجوز اخذشده از وزارت صمت هستند.

٤) تمامی روش‌های فروش با موعد تحویل بیش از یک‌ماه، نیازمند اخذ مجوز است.

۵) پیش از اعلام شرایط فروش صرفا از طریق سایت رسمی شرکت، برای خودروهای جدید، دریافت هرگونه وجه از طریق شرکت اصلی یا نمایندگی‌ها با عناوین فروش حواله، دریافت وجه علی‌‌‌الحساب و... ممنوع خواهد بود.

۶) با توجه به ممنوعیت واردات خودرو به کشور، صدور هرگونه اطلاعیه پیش‌‌‌فروش خودروهای وارداتی در فضای مجازی فاقد وجاهت است.

در خصوص بند ششم، با توجه به بحث و بررسی‌‌‌های اخیر پیرامون آزادسازی واردات خودرو و اخبار منتشرشده از سوی مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و... در این باره، اخیرا آگهی‌‌‌های فروش بسیاری در فضای مجازی برای پیش‌‌‌فروش خودروهای وارداتی با موعد تحویل سال آینده دیده می‌شود که بر اساس هشدار سازمان حمایت هیچ‌‌‌یک از این اطلاعیه‌‌‌ها وجاهت قانونی ندارند.

 

 

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن