شماره روزنامه ۶۱۳۶
|

  • شب پدافند هوایی ایران

    دنیای اقتصاد: تجاوز هوایی بامداد روز شنبه رژیم صهیونیستی به ایران پاسخ مقتدرانه ایران را به دنبال داشت‌. بنابر اعلام قرارگاه پدافند هوایی کشور، به دنبال اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور موفق به دفع این حملات شد. درهمین حال چهار تن از رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای دفاع از حریم امنیت کشور، روز گذشته به شهادت رسیدند. همزمان اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی واکنش مقامات کشور را دربرداشت.
  • محکومیت بین‌المللی اسرائیل

    دنیای اقتصاد: اسرائیل بامداد شنبه ۲۶ اکتبر طی تجاوزی آشکار برخی پایگاه‌‌های نظامی در ایران را هدف حمله قرار داد. به گزارش الجزیره، ارتش ایران پس از آنکه گفت حملات روز شنبه پایگاه‌‌های نظامی را هدف قرار دادند، اما منجر به «خسارت محدود» شد، شهادت دو سرباز را تایید کرد. عملیات اخیر نشان‌دهنده تشدید تنش‌‌های جاری بین دو طرف است.صبح روز شنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد که عملیات کامل شده است و دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش، ادعا کرد که اگر ایران حملات تلافی‌جویانه انجام دهد، اسرائیل «مجبور به پاسخ خواهد بود».ستاد پدافند هوایی ایران گفت: «این اقدام تهاجمی توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با موفقیت رهگیری و مقابله شد.» وزارت امور خارجه ایران هم اعلام کرد تهران «با توجه به حق ذاتی دفاع مشروع، خود را محق و موظف به دفاع در برابر اعمال تجاوزکارانه خارجی می‌‌داند.»در ادامه به برخی از واکنش‌‌های جهانی اشاره شده است:
  • عدالت آموزشی در ابهام

    دنیای اقتصاد: یک ماه از بازشدن مدارس می‌گذرد، اما آمار بازماندگان از تحصیل همچنان متناقض است. مسوولان آموزش‌وپرورش اعلام می‌کنند: «هنوز ۷۹۰هزار دانش‌آموز در مدارس ثبت‌نام نکرده‌اند.» اما یک نماینده مجلس درباره آمار بازماندگان از تحصیل می‌گوید: «۲ میلیون دانش‌آموز ثبت‌‎نام نکرده‌اند.» او در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» این آمار را برگرفته از آمار وزارت آموزش‌وپرورش و تحقیقات میدانی عنوان می‌کند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان ‌می‌دهد: «بازماندگان از تحصیل از نیمه دوم دهه هشتاد و نیمه اول دهه نود روندی نزولی داشته، اما در نیمه دوم دهه نود و سال‌های بعد از آن، تغییر جهت داده و روند افزایشی پیدا کرده است.»
  • مهاجران؛ فرصت یا تهدید؟

    راضيه احقاقي/روزنامه‌نگار
    طی سال‌های اخیر و در پی قدرت گرفتن طالبان در افغانستان؛ موج جدیدی از پناهندگان رهسپار ایران شده‌اند؛ افزایش تعداد مهاجران قانونی و غیرقانونی افغانستانی در ایران که عمدتا در شهر و محلاتی خاص نیز سکونت دارند و نبود سال‌ها سیاست ادغام اجتماعی در کشور باعث شده تا امروز برخی هموطنان ایرانی معترض افزایش تعداد مهاجران افغانستانی در کشور باشند و این رویه را تهدیدی در مقابل یکپارچگی فرهنگی خود تلقی کنند.
  • شهادت ۱۰ نیروی مرزبانی در تفتان

    در پی حمله تروریستی به نیروهای مرزبانی کشور در شهرستان تفتان، ۱۰ نیروی مرزبانی به شهادت رسیدند. بنابر اطلاعیه مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی کشور، ۱۰ نفر از کارکنان ۲ واحد گشت پاسگاه انتظامی گوهرکوهِ شهرستان تفتان که برای ارائه خدمت به شهروندان در محل‌های مورد نظر حاضر شده بودند، در مسیر برگشت به پاسگاه انتظامی، طی یک درگیری با تروریست‌ها به شهادت رسیدند. به دنبال این حادثه تروریستی، اسکندر مومنی، وزیر کشور سریعا هیاتی را مامور بررسی ابعاد این حادثه کرد. ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز اعلام کرد: این کمیسیون موضوع حادثه تروریستی تفتان را با فوریت مورد بررسی قرار می‌دهد. درهمین حال گروهک تروریستی جیش العدل‌(الظلم) با صدور بیانیه‌ای مسوولیت حمله به واحد گشت فراجا در گوهرکوه سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت./ایرنا/خبرگزاری صداوسیما/ایسنا/تسنیم
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۰۶

    روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «مانور کم‌جان فیلتری‌ها» نوشت: امیدها برای رفع فیلترینگ هرچه بیشتر می‌شود حملات رادیکال‌ها برای ادامه وضعیت فعلی شدیدتر و خط‌ونشان‌کشیدن‌هایشان هم ادامه‌دارتر می‌شود.‌ روزهای پایانی هفته گذشته بعد از کلی فراخوان، جمعیتی محدود تجمعی اعتراضی برای حفظ فیلترینگ به راه انداختند که تصاویر، شعارها و ادله‌ و باورشان بر اعمال محدودیت در اینترنت بارها بازنشر یافته است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است: بنابراین انتظار برای رفع محدودیت‌های شدید اعمال‌شده در سال‌های گذشته دور از دسترس نیست. به همین دلیل حضور بی‌رمق اما پرسروصدای رادیکال‌ها یک نشانه واضح است برای احتمال بازگشت جماعت همیشه معترض که معروف هستند به کفن‌پوشان به خیابان‌ها تا هر‌آنچه منافع قشری خاص را تهدید می‌کند «مانند رفع فیلتر که خب فیلترشکن‌فروش‌ها را با ناکامی عجیبی مواجه خواهد کرد» برنتابند و با حضور اعتراضی دولت را تحت فشار قرار دهند.‌ موضوعی که از دید جلیل محبی، چهره نزدیک به محمدباقر قالیباف هم دور نمانده و در واکنش به این حضور و پلاکاردهایی که حمل می‌کردند این تجمع را به فیلترشکن‌فروش‌ها مرتبط دانسته بود.
  • جدول زمانی منازعه ایران و اسرائیل

    دنیای‌اقتصاد: تجاوز بامداد شنبه ۲۶ اکتبر (۵ آبان) اسرائیل علیه برخی پایگاه‌‌‌های نظامی در ایران، بار دیگر معادلات در منطقه را تغییر داد و برخی مدعی هستند که ممکن است بعد از این حمله، رویدادهای دیگری به‌وقوع بپیوندد. به گزارش الجزیره، اسرائیل مدعی شد که به مراکز نظامی حمله کرده است. ایران هنوز تایید نکرده است، اما رسول سردار، خبرنگار الجزیره، گفت مقامات تهران گفتند که سامانه‌‌‌های پدافند هوایی این کشور چند موشک وارده را رهگیری کرده‌‌‌اند. حملات اسرائیل به عنوان پاسخی به رگبار موشکی ایران در ۲ اکتبر علیه اسرائیل است؛ مدت‌‌‌ها بود که انتظار چنین حمله‌‌‌ای می‌‌‌رفت. چگونه جنگی که تقریبا یک سال پیش در اسرائیل و غزه آغاز شد، تا این حد گسترش یافت؟
  • زمستان زودهنگام ایران

    دنیای‌اقتصاد: بارش‌های همزمان برف و باران در چندین استان، ایران را به ناگهان وارد فصل سرما کرد. پیش‌ از این کارشناسان هواشناسی هشدار داده بودند که به زودی ایران با تغییرات یک‌باره آب و هوا رو به رو می‌شود. حالا برف ۱۱استان از ارتفاعات استان‌های شرق گیلان گرفته تا مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمال یزد را سپیدپوش کرده است. در برخی مناطق شمال اصفهان، یزد، ارتفاعات کرمان و هرمزگان هم بارش پراکنده با احتمال رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود. سازمان هواشناسی همچنین از افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریای خزر از شنبه ۵ تا ۷آبان‌ماه خبر می‌دهد. سیلاب‌ها‌‌‌ی چند روز گذشته اما امان از معابر و راه‌های شیراز و خراسان شمالی و رضوی و جنوبی بریده و آنها را مسدود کرده است. مردم در حال تجربه آن روی سکه بارش‌های امیدبخش هستند. هنوز سیلاب‌های تخریب‌گرانه سال۱۳۹۸ در شیراز و باران‌های بهاری در سیستان‌وبلوچستان و خراسان رضوی در یاد مردم تازه است. بسیاری از آنها خواستار اقدامات جدی مسوولان برای جلوگیری از آسیب‌های سیل‌های مخرب هستند.
  • با یک تیر؛ ده نشان!

    دنیای اقتصاد: مشارکت سه‌روزه رئیس‌جمهور ایران در شانزدهمین اجلاس بلوک نوظهور بریکس و بریکس پلاس فرصتی برای توسعه روابط با کشورهای جنوب جهانی و رایزنی درخصوص آخرین و مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و جهانی از جمله تشدید تنش‌ها در خاورمیانه بود. مسعود پزشکیان در بازگشت از سفر به روسیه در گفت‌وگویی نتایج و دستاوردهای این سفر را تشریح و این سفر را فرصت طلایی برای همگرایی بیشتر با کشورهای عضو بریکس دانست. وی حضور ایران در این اجلاس و دیدار با سران ۱۰ کشور جهان را معادل ۱۰ سفر خارجی ارزیابی کرد. رئیس‌جمهور در جریان این سفر با روسای جمهور روسیه، چین، مصر، آفریقای جنوبی، بلاروس، ونزوئلا، بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست‌وزیران هند، اتیوپی و ارمنستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
  • طرح سامان‌دهی اتباع زیر ذره‌بین

    دنیای اقتصاد-شیرین جمشیدیان: سامان‌دهی اتباع غیر مجاز در کشور اگرچه بحث جدیدی نیست، اما هنوز سرنوشت آن نامشخص است. تا پیش از این در مجلس طرحی در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور برای سامان‌دهی اتباع پیگیری می‌شد که باتوجه به دیدگاه‌های نمایندگان برای بررسی بیشتر به کمیته مربوطه ارجاع شد. این درحالی است که در برنامه هفتم توسعه، تشکیل سازمان ملی مهاجرت پیش‌بینی شده بود و به تصویب نمایندگان رسید؛ اما بررسی جزئیات آن لایحه که برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها ارجاع داده شده بود، در مجلس یازدهم به اتمام نرسید و بر همین اساس مجددا در مجلس دوازدهم در دستور کار قرار گرفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر