همزمان علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران نیز با اشاره به افت محسوس تعداد مراجعان سرپایی مشکوک یا مبتلا به کرونا به مراکز بهداشتی، از کاهش ۱۱ درصدی در این بخش خبر داد و گفت: سهم مراجعان جدید سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی با تشخیص کووید-۱۹ که نیاز به بستری داشته‌اند، ۴/ ۸ درصد بوده و از این تعداد سهم افرادی که نیاز به بستری در بخش آی‌سی‌یو داشته‌اند نیز ۲۴ درصد گزارش شده است. وی تاکید کرد: این آمار در مقایسه با هفته گذشته بیانگر این است که مجموعا کاهش هفت‌درصدی در مبتلایان کرونایی را شاهد بوده‌ایم. زالی در عین حال هشدار داد: استان تهران کماکان به لحاظ شیوع کرونا در شرایط قرمز است. سیر نزولی کرونا در شرایطی آغاز شده است که طی ماه‌های خرداد و تیرماه تمام استان‌های کشور به نوعی درگیر موج دوم شیوع بیماری کرونا بودند. همچنین تیرماه، ماهی بود که آمار مرگ‌و‌میر کرونایی در کشور چندین بار رکورد بر جا گذاشت.  در همین حال براساس آمار ارائه شده ازسوی وزارت بهداشت تاکنون ۳۰۰ هزار و ۸۸۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. این آمار در عین حال نشان می‌دهد که مجموع جان‌باختگان رسمی کرونا در کشور به ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر یعنی به مرز ۲۰ هزار نفر رسیده است.  در کنار این آمار علیرضا رئیسی روز گذشته خبر امیدوارکننده‌ای هم در مورد واکسن کرونای ایران اعلام کرد. به گفته او واکسن ایرانی کرونا فاز حیوانی را شروع کرده است و اگر واکسن ایرانی همه مراحل را پاس کند، ممکن است آبان سال آینده به دست‌ آید.

وضعیت سفید نیست

با این همه وضعیت در ایران عادی نیست. همچنان که به گفته رئیسی، هرچند میزان بستری در بیمارستان‌ها در استان‌های مختلف در حال کاهش است اما به این معنا نیست که وضعیت‌مان خوب و سفید شده است. به گزارش «ایسنا» وی افزود: هرچه بیشتر پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری را رعایت کنیم، قطعا میزان ابتلا و بستری در بیمارستان‌ها و بعد از آن میزان مرگ‌و‌میر کاهش می‌یابد. دو هفته بعد از رعایت پروتکل‌ها، سیر نزولی رخ می‌دهد.

برگزاری مراسم در فضای سربسته ممنوع

رئیسی همچنین روز گذشته با اشاره به وضعیت برگزاری مراسم محرم بر ممنوعیت مطلق برگزاری هر گونه مراسم در فضای سربسته تاکید کرد و گفت: اگر کوچک‌ترین غفلتی انجام شود، آرامش نسبی که در کشور ایجاد شده از بین می‌رود و شاهد خیز بیماری و افزایش مرگ‌و‌میر خواهیم بود. خواهش می‌کنم که به دقت پروتکل‌ها را اجرا کنند و طرح «هر خانه - یک حسینیه» را اجرا کنیم و هر کس در خانه خودش پای تلویزیون بنشیند و در خانه عزاداری کنند.

در همین ارتباط روز گذشته حسین قاسمی دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا نیز درخصوص نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی در ایام عزاداری محرم تاکید کرد: مسوولان هیات‌ باید طبق تعهداتی که می‌دهند، بر ضوابط و پروتکل‌های برگزاری مراسم نظارت کامل را داشته باشند.

ادامه محدودیت‌ها تا پایان ماه در تهران

اما با ادامه وضعیت قرمز در استان تهران، روز گذشته علیرضا رئیسی از ادامه محدودیت‌ها در تهران تا پایان ماه جاری خبر داد و گفت: براساس ارزیابی‌هایی که انجام می‌شود، مجددا درباره تمدید محدودیت‌ها یا تعدیل آن تصمیم می‌گیریم. فکر می‌کنم که بخش زیادی از محدودیت‌های تهران در شهریورماه هم ادامه داشته باشد.

