مسوولیت ناشی از تحویل خودروی بدون پلاک با خودروسازان خواهد بود
عباس تابش درخصوص آخرین وضعیت ساماندهی بازار خودرو گفت: متعاقب تصمیم ستاد تنظیم بازار در مقابله با محتکران خودرو، گشت بازرسی این سازمان ضمن انجام بازرسیهای هدفمند و مراجعه به پارکینگهای عمومی و خصوصی تعداد زیادی از این قبیل اماکن را که در آنها خودروهای زیادی دپو شدهاند، شناسایی کردهاند که این تیمهای بازرسی به محض شناسایی خودروهای صفر کیلومتر دپو شده، ضمن تنظیم صورتجلسه بازرسی به متصدیان پارکینگهای خودرویی اعلام میدارند که به صاحبان خودرو ابلاغ کنند که ظرف مدت یک هفته نسبت به تعیین تکلیف خودروی پارک شده اقدام کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در صورتی که ماشینهای صفر کیلومتر برای استفاده شخصی باشد، باید سریعا پلاک شده و در غیر این صورت برای فروش به بازار عرضه شود؛ بنابراین هرگونه دپوی خودروی صفر کیلومتر در پارکینگها تخلف محسوب شده و در این راستا پرونده متشکله برای رسیدگی به شعب تعزیرات ارسال خواهد شد. وی تصریح کرد: پس از انقضای مهلت فوق، نگهداری خودرو در این مراکز در حکم احتکار بوده و پرونده تخلف تنظیم شده به مراجع تعزیری و قضایی ارسال میشود.
به گفته تابش، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان طی ابلاغیهای به شرکتهای خودروساز اعلام کرده از تاریخ این ابلاغیه، هرگونه تحویل خودرو به خریداران بدون پلاک یا تحویل دستی پلاک ممنوع و لازم است پلاک مذکور قبل از تحویل خودرو به مشتری روی آن الصاق شود؛ در غیر این صورت خودروی مذکور بهعنوان خودروی احتکاری مشمول قانون خواهد شد. وی اظهار کرد: مسوولیت ناشی از عدم اقدام به موقع در این زمینه بر عهده شرکت خودروساز ذیربط بوده و در صورت وجود و رؤیت خودروهای فاقد پلاک در محل نمایندگی یا پارکینگهای عمومی، بهعنوان احتکار، اقدامات قانونی در این خصوص انجام و شرکت خودروساز به همراه سایر ذینفعان بهعنوان معاونت در تخلف به مراجع تعزیری و قضایی معرفی خواهند شد.
تابش با بیان اینکه مطابق تصمیم ستاد تنظیم بازار در موضوع خدمات پس از فروش خودروی، عدم استفاده از خودرو یا مراجعه برای سرویس اولیه باعث لغو گارانتی خودروی خواهد شد، خاطرنشان کرد: مصرفکنندگان هنگام تحویل خودروی صفرکیلومتر از شرکتهای خودروساز، لازم است نسبت به انجام سرویس اولیه خودروی تحویلی، ظرف مدت سه ماه اقدام کنند؛ لذا در خصوص خودروهایی که در بازه زمانی مشخص شده برای سرویس اولیه مراجعه نکنند، گارانتی آنها از درجه اعتبار ساقط خواهد شد و هیچگونه خدماتی از سوی خدمات پس از فروش خودرو سازان در قالب گارانتی به خودروهای مذکور ارائه نخواهد شد. وی از مردم درخواست کرد تا در زمان خرید خودرو علاوه بر سایر موارد قانونی، نسبت به موضوع گارانتی خودروها نیز توجه بیشتری صورت دهند تا از هرگونه ضرر و زیان احتمالی جلوگیری شود.
وی ادامه داد که به اتاق اصناف ایران و کلیه سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها دستور داده شده است با هماهنگی شهرداریها نسبت به شناسایی این قبیل پارکینگها اقدام کنند و به صاحبان این قبیل مجتمعها اخطار داده خواهد شد تا از اجاره دادن این محلها به سودجویان خودداری کرده و نسبت به تخلیه خودروها از این محلها اقدام کنند. وی اظهار کرد: اگر چنین موضوعی پیگیری نشود، با متخلفان وفق قانون تعزیرات حکومتی و به مصداق احتکار برخورد قانونی انجام خواهد شد؛ ضمن اینکه با توجه به شرایط بازار خودرو، باید تلاشمان بر این مبنا باشد که خودروهای تولید شده به دست مصرفکنندگان واقعی برسد؛ از این رو مردم میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف احتکار خودرو مراتب را از طریق تلفن ۱۲۴ یا سامانه ثبت شکایات ۱۲۴ به ستادهای خبری این سازمان منعکس کنند.