سخنگوی قوهقضائیه تشریح کرد
آخرین وضعیت روحاللهزم
غلامحسین اسماعیلی دیروز در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی براینکه شنیده شده رئیس قوهقضائیه ابتدا با مصوبه سران قوا مخالفت کرده و پس از بیانات مقام معظم رهبری بیانیهای صادر کرده است، گفت: در این رابطه اطلاع رسانی درستی نشد و موضع رئیس قوهقضائیه همان بیانیه منتشر شده است. اصل موضوع به تصویب سران سه قوه میرسد و رئیس قوهقضائیه با موافقت اصل مصوبه معتقد بود که روند اجرا نیاز به مقدماتی دارد. اصلاح قیمت در ادوار مختلف انجام شده و با این میزان تنش همراه نبوده است و دلیل آن هم اجرای برخی مقدمات بود. اصل مصوبه مورد تایید سران قوا بوده اما جزئیات مربوط به آن برای وقت دیگری بماند.
اسماعیلی درباره بحث نظارت بر افزایش قیمتها نیز گفت: این موضوع از وظایف دولت است و تعزیرات و ستاد تنظیم بازار و وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرفکنندگان موظف به کنترل قیمتها هستند. مطالبه دستگاه قضا از دولت این است که وظیفه خود را به درستی انجام دهد. کنترل بازار دست ما نیست؛ اما اعلام میکنیم کسانی که در کنترل بازار کوتاهی کنند، تحت تعقیب قرار خواهند گرفت. اسماعیلی در ادامه این جلسه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه با توجه به اعلام عفو ۳۳ محکوم امنیتی طی روزهای گذشته آیا اسامی عفو شدگان اعلام خواهد شد، گفت: در هیچ یک از پروندهها رویه این نیست که اسامی را به اطلاع مردم برسانیم و آنجایی که اعلام میکنیم محکومیتهاست ما بنایمان این نیست لیست افراد را اعلام کنیم و بنا هم نداریم. در هیچ یک از موارد لیست رسانهای نشده است؛ اما وکلای آنها میتوانند به آنها دسترسی یابند. بنای قوهقضائیه براین نیست که در آنجا که عفو انجام میشود توام با منت کند و این رافت بدون منت است. به این نتیجه رسیدیم که محکومان واجد شرایط مورد عفو قرار گیرند.
محیطزیستیها در لیست نیستند
وی در مورد اینکه آیا فرد یا افرادی از بازداشتیهای پرونده محیط زیستی در لیست عفوشدگان اخیر قرار داشته یا خیر، گفت: برای این افراد هنوز حکمی صادر نشده و طبیعتا اسم آنها در این لیست قرار نداشته است.
پایان محاکمه شبنم نعمت زاده
سخنگوی قوهقضائیه همچنین در پاسخ به سوالی درباره ختم رسیدگی به پرونده شبنم نعمتزاده و تمدید قرار بازداشت او، گفت: محاکمه تمام و آخرین دفاع اخذ شد و وکلا فرصت خواستند تا لایحه مشتمل بر آخرین دفاع را ارائه کنند. انشاءالله طی روزهای آتی دادگاه رای را صادر میکند.
پرونده اعضای شورای شهر شهریار
اسماعیلی درباره پرونده اعضای شورای شهر و شهردار شهریار گفت: این پرونده تازه تشکیل شده و یک هفته تا ۱۰ روز است که تشکیل شده و ۱۳ متهم دارد که ۹ نفر بازداشتند و ۴ نفر دیگر با قرار تامین آزادند. به لحاظ موضوعات رشوههای متعدد پرونده در مرحله کارشناسی است.
ارفاق برای دانیالزاده
سخنگوی قوهقضائیه همچنین درباره بازداشت دانیالزاده و اینکه آیا تغییری در پرونده حسین فریدون ایجاد میشود یا خیر گفت: یک تدبیر قضایی و اطلاعاتی برای بازگشت دانیالزاده به کشور بود و جواب داد. ایشان به کشور بازگشت و اقدامات بعد از آن در حال انجام است؛ اما بخشی که مربوط به حسین فریدون بود و رای قطعی صادر شده است. این بخش که رای قطعی صادر شده بحثی در ارتباط با تغییرش مطرح نیست. اگر در فرآیند تحقیقات اطلاعات دیگری بهدست آمد، پرونده جدیدی تشکیل میشود.