همزمان انوشیروان محسنی‌بندپی استاندار تهران گفت: تداوم محدودیت‌ها برای جلوگیری از شیوع کرونا از جمله دورکاری کارمندان امروز (۲۹ مرداد) در ستاد ملی کرونا بررسی می‌شود. در همین راستا، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، تمدید محدودیت‌ها و استفاده از فضای دورکاری حداقل تا اواسط شهریور را ضروری دانست.

مخالفت با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها

در همین حال معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران اعلام کرد: ستاد کرونای تهران با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به‌صورت حضوری برای ترم پاییز مخالف است. علی ماهر در گفت‌وگو با «ایسنا» در این باره اظهار کرد:‌ ارزیابی و بررسی‌های ما در ستاد تهران نشان می‌دهد که زیرساخت‌ها و بستر مناسب و همچنین آمادگی لازم برای پذیرش حضوری دانش‌آموزان و دانشجویان در فضاهای آموزشی استان تهران وجود ندارد، بنابراین ستاد تهران کلا با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به‌صورت حضوری مخالف بوده و این مساله را بارها مطرح کرده است.  این نکته‌ای بود که روز گذشته معاون بهداشت وزیر بهداشت هم بر آن تاکید کرد و گفت: توصیه ما برای بازگشایی مدارس این است که آموزش و پرورش با فرض بر اینکه همه مناطق قرمز است، طراحی کند.

آغاز سال تحصیلی با سه شیوه

در همین ارتباط معاون حقوقی و امور مجلس آموزش و پرورش گفت: بازگشایی مدارس با سه شیوه، متناسب با وضعیت قرمز، زرد یا سفید شیوع کرونا در هر منطقه صورت می‌پذیرد. قاسم احمدی گفت: در مناطق قرمز، آموزش به‌صورت مجازی، در مناطق زرد آموزش تلفیقی از مجازی و حضوری و در مناطق سفید آموزش به‌صورت معمولی و حضوری خواهد بود. وی افزود: آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریورماه آغاز و مدارس متناسب با وضعیت هر شهر و استان در شیوع بیماری کرونا بازگشایی خواهد شد. همزمان محمد محسن بیگی، مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، از تهیه پروتکل‌ بهداشتی جدید برای بازگشایی مدارس خبر داد و گفت: تا زمان بازگشایی، مشکلات مدارس باید در حوزه سرویس بهداشتی و آبخوری، تعداد اندک روشویی‌ها، سیستم نامناسب دفع فاضلاب و مشکل آب آشامیدنی برطرف شود.

دستورالعمل جریمه افراد بدون ماسک در مرحله تدوین

در کنار این اخبار، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: براساس مصوبه ستاد ملی مقابله کرونا، با افراد و صنف‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی کرونا را رعایت نمی‌کنند، برخورد می‌شود. به گزارش «ایرنا» سیما سادات‌لاری گفت: براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، مجازات‌های این موضوع قطعی و غیرقابل تجدیدنظر است. در همین حال محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی نیز گفت: جامعه پزشکی با برنامه دولت برای جریمه افرادی که ماسک نمی‌زنند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند موافق است و کمیته انتظامی ستاد ملی کرونا و شورای امنیت ملی در حال تدوین دستورالعمل اجرایی این اقدام است.

فوت ۱۶۸ نفر دیگر

اما براساس آمار ارائه شده از سوی سخنگوی وزارت بهداشت در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۸ بیمار کووید-۱۹ دیگر جان خود را از دست دادند. سیما لاری همچنین از ابتلای ۲۳۸۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشورطی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته خبر داد و گفت که از این تعداد ۱۰۶۶ نفر از آنها بستری شدند. به گفته او بر این اساس مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ نفر رسیده است. لاری افزود: ۳۸۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.