تفسیر اصل 44 نیاز قطعی کشور بود ولی دولت‌ها خوب عمل نکردند عکس: Leader.ir

رهبر انقلاب اسلامی دیدار با جوانان نخبه و ورزشکار را که امیدهای آینده انقلاب و کشور هستند، دیداری بسیار شیرین خواندند و افزودند: صحبت‌های جوانان نخبه در این دیدار حاکی از وجود یک فکر و دقت نظر و نگاه ژرف به مسائل بود که بسیار مهم و مایه خرسندی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر از اقدام جوانان نخبه در اهدای مدال‌های خود به ایشان، خاطرنشان کردند: این اقدام، اهدای به شخص نیست بلکه اهدا به یک نماد است و من ضمن پذیرش این مدال‌ها، آنها را به جوانان عزیز و نخبه بازخواهم گرداند تا نزد خودشان باقی بماند. ایشان خطاب به جوانان نخبه افزودند: ما به افتخار کردن شما، افتخار می‌کنیم و به سرافرازی شما سرافراز می‌شویم و سربلندی شما، سربلندی ملت و همه علاقه‌مندان به نظام است. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان جوانان نخبه و برخی مطالب و پیشنهادهای آنان، بر بررسی و پیگیری این پیشنهادها تاکید کردند و گفتند: مسیر نخبگانی، مسیر بی‌انتهای تلاش و پیشرفت است، بنابراین کسب مدال نباید به‌عنوان پایان این راه و متوقف شدن ظرفیت‌ها و استعدادهای نخبه، تلقی شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به عقب‌ماندگی‌های تحمیل شده به ملت ایران در یکی، دو قرن اخیر در دوران قاجار و پهلوی اشاره کردند و افزودند: با همه تلاش‌هایی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به‌ویژه در ۲۰ سال اخیر درخصوص حرکت علمی و فناوری انجام شده است ولی ما هنوز عقب‌ماندگی زیادی داریم و مهم‌ترین وظیفه نسل جوان نخبه، علاوه بر ادامه پرشتاب مسیر موفقیت‌آمیز علمی، جلو بردن مرزهای دانش و فناوری است. ایشان با اشاره به قرار گرفتن ایران در رتبه‌های بالای فناوری نانو، تاکید کردند: اکنون انتظار این است که جوانان نخبه و نسل بعدی، صدها مورد مانند نانو و پدیده‌های ناشناخته علمی زیست فناوری را کشف کنند و فقط به ادامه مسیر پیشرفت علمی بسنده نشود. رهبر انقلاب اسلامی لازمه رسیدن به این مرحله را حفظ و تعالی جوهر نخبگی و قانع نشدن به شرایط فعلی دانستند و افزودند: باید جوانان نخبه با کار و تلاش و پشت‌سر گذاشتن مشکلات، بر ظرفیت وجودی خود بیفزایند و بدون توقف، مسیر پیشرفت را ادامه دهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین لازمه سودمند بودن جوان نخبه برای کشور و ملت را نگاه انقلابی برشمردند و افزودند: تفکر انقلابی و اسلامی و بصیرت را در خود تقویت کنید چراکه بدون این نگاه، پیشرفتی به سود کشور ایجاد نخواهد شد. همچنین ارتباط قلبی با خداوند و توکل و استمداد از او را فراموش نکنید. رهبر انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به قهرمانی تیم‌ملی والیبال جوانان کشور گفتند: به لطف خداوند، جوانان والیبالیست ما توانستند افتخار بیافرینند و بر قله والیبال جهان بایستند که این موفقیت بسیار باارزش است و موجب خوشحالی مردم شد و من هم ضمن آنکه شخصا خوشحال شدم، از خوشحالی مردم نیز خوشحال شدم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، کسب این موفقیت بزرگ را با سرمربی ایرانی بسیار خرسند‌کننده و مهم دانستند و تاکید کردند: من همواره معتقد بوده‌ام که مجموعه‌های ورزشی کشور شایسته است سرمربی ایرانی داشته باشند. رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به حضور یکی از خانم‌های مدال‌آور نخبه با فرزند خردسال خود گفتند: حضور این خانم محترم به همراه همسر و فرزند خود، نشان می‌دهد خانم‌ها با داشتن همسر و فرزند نیز می‌توانند به موفقیت‌های بزرگ دست یابند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به صحبت‌های یکی از جوانان نخبه که از مشکلات موجود بر سر راه نخبگان و عملکرد دستگاه‌ها گلایه داشت، خاطرنشان کردند: مشکلات نباید جوان را متوقف و ناامید کند، زیرا ناامیدی، سم است و اگر نسل‌های قبل متوقف و ناامید می‌شدند، ما باید همچنان در همان دوران فساد و طاغوت می‌ماندیم ولی اکنون به برکت همان جوانان نسل قبل، در کشور شرایطی فراهم شده است که استعدادهای جوان نخبه بروز و ظهور پیدا می‌کند و می‌تواند با صراحت بایستد و حرف‌های خود را بزند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان یکی دیگر از جوانان نخبه که معتقد بود اجرای نامناسب اصل ۴۴ و خصوصی‌سازی، ناشی از ابلاغیه سیاست‌های کلی است، گفتند: در قضیه اصل ۴۴، تفسیریه، علت نتیجه نامناسب آن نیست بلکه علت اصلی، عملکردها است و من همواره مهم‌ترین منتقد آن عملکردها بوده‌ام و در بسیاری از موارد هم در مقابل اشکال‌ها ایستاده و آنها را باز گردانده‌ام.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: آن تفسیر یک نیاز قطعی کشور بود و در همان زمان بسیاری از اساتید و کارشناسان اقتصادی بر ضرورت چنین تفسیری برای اصل ۴۴ تاکید داشتند اما متاسفانه دولت‌ها در این خصوص خوب عمل نکردند و من دائما پیگیر این موضوع هستم.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، شش تن از مدال‌آوران المپیادهای علمی و دو تن از اعضای تیم‌ملی والیبال به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند. آقایان:

- علیرضا کریمی، دارنده مدال نقره المپیاد شیمی

- یوسف شلاگه، دانشجوی پزشکی و دارنده مدال طلای المپیاد نانو

- علیرضا شریف، دانشجوی رشته ریاضی و دارنده مدال طلای المپیاد جهانی فیزیک

- رضا کیانی‌پور، دانشجوی پزشکی و دارنده مدال طلای المپیاد زیست

- نیما رجبی، دارنده مدال برنز نجوم

- و خانم زهرا هدایتی متین، دارنده مدال طلای المپیاد ادبیات دانش‌آموزی

به این موارد در سخنان خود اشاره کردند:

- گزارش اقدامات کانون دانش‌پژوهان نخبه مبتنی بر گسترش فعالیت‌های علمی در مساجد به‌ویژه در مناطق محروم

- لزوم حفظ نخبگان در داخل کشور با هدف سپردن حل مسائل به دست آنان

- ضرورت تقویت نگاه ماموریت‌گرایی در محیط‌های علمی برای حل مشکلات اصلی کشور

- لزوم صیانت از روحیه تعهد و انقلابی‌گری در نخبگان

- ضرورت برگزاری المپیاد در شاخه‌های مختلف علوم‌انسانی از جمله فلسفه

- انتقاد از کم‌توجهی به نیازهای نخبگان و لزوم جلوگیری از ایجاد ناامیدی در آنان

- لزوم اجرای دقیق قانون خدمت وظیفه عمومی در بخش پرداخت‌ها به افسران وظیفه

-  انتقاد از شیوه نادرست اجرای اصل ۴۴ قانون‌اساسی

همچنین آقایان بهروز عطایی سرمربی تیم‌ملی والیبال جوانان و امیرحسین اسفندیار کاپیتان تیم، با تشکر از توجه رهبر انقلاب اسلامی به ورزش والیبال و پیام تبریک ایشان، قهرمانی تیم‌ملی والیبال جوانان را یک رویداد تاریخ‌ساز برشمردند و دستیابی به این قهرمانی با کادر کاملا ایرانی را مایه افتخار خواندند.

 

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری

 

02-01
عکس: leader.ir