وی درباره اینکه آیا دانیالزاده در بازداشت است یا خیر گفت: ماهمزمان اعلام کردیم کسانی که به مراجع امنیتی و انتظامی و قضایی اعتماد میکنند و کسانی که در فرآیند تحقیقات و بازگشت اموال به بیتالمال کمک کنند، از ارفاقات قانونی برخوردار میشوند و هم در بازگشت و هم در تحقیقات، ما با دانیالزاده بر محور اعتماد رفتار میکنیم و به لحاظ اعتمادی که او کرده از ارفاقات قانونی برخوردار شده است. یکی از این ارفاقات مثلا مرخصی است. زندانی در حال مرخصی را هم ممکن است عدهای در بیرون ببینند. قرار است ما به وعدههایمان عمل کنیم و در این پرونده بر همین صراط پایدار بودیم و دیگران اعتماد کنند متضرر نمیشوند. سخنگوی دستگاه قضا افزود: او یک پرونده محکومیت هم دارد.
شایعه فرار مشایی
اسماعیلی درباره فرار رحیم مشایی از کشور گفت: این موضوع صحت ندارد. اطلاعی که داریم ایشان داخل کشور است.
مستندات خوب در پرونده زم
وی درباره آخرین وضعیت پرونده روح الله زم گفت: تحقیقات در حال انجام است. مستندات بسیار خوبی به دست آمده اما به لحاظ حجم انبوه مستندات کار کارشناسی زمانبر است و خودش هم توضیحات مفیدی ارائه داده است. آثار مثبت این دستگیری این بود که خیلی از اخبار به نقل از این شبکه فروکش کرد. اسماعیلی درباره اینکه آیا افراد دیگری در ارتباط با این پرونده دستگیر شدهاند، گفت: جزئیات بعدا اعلام میشود. اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره پرونده مدیرعامل اسبق پرسپولیس که گویا با اتهام فساد به یکسال حبس محکوم شده است، گفت: مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس چند پرونده داشته و برخی منتهی به رای شده و حکم صادر و اجرا شده است. به دلیل اینکه پروندههای متعدد دارد نمیتوانم همه را بیان کنم. تا امروز ۴ فقره محکومیت دادسرای ما گزارش داده است؛ اما این محکومیتها حبس طولانی مدت و یکسال نیست و مجازاتهای دیگری دارد و پرونده در اجرای احکام است.
اعاده دادرسی برای پرونده املاک نجومی؟
سخنگوی قوهقضائیه در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه قاضی پرونده املاک نجومی عزل شد، آیا این پرونده مورد اعاده دادرسی مجدد قرار میگیرد، گفت: اینگونه نیست که هرگاه یک قاضی از کار بر کنار شد یا تحت تعقیب قرار گرفت آرا و تصمیماتی که قبلا اتخاذ کرده است، بیاعتبار باشد. برخورد با تخلف احتمالی محدودیتگذار، موضوعی است، صحت و اعتبار دادنامههای صادره موضوعی دیگر. اگر رایی خلاف قانون و خلاف شرع صادر شده باشد چه قاضی صادرکننده رای بر مسند قضاوت باشد و چه قاضی صادرکننده رای بر مسند قضاوت نباشد، رای خلاف قانون و شرع باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
وی افزود: اگر آرای قاضی که برکنار شده از حیث نتیجه صحیح بوده باشد از اعتبار قانونی برخوردار است و این دو موضوع پیوندی با هم ندارد.
ادامه بازداشت حسین رعیت
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در ارتباط با پرونده حسن رعیت گفت: وقتی اسم برده میشود ما از بیان جزئیات معذور هستیم. قبل از صدور رای دادگاه من به همین خبر بسنده میکنم که بازداشت این شخص ادامه دارد.
تعویق در حکم قلع و قمع برجهای سعادتآباد
سخنگوی قوهقضائیه در پاسخ به سوالی درباره حکم قلع و قمع برجهای سعادتآباد و اینکه گویا هنوز تخریب نشدهاند، گفت: یک برج در سعادتآباد است. ابتدا تخصیص زمین برای حسینیه بوده و مرتبط با یکی از نمایندگان ادوار مجلس است. این زمین را تغییر کاربری به برج دادند. حکم قلع و قمع صادر و قطعی شده است. بعد از قطعیت حکم به لحاظ اینکه برخی خریداران واحدهای این برج با اجرای این رای گفتند ما متضرر میشویم و بهعنوان شخص ثالث اعتراض کردند، پرونده به تجدیدنظر رفته و دادگاه تجدیدنظر گفته تا زمان رسیدگی به اعتراض این افراد حکم قلع و قمع اجرا نشود.