علی لاریجانی توصیه کرد
دولت به سمت جذب نقدینگی برود
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی بودجه در مجلس نیز گفت: اگر مشکل نقدینگی داریم باید تلاش شود که در بودجه بیشتر نشود. سازوکارهایی استفاده شده تا بهجای افزایش، نقدینگی جذب شود نه اینکه دولت استقراض کند، حداقل میتوان در جذب نقدینگی ابتکاراتی را به خرج داد.
به گزارش «ایسنا» لاریجانی در مراسم تودیع کاظم جلالی و معارفه محمد قاسمی بهعنوان رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مهمترین هدف در مقطع زمانی فعلی را توسعه کشور دانست و گفت: میتوان نارساییها را رفع کرد.وی با اشاره به گزارش رئیس مرکز پژوهشها مبنی بر اینکه عملکرد بخشهای غیرنفتی کشور در ۶ ماه اول سال بهتر از پیشبینیها بوده است، افزود: باید اتفاقات خوب را در کنار نارساییها هم بگوییم، دائم از روزنامهها و رسانهها حرفهای مایوسکننده شنیده میشود لذا گفتن تمامی جوانب واقعیات ضروری است.
رتبه نامناسب در آسان کردن سرمایهگذاری
لاریجانی با بیان اینکه رتبه کشور درباره آسان کردن سرمایهگذاری خوب نیست، ادامه داد: اکنون که کشور در شرایط تحریمی است باید وضعیتی بهوجود آورد تا مردم برای سرمایهگذاری جذب شوند. یک راهکار آن است که برای سرمایهگذاران شرایطی را بهوجود آوریم که آنها بهجای آنکه برای گرفتن مجوزها و طی کردن سیستم زمانی مدتها زمان صرف کنند به آنها بگوییم طبق شرایط تعیین شده سرمایهگذاری کرده و کارشان را شروع کنند و اگر آن شرایط را رعایت نکردند جریمه شوند. این روند میتواند کار را سخت کند. قاعدتا کسی که ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری میکند کاری را انجام نمیدهد که به دلیلش جریمه شود. اگر لازم باشد برای این موضوع هم در بودجه حکمهای لازم را میآوریم، یک سال کار را تست میکنیم و در صورت نتیجه مثبت آن قانون را دائمی خواهیم کرد.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: باید در بودجه دغدغه مردم را راحت کرد، الان گفته میشود که ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی میدهند، اما آیا این به دست مردم میرسد؟ باید با تجهیز درست امکانات کاری کرد که حداقلهای مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد بهخصوص در زمینه بهداشت و درمان باید نگرانی مردم را رفع کرد و از هر جا میشود درآمدی بهوجود آورد.
لاریجانی همچنین گفت: چند سالی است که در بودجه از صندوق توسعه استفاده میشود اما این رقم در سقف بودجه نمیآید یا اینکه درآمدهای حاصل از صادرات بنزین مربوط به تبصره چهار در سقف بودجه لحاظ نمیشود. زمانی پنهانکاری ضرورت عقلایی دارد، اگر در این مورد این ضرورت است آن را بگویید وگرنه چه دلیل دارد این ارقام را در سقف بودجه نمیآورید. اگر میگویید سقف بودجه بالا میرود آن را به دلار حساب کنید الان با این وضعیت، بودجه ۴۷۸ هزار میلیارد تومانی را ببینید به دلار چقدر میشود و چرا اینقدر نگرانی دارید، مهم شفافیت است و اینکه مردم بدانند بودجه چطور نوشته شده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس مجلس گفت: درباره سهمیهبندی بنزین در بودجه ۹۹ باید همفکری شود؛ اما هنوز به جمعبندی کاملی نرسیدهایم.
توسعه دستورالعملی نیست
رئیس مجلس دربخش دیگری ازسخنانش گفت: یکی از مسائلی که کشور با آن درگیر است، تنازعات سیاسی بلاوجه بوده که فرهیختگان، اساتید و زحمتکشان را آزرده میکند. وی بابیان اینکه ما برای حل مشکلات تجربیات مختلفی داریم اضافه کرد:خیلی حرفها را نحلههای سیاسی میزنند. همه هم راهحلهای سیاسی مشابهی دارند، منتها میگویند ما باید آن را انجام دهیم، خب شما انجام دهید اما دیگران را تخریب نکنید. مشکل آن است که همه میخواهند خودشان مشکلات را حل کنند.
لاریجانی تاکید کرد: حکمرانی عاقلانه در آن است که همگرایی خوبی در کشور ایجاد شده و همه برای یک هدف کار کنند. در این صورت زودتر به توسعه میرسیم. هرچه قافلهها از یکدیگر جدا باشند سرعت کار هم کاهش پیدا میکند. از نکات مهم آن است که چقدر حرفهای زده شده در کشور و رسانهها به توسعه کمک میکند. ما نمیدانیم چرا در این وضعیت گاهی نهادها را میکوبند، چرا مجلس شورای اسلامی را تخریب میکنیم؟ تخریب هر نهادی مشکلاتی برای آینده و دستاوردهای کشور حاصل میکند و این نشاندهنده هنرمندی فردی نیست. در زمانی باب شده بود که بگویند ما این کار را انجام دادیم و افراد دیگر آدمهای بد و مافیا بودند.
وی با تاکید بر اینکه توسعه بدون امیدواری رخ نمیدهد، اظهار کرد: اول باید مردم را امیدوار به شرایط کرد، وقتی تخریب میکنیم امید از بین میرود. توسعه دستورالعملی نیست، همه باید همگرا باشیم، آنوقت میتوان در مسیر پیشرفت حرکت کرد. به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛ کاظم جلالی رئیس سابق مرکز پژوهشهای مجلس نیز در این مراسم تصریح کرد: کشور را میشود بدون دعوا اداره کرد.