حذف برخی موتورهای بنز به دلیل مقررات آلایندگی
به گزارش سایپانیوز، اتحادیه اروپا مقررات بسیار سختگیرانهای را برای آلایندههای خودرو در پیش گرفته است.حالا خودروسازان باید به سبد محصولات به ویژه آن بخشهایی که به قوای محرکه ارتباط پیدا میکند نگاهی دوباره بیندازند و در تولید برخی از آنها بازنگری کنند. اگر قرار باشد که محصولات مرسدس بنز قوانین و استانداردهای آلایندگی را رعایت کنند باید نیمی از موتورهای بنزین سوز و گازوئیل سوز به تاریخ سپرده شوند. هر چند هنوز هنجارها و مقررات در این زمینه به نتیجه نهایی نرسیده اما بر اساس زمانبندیهای به عمل آمده قرار است از پایان سال ۲۰۲۵ قوانین سختگیرانه پیشنهاد شده، با جدیت اجرا شوند.
مارکوس شافر مدیر ارشد عملیات مرسدس بنز در مصاحبه با اتوکار گفته است: مرسدس بنز مشتقات متنوع موتور خود را برای مطابقت با استاندارد یورو۷ مورد بازنگری قرار می دهد و ۵۰ درصد از این موتورها دیگر تولید نخواهند شد.
این اخبار درست بعد از انتشار خبر تعلیق فروش محصولات ۸ سیلندر مدل های ۲۰۲۲ بنز منتشر شده است.با اینکه هنوز بیانیه خبری به صورت رسمی منتشر نشده حدس زدن آن خیلی هم دشوار نیست و به طور طبیعی ابتدا قدیمی ترین و بزرگترین موتورهای این کمپانی دستخوش این تغییرات میشوند از جمله موتور ۱۲ سیلندر با گنجایش ۶ لیتری است که در برند لاکچری میباخ به ویژه محصول S۶۸۰ به کار رفته است.
البته نکته این جا است که برخی از مدل های مرسدس بنز وابستگی شدیدی به موتورهای خاص دارند. به عنوان مثال کوپه GT به طور منحصر به فرد به موتور V۸ نیاز دارد ، بنابراین زمانی که قرار باشد موتور توربوی دوقلو با گنجایش ۴ لیتر از گردونه تولید خارج شده و به تاریخ بپیوندد، این کوپه GT یا باید با قوای محرکه جدیدی تولید شود یا آنکه با همان قوای محرکه به دست فراموشی سپرده شود.
مرسدس بنز تنها خودروسازی نیست که مجبور به حذف برخی موتورهای خود شده بلکه در اروپا این روند شکل افزایشی به خود خواهد گرفت و اکثر خودروسازان باید خود را با این ماجرا وفق دهند.به عنوان نمونه در صورتی که پورشه بخواهد مقررات و استانداردهای یورو ۷ را رعایت کند همان طور که اخیرا هم این ماجرا را تایید کرده، باید قید موتور بنزینی ماکان را بزند. حتی تولید خودروهای مقرون به صرفه ای مثل رنو توینگو و فیات ۵۰۰ با اجرایی شدن این استاندارد غیرممکن خواهد شد. بر اساس انجمن سازندگان اتومبیل اروپا (ACEA) آینده ابرخودروها بسیار تاریک به نظر می آید.
برخی اعتقاد دارند که استانداردهای یورو۷ هم کافی نیست و باید تولید خودروهای بنزین سوز به طور کامل متوقف شود. برخی دیگر هم اعتقاد دارند که این قوانین و استانداردها به قدری سختگیرانه هستند که واقعبینانه نیست و راهحل پیشنهادی ساده انگاری یک مساله بسیار پیچیده است.
انجمن مهندسی مکانیک آلمان هشدار داده است: تعهدات اجباری برنامهریزی شده برای خودروهای جدید در اروپا باید از لحاظ عملی قادر به صفر رساندن آلایندگی بعد از سال ۲۰۲۵ باشد، اما انحرافی اقتصادی، فنی و اکولوژیک خواهد بود.
در ایالاتمتحده قوانین و استانداردهای آلایندگی به سختی اروپا نیست و باید منتظر ماند و دید که برای محصولات خودروسازان در آمریکا چه اتفاقی خواهد افتاد